Kletba zelených očí

Kletba zelených očí https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37616/mid_kletba-zelenych-oci-Egk-37616.jpg 3 69 8

Medieval Song série

< 6. díl >

Písňová série: - Píseň válečníka - Píseň ohně (Baronet) = Ohnivá píseň ( Alpress) - Píseň země - Píseň tajemství - Pán vášně - Kletba zelených očí Anglie, Cornwell 1274 Domovem lady Merryn je hrad Penwyth, který podle starých pověstí chrání mocná kletba starých druidů. A skutečně: kdo se snažil zmocnit se hradu či jeho majitelů, ten zemřel. Jednoho dne přijíždí na hrad rytíř z Lythe a unáší Merryn! Mladí lidé v sobě nacházejí zalíbení, ale krutost kletby je neúprosná…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Alpress
Originální název:

The Penwyth Curse , 2006


více info...

Přidat komentář

kartimandua
07.02.2021 1 z 5

Středověká série mi moc líbila, těšila jsem se na další pokračování, ale tenhle díl byl bohužel velkým zklamáním.

ariel platto
30.12.2018 1 z 5

Četla jsem to za půlku a pak přestala. Kniha mě celou dobu nebavila.


havrmoni
14.05.2016 5 z 5

Já se nenudila. Vtipné to je,ale k pousmání ne k halasnému smíchu. Prolíná se přítomnost s magickou minulostí a neměla jsem problém vědět, kde se děj zrovna odehrává. Mě to přišlo pěkné a dost srozumitelné,pohádkové dílko. Trochu odlišné od ostatní dílů,ale povedený příběh,bavil mě.

moudivlacek
03.09.2015 3 z 5

No, není to špatné, ale děj tu prolíná skutečnost a svět čarodějů z jiné doby, skutečnost s nadpřirozenem, které se místy prolíná, musela jsem dávat bedlivý pozor, abych věděla, kde a s kým se nacházím. Přesto jsem se i nasmála, zvlášť ze začátku děje.

avad
10.06.2014 3 z 5

Neobvyklý příběh kde je nadbytek magie a čarování. Ale je zde i dostatek romantiky a napětí.

Poutnice
22.10.2013 3 z 5

souhlasím s pomněnkou :) nepamatuju, že bych se zasmála...chvilkama mi to přišlo zmatené, chvilkama nedotažené...na kletbu jsem taky mrkla, že by děvče nemohlo zahubit někoho, s kým bude dobrovolně :D trošku mě zarazilo, jak se pak na sebe bezhlavě vrhali...ale tak, co no?! Každej jsme nějakej. Ještě tam bylo až velmi pozdě vysvětleno, že Biskup není jen jeden, což bylo dost matoucí. A taky nijak nedotáhla princovo "spánek" u dubového lesa...úplnej otřes to samozřejmě nebyl, ale myslím, že už ji víckrát číst nemusím

PomněnkaPrvní
23.08.2013

No, autorka na začátku píše, že se budeme smát, až nás budou bolet čelisti. A já se tak těšila... Jestli je tam pár úsměvných míst, to možná, ale smích se rozhodně nedostavil. Ještě by to mohlo být překladem, ale to si nemyslím. Scény, které by měly být legrační, jsem tam nenašla. Knížka se číst dala, ale doporučila bych ji ostatním jen v případě, že se opravdu budete nudit a nebudete mít po ruce nic jiného. I záležitost s kletbou mě zklamala - možná mám deformaci z povolání - když si kletbu několikrát přečtete (a to Vám ji sama autorka stále dokola servíruje, abyste se ji naučili zpaměti), je z ní velice jednoduchá cesta ven. Mluví se o nepříteli, který na území přijde. A nepřítel je přece ten, kdo přichází se zlým úmyslem, kdo nepřeje lidem a té zemi nic dobrého. Takže když přišel člověk čestný, který měl ty lidi v úctě, nechtěl ničit, ale zvelebovat, nebyl to přece nepřítel a kletba by se na něj neměla vztahovat. Není ani pořádně rozumně vysvětleno, proč vlastně kletba byla vyřčena a proč záhy bylo dodáno, že jednou ale musí být zlomena - to prostě nedává smysl. Kdo má rád pohádky a magii, čarodějnice a kouzelné hůlky, bude se mu to líbit. Romantických scén (co chytnou za srdce) je tam pomálu, těch erotických o poznání víc. Jde o knihu, na kterou velice rychle zapomenu a do své knihotéky si poznačím, abych se k ní už nevracela.

Evaevelína
28.08.2012 3 z 5

V knize je nadbytek magie a čarování a to už mě zavedlo spíš do říše pověstí či pohádek, pro mě nic moc. Ale číst se to dá, jen to není můj vkus.

Štítky knihy

Anglie 13. století historické romance

Autorovy další knížky

Catherine Coulter
americká, 1942
2004  83%Tajemná nevěsta
2002  81%Bohatá nevěsta
2000  86%Bludiště
1998  82%Ohnivá píseň
2002  79%Svůdnice

Kniha Kletba zelených očí je v

Přečtených115x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených4x
Knihotéce100x
Chystám se číst19x
Chci si koupit5x
dalších seznamech1x