Úder půlnoci

Úder půlnoci https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/220407/meredith-gentryova-uder-pulnoci-gD6-220407.jpg 4 125 17

Merry Gentry série

< 4. díl >

„Pořád jsem doufala, že jednoho dne zjistím, kdo zabil mého otce, ale ten případ je už starý šestnáct let. Pro Beatrice a toho novináře je však doslova pořád teplý. Místo činu je čerstvé. Seznam podezřelých není nekonečný. Pokud sem vpustíme moderní policii, můžeme je dostat. Mohlo by to vyjít. Ale jenom hlupák si je stoprocentně jistý, když dojde na vraždu. Ať už jde o její spáchání nebo její objasnění. Oboje může být stejně nebezpečné a riskantní pro vaše zdraví.“ Princezna Meredith, dědička Temného trůnu, pracovala několik let jako soukromé očko v Los Angeles. Její teta, královna Vzduchu a Temnoty, jí nabídla svůj trůn za podmínky, že počne dítě dřív než její bratranec Cel. Závod o stvoření nového života je však zároveň bojem o holý život. Cel má mnoho přívrženců, kteří se neštítí ničeho, ani vraždy. Zatímco se Merry snaží otěhotnět s královskými strážci, v Říši kouzel dojde k několika vraždám a atentátům. A Merry provede něco dosud neslýchaného ‒ přizve k vyšetřování do Říše kouzel lidskou policii. Merry je potomek pěti bohů plodnosti, přesto se jí zatím nedaří otěhotnět. Je nucena přizvat do svého lože i muže, jejichž loajalitou si není jistá. Bohyně však využívá Merry pro své vlastní plány a s každým dalším Mereditiným milováním se probouzí dlouho zapomenutá magie, která nejenže posiluje schopnosti jejích milenců, ale mění i celou Říši kouzel. A to se nemusí všem líbit...... celý text

Žánr:
Horory , Fantasy , Dívčí romány

Vydáno: , Epocha (ČR)
Originální název:

A Stroke of Midnight , 2006


více info...

Přidat komentář

Charmedka
08.04.2023 3 z 5

Nebudu tvrdit, jak kniha konečně není jen o sexu, je a je to tam hodně. Navíc je hodně i milenců a já ani po čtyřech dílech nemám páru, kdo je kdo a pochybuji, že se to někdy zlomí. Nemám ani žádné oblíbence.

Tentokrát ale oceňuji detektivní zápletku, které sice nebylo věnováno tolik prostoru, kolik bych očekávala, ale je to příjemně zpestření. Též se mi líbilo, že se v knize více objevuje královna Andais, o které to vlastně svým způsobem je.

Sérii si nikdy nezamiluji, ale rozhodně je za mě Úder půlnoci zatím nejlepším dílem. Sexu je tam požehnaně, chuť je pořád a všude, ale příběh kolem konečně je také více rozvinutý a vlastně by byl i zajímavý, kdyby nebylo těch obřích mínusů.

Ailee
02.04.2021 3 z 5

Ehm, pardón, ale o čem že ten díl byl? Uběhlo tam cca 24 hodin a za celou tu dobu se vlastně jenom propíchali k další moci a dalšímu probuzení sidhenu. Vraždy se "vyřešily" vlastně samy a o co že se to měli pokusit ti zrádci? To měl být úskok ze zálohy? Jakmile se začne s popisy, už automaticky přeskakuju. Už jsem je slyšela tolikrát, že bych je sama mohla odříkat z paměti.


renefer
28.07.2019 3 z 5

Kniha je čím dal víc o sexuální magii či magickém sexu. Prostě opět se rozebírá každý pohled a každý dotek, každá akce okamžitě vyvolá vlnu nové magie. Vražda polofae a člověka, která by měla být základem detektivního příběhu, je jen okrajová událost a dojít na místo činu a zpátky zabere většinu knihy. Za mě nejlepší postava je šílená královna, která mi opravdu nahání husí kůži, spíš než ufňukaná Merry s bandou vlasatých citlivek.

Dark_desire
23.04.2019 4 z 5

Konečně i jiná kráska. :) Jsem zvědavá jestli se z páru, který vybere prsten, zrodí kouzelné dítě. Merry má jediný cíl - přežít a otěhotnět nebo otěhotnět a přežít, takže možná proto tam furt bude spousta sexu. Chce to ale trochu okořenit...

Tesset
08.02.2018 4 z 5

Tenhle díl se mi zatím líbil nejvíc. Konečně jsme se dostali k nějaké detektivní zápletce, byť teda to konečné řešení nic moc. Snad už Merry přestane souložit s každým na potkání a budou se rozvíjet dosavadní "vztahy". Mimochodem by mě fakt zajímalo, jestli autorce někdy dojdou chlapi.

Mergirus
23.07.2017 1 z 5

Souhlasím se SoniaShadow. V tomto díle bylo mnoho děje, ale bohužel nakonec nikam nevedl. Chudák hlavní hrdinka, pokaždé když se s někým spustí, tak se toho stane tolik, že už se v tom člověk opravdu ztrácí. Copak posunout se od sexu dál, ale v době, kdy by se měl onen sex odehrát, tak se řeší taková spousta věcí, že z toho zůstává rozum stát. A opět, popis orálního sexu je naprosto totožný s popisem v Anitě Blakeové. Ach jo, copak nemá autorka trochu víc fantazie, aby ty dvě hrdinky byly odlišné? Rozhodně se nemíním k této knize vracet, ale další díly si přečtu, už jen ze zvědavosti, s kým se ještě hlavní hrdinka vyspí. Stále to dluží od prvního dílu tomu Sholtovi.

SoniaShadow
25.02.2017 4 z 5

Plusem a zároveň mínusem Merry Gentry je to, že se tam toho hodně děje. Mám ráda propracované spletité děje, ale vadí mi, když se něco na začátku načne a opět se s tím (pořádně, žádná omáčka okolo) setkám až skoro v půlce knihy. Líbí se mi, že zde nenajdu delší pasáže, které jsou o ničem. Nicméně v určitých částech na mě bylo až moc sexu hned po sobě. Chápu, že je potomek 7 božstev plodnosti, pak jí využívá Bohyně atd. (což je i v příběhu řečeno), ale někdy jsem si říkala, kdy už se posuneme od sexu dál. Moc se mi líbilo, že autorka pořádně zapojila Andaise do příběhu, přece jenom je to Královna (a to s velkým K jako krutá). Velké mínus pro mě ale byla situace s vraždami. Když už je tam autorka dala a staly se více méně hlavním tématem pro tento díl, tak ať to autorka dotáhne do konce. Merry si vydupala v Říši kouzel policii, tak ať to vyřeší, nebo jí alespoň dají vyhodnocené důkazy. Byla jsem opravdu zklamaná, jak to autorka ukončila - vraždy nevyřešeny, plánovaná zrcadlokomunikace Merry, Královny a Taranise se nekonala a také celkové umístění konce se mi nezamlouvalo.

evik.sv
12.12.2016 3 z 5

Díl to byl povedený, ale bylo tak na mě až moc sexu, chvilkama jsem se nudila , chybělo mi tam víc děje, ale stejně se těším na další díl.
Držím palce princezno!

Pasadenka
31.08.2016 3 z 5

Někdy to své nutkání, potřebu dočíst sérii do konce, opravdu nesnáším. Další Merry. Další příběh nevalné kvality. Po přečtení tohoto dílu se nesmírně těším na poslední dva, které jsou o poznání kratší. „Merry. Chybět mi nebudeš.“

Baraliska
27.06.2016 5 z 5

A další boží knížka s Meredith Gentry :))))

sassy4
21.01.2016 4 z 5

Skvelý príbeh. Bohužiaľ, rovnako ako pri Anite autorka dáva do príbehu čoraz viac a viac sexu. A ja som nútená preskakovať celé pasáže. Ách, kiežby to nerobila. Myslím, že nie som jediná, koho už unavuje dookola čítať o tom, ako hlavné hrdinky obľubujú orálny sex. :(

Dandulka
21.08.2015 5 z 5

Tak by mne zajímalo co bude dál. Moc se těším na další díl.

Janičta
24.05.2015 4 z 5

Obsahuje spoilery!
Anita a Merry... nejde mi je nesrovnávat, ačkoliv se to snažím nedělat. Obě jsou si dost podobné a zároveň i jsou i dost odlišné. U Merry si autorka vytvořila lepší základ pro to, aby jí do postele nahnala co nejvíc chlapů (je to prostě sidhe a ti to berou v pohodě). Není to tak násilné jako u Anity.
Začátek byl velmi popisný...i když to k autorčiným knihám patří, musím přiznat, že mi to kolikrát přijde jako od začínajícího autora který se urputně snaží dostat čtenáře "do scény" a tak píše víc, než je potřeba.
V této knize je vlastně shrnut tak jeden a půl dne (i když v sithenu plyne nově čas jinak - stejně mi to přijde zvláštní). V podstatě se není kde nudit. Tohle autorka umí :-) Merry řeší jeden problém za druhým... není čas si odfrknout, zato chuť a energie na sex je pořád.. no jo, koho mi to připomíná...? :D V knize se toho začne dít hodně naráz, jako by se u autorky protrhla hráz a ona se snažila nacpat spoustu věcí do pár kapitol. Bohužel bych se vůbec nedivila, kdyby v následujících dílech přišla Merry k moci se kterou si nebude moc vědět rady a snad všichni budou vědět víc než ona.. no jen takový odhad... S Anitou to takhle začala kazit a já doufám, že s Merry to půjde mnohem lépe. Přeci jen se do magického světa narodila a vyrůstala v něm.. naděje umírá poslední... držím palce princezno :-)

Betnka81
11.04.2015 5 z 5

Tato kniha se mi líbila a moc se těším na další díl ,i když spisovatelka by měla trochu šetřit s novými postavami , ale jinak super :D

Marťa 79
16.01.2015 3 z 5

Tuto sérii miluju , ale přišlo mi , že tento díl je jaksi mimo mísu. Docela bych uvítala , kdyby se děj posunul na jiný dvůr. Ale třeba se v příštích dílech děj této knihy nějak uplatní. Podle anotace jsem čekala , že budou nějaké objevy okolo vraždy jejího otce. Bohužel tomu tak nebylo . Postavy jsou skvělé , ale na můj vkus je jich tam už nějak moc.Přesto doporučuji a doufám, že v příštím díle se děj posune dál. :)

ciniminisek
09.12.2014 3 z 5

Magický svět ve kterém hlavní hrdinka společně s dalšími postavami žije, je vymyšlen přímo kouzelně. Ovšem nehledejte v příběhu žádnou pohádku, jelikož Merry je vše, jen ne sladká. Krev střídají intriky a boj. Téměř čtyři sta stran příběhu psaného jedinečným stylem a jazykem, ubíhá rychle před očima, a to zrovna v tomto případě, je na škodu. Některé myšlenkové pochody a ukvapené činy hlavní hrdinky, můžou vést k pomatenosti. Autorka se k vysvětlení přeci jen nakonec vrátí, ale čtenář se po celou prozatimní dobu bude ptát, jak ono to vlastně bylo, a to ho v příběhu může rušit, přesto jeho poutavost jej přeci jen zaštítí.

Naopak veliké plus celého příběhu vidím v sexuálních scénách. Kdy akt není násilně vytvořen, ale sepsán pravdivě a zcela obyčejně, tudíž uvěřitelně. Mnoho čtenářů Merry srovnává právě s Anitou Blakeovou, první vydanou sérií této autorky, kdy podoba je možná právě v sexuálních scénách, kterých je v obou případech bohatě. Přesto se jedná o zcela jiný a jedinečný příběh, kdy ovšem podpis autorky je viditelný.

Úder půlnoci a celou sérii s Merredith Gentry doporučuji především čtenářům dark fantasy, kdy erotika a násilí nahrazuje něžnost a dojemné emoce.

Nel-ly
03.12.2014 3 z 5

nemůžu si pomoct, ale Merry mi s Anitou čím dál víc splývají v jednu dokonalou Mařenu řešící svoje city k mužům ve své posteli... ale je fakt, že u Merry se to dá pochopit, protože tady bylo už od počátku jasné, že bude především o psané porno s fantasy prvky (a ne naopak) a už proto docela oceňuju stále příjemný příběh, i když ta kniha skončila tak rychle, že jsem se nějak nestačila rozkoukat O..o