Město zlodějů

Město zlodějů https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15031/mesto-zlodeju-15031.jpg 4 77 10

Fighting fantasy série

< 5. díl >

Napůl dobrodružný příběh, napůl hra, jejímž hlavním hrdinou jsi ty. Hrůza leží na nočním Silvertonu, nad nímž má nadvládu Zanbar Bone a jeho krvežízniví Měsíční psi. Silvertonští kupci se obrací na Tebe, ostříleného dobrodruha, s prosbou o pomoc.

Žánr:
Horory , Fantasy , Gamebooky

Vydáno: , Perseus
Originální název:

City of Thieves , 1983


více info...

Přidat komentář

tony6464
10.07.2023 5 z 5

Jeden z tech lepsich kousku. Krasne zpracovane mesto, kde kazda ulice ma svuj nazev. Existuje i relativne lehka cesta mestem. Zaver je o poznani narocnejsi. Pribeh super.

nevermore3
17.11.2022 5 z 5

(SPOILER) Město zlodějů není TOP gb pro mě, přesto, že jsem ho viděl v mnoha žebříčcích nahoře. V podstatě celou dobu se jde městem a navštěvují se různá řemesla, něco se hledá.
Zabít hlavního záporáka jde jen kombinací artefaktů, tedy ne mečem. To mám sice rád, ale zároveň je potřeba v jedné části úspěšně dát test Štěstí :-/ Klasickej Livingstone . A jednou podhodit své UB (Bejzbol) anebo znova test Štěstí - to když chcete servat ježibabě vlasy v kanále. A bez toho to nelze vyhrát. Co se týče hodnot, s 9 UB jsem to nedal, myslím, že s 10 už existuje šance. Je totiž zapotřebí sundat Měsíčního psa, co má UB 11 a tomu se vyhnout nedá. Takže se 7 na to můžete rovnou zapomenout. :-/ Jackson je lepší a město daleko lépe udělal v Kharé bašta Zla


cziss
14.10.2022 3 z 5

Řekl bych už taková klasika, k výhře je třeba projít specifickou cestou a získat specifické artefakty. Tentokrát je fajn, že hráč dostane po cestě velkou nápovědu a i pár menších. Bohužel ke konci GB čeká několik zrad a náhlých smrtí. Prostředí města a posléze i hradu jsou pěkně vymyšlená.

jirka3828
02.10.2022 5 z 5

Město zlodějů je můj oblíbený gamebook, zvlášť po těžším sci-fi Raketoplán Poutník. S trochou nadsázky se dá říct,ze všechny cesty vedou do Říma, v tomhle případě nejprve k čaroději Nicodemovi a pak k zloduchovi Zanbaru Boneovi. Líbí se mi způsob průchodu hrdiny městem, vždy se někde zastaví a má 2 možnosti - buď to tam prozkoumá nebo jde dál. Doporučuju zkoumat nejprve všechno co se dá, nečekají vás žádná náhlá a deprimující úmrtí a při další cestě už jste chytřejší, kam se vyplatí jít a kam ne (kreslit mapu je fajn, zvlášť když máte krátkou paměť jako já). Obtížnost je přiměřená, první cestu jsem prošel až skoro nakonec, se všemi potřebnými předměty, ale ukázalo se,že mi přece chybí důležitý předmět, o čemž jsem nevěděl,že ho budu potřebovat (ani Nicodemus holt nevěděl všechno). Při prvním průchodu do poslední chvíle nevíte, jestli jste namíchali správnou směs. Pokud máte smůlu a nepodvádíte, střihnete si cestu nejmíň třikrát. Což ale nevadí tolik, protože můžete příště prozkoumat zase jinou zajímavou část města. Zemřít tak nevadí tolik.
Plusy: Spoustu zajímavých lokací, postav (kladných i záporných) a předmětů. Časté získávání a utrácení zlaťáků (víc než v jiných příbězích - holt město). Postava se průchodem stává silnější v boji (na konci se to fakt hodí, když máte na začátku UB menší než 10). Dost soubojů. Několik možností vyřešení situace nebo poražení nepřátel (mečem, předmětem, se štěstím...). Smysl pro humor (např. scéna s bílou holubicí).
Mínusy: Nemůžu na žádné přijít.
Zábavnost: 10/10
Obtížnost: 5/10

Macheta
28.10.2020 5 z 5

Skvělé dílko ze série FF. Na každém rohu se něco děje, protivníků spousta, možností léčení taktéž. Kopice předmětů i zajímavých míst. Dá se v pohodě bez kreslení mapy a ani boje nejsou nijak extra těžké. Dal jsem to v podstatě na druhý pokus. Rozhodně doporučuji.

Fontak
28.09.2019 5 z 5

Tohle je prostě hodně dobrý.

pusheko
24.04.2017 5 z 5

výborná městská prolézačka, kde je zapotřebí najít čaroděje a poté jednotlivé artefakty, díky kterým můžete porazit závěrečného bose. Prostředí přístavního města lupičů je rozmanité, spousta nákupů, ale také soubojů a křivolakých zákoutí. Soupeři jsou poměrně silní. Gamebook patří k těm, které si rádi zahrajete znovu, protože nabízí několik variant, než se dostane k závěrečným odkazům k hlavnímu souboji. Díky pěkným názvům ulic a jejich směřování se mapa dělá jedna radost, ačkoliv není u tohoto příběhu zrovna nutná.

P.owl
23.12.2016 4 z 5

V tomto gamebooku se vžijete do role zachránce utlačovaného Silvertonu a Váš úkol dlí v porážce obávaného Zanbara Boneho. Cestou budete čelit několika tuhým soubojům, ale to Vás jistě nezastaví.
Jak jsem již zmínil výše, porážka hlavního záporáka je cílem, však bez jistých ingrediencí knihu nedokončíte. Dohromady jsou tři, ale na konci zjistíte že pro správnou kombinaci Vám stačí pouze dvě ingredience. Ještě stojí za zmínku, že k finální výpravě Vás děj nepustí, pokud nevlastníte zásadní vybavení.
Příběh mě velmi bavil, městská atmosféra, přístav, krámky a na konci věž, ve které se ukrývá boss. Cestou sbíráte klíčové i nepodstatné předměty, získáváte zlaté mince a procházíte příběhem ke konečné bitvě.
I když jsem gamebook hrál opakovaně, nadšení se mě drželo po celou dobu. Kreslit si mapu není nezbytně nutné, ale hodí se.
Šťastné hody kostkou a mnoho zábavy!

Příběh a atmosféra - 9/10, Obtížnost - 7/10

Cryptkeeper
20.09.2015 5 z 5

Poměrně těžký,ale parádní gamebook.
Dávej si pozor,za každým rohem číhá smrt;)

JeKa
18.07.2013 3 z 5

Tak na těhle knihách jsem ujížděla jako malá :) teď už čtu samozřejmě něco jiného a tak se neodvažuju hodnotit, ale škoda že se k nim nemůžu vrátit, aspoň mě to poučilo, že nemám knihy půjčovat nedůvěryhodným lidem...

Štítky knihy

gamebooky

Autorovy další knížky

Ian Livingstone
anglická, 1949
1994  77%Čaroděj z Ohňové hory
1998  89%Labyrint smrti
1995  84%Město zlodějů
1995  81%V bažinách škorpiónů
1999  81%Černokněžníkova krypta

Kniha Město zlodějů je v

Právě čtených1x
Přečtených105x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce58x
Chystám se číst19x
Chci si koupit14x
dalších seznamech2x