Třetí království

Třetí království https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/225688/mid_mec-pravdy-13-treti-kralovstvi-6GV-225688.jpg 4 73 6

Meč pravdy série

< 13. díl >

Nejnovější vyprávění z fantasy série Meč pravdy, přímo navazující na román Ozubí Reguly. Hledač pravdy Richard Rahl a matka zpovědnice Kahlan Amnell jen o vlásek unikají smrti při střetnutí s černokněžnicí Jit v Temném kraji. Poté se náhle ocitají sami uprostřed lesa, záhadně opuštěni všemi svými přáteli, kteří je doprovázeli. V odlehlé vesnici Stroyza se jim dostane pomoci od místních lidí. Žije zde i mladá kouzelnice Sammie, která odhaluje, že uvnitř obou se skrývá smrt. Vzápětí je vesnice brutálně napadena oživlými mrtvolami. Richard je vržen do víru událostí daleko za jeho dosavadními zkušenostmi. Aby porazil smrt a zachránil svou milovanou Kahlan i sebe, musí se nejprve vydat do království mezi životem a smrtí, a odhalit pravdu, ať už je jakkoli děsivá...... celý text

Literatura světová Fantasy
Vydáno: , Classic
Originální název:

The Third Kingdom , 2013


více info...

Přidat komentář

radfrk
17.09.2017 4 z 5

Po dlouhé době dávám sérii pouze 4 hvězdy. Nechápu jak strašně je odfláknutý konec knihy. Celou dobu se autor rozepisuje ja Richard bojuje s hordou protivníků (někdy je to až otravné) a rozuzlení je v jednom odstavci. Zdá se mi, že mu snad někde vypadla celá kapitola (možná několik).
No nic pokračuji dál, snad se to zlepší :-)

lampernaqui
01.06.2017 3 z 5

Přijde mi to, jako kdyby byl autor fandou dvou filmů Petera Jacksona a snažil se je po svém spojit dohromady - Pán prstenů a Braindead. Zatímco zmíněné filmy jsou skvělé, tenhle mišmaš se spisovateli vymkne brzy z rukou (jestli se tak už možná nestalo). Oba hrdinové kosí nepřátele všemi směry, skoro nic jiného se v knížce neodehraje.


Alena_S
10.04.2017

Jak se mi líbil předchozí díl jako úvod do další napínavé vícedílné lapálie, tak tohle mi přijde, že autor snad psal jenom mechanicky, aby stihl uzávěrku, nebo ze spaní po shlédnutí nějakého hororu se zombíky... a asi bude hůř.

Polariss
15.03.2017 2 z 5

nuda, opakování a trochu i nelogičnost

aivi
26.07.2016 4 z 5

Nevím zda je to tou pauzou co jsem měl než jsem se dostal k této části Meče pravdy, ale zdá se mi, že už to není takové excelentní čtivo jako předchozí díly. Řekl bych, že se velmi snížila úroveň a strašně se zjednodušil text, až příliš často se dost věcí opakuje stále dokola, kdy jsem si říkal, sakra vždyť nejsem tak tupej a pamatuju si ještě to co se dělo předchozí stránku.

Začátek byl ovšem bravůrní, snadno jsem navázal na to co jsem si ještě pamatoval z předchozího dílu a ihned mě to pohltilo tak že jsem se nemohl odtrhnout až do nějaké 16té kapitoly. Bohužel kvůli neustálému omýlání těch samých faktů byl děj příliš krátký a ve výsledku se zase toho tolik nestalo. I tak je Meč pravdy mou oblíbenou sérií a plánuju si přečíst další díl.

Ben Nevis
18.09.2015 4 z 5

Bavilo mě to víc, než některé předcházející díly. Goodkind tlačí na pilu, co to jde, takže nepřátel je mraky a strach o postavy pořádný. Vykrádání sama sebe a neoriginální příběh mi až tak nevadí, protože je těžké vymyslet něco, co už tu nebylo.
Nicméně by se autor mohl vrátit trošku do vod reality, protože ze svých postav už nedělá hrdiny, ale superbohy. Zraněný a zesláblý hrdina prostě stovky nepřátel mečem neposeká - má jenom jedny svaly.
Konec mi přišel trošku odbytý, nejprve strastiplná cesta tam, pak šup šup a zápletka románu je vyřešená.