Hodina čarodějnic I.

Hodina čarodějnic I. https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/30357/bmid_hodina-carodejnic-i-9Q3-30357.jpg 4 121 21

Mayfair Witches série

1. díl >

Úvodní část rodinné kroniky příslušníků staré bohaté rodiny z New Orleansu, proslavéné v minulosti čarodějnickými schopnostmi jejích ženských potomků. Čtyři ženy postupně odkázaly své nadpřirozené schopnosti svým dcerám a v průběhu staletí se každá z nich stala svým způsobem jejich obětí. První díl je věnován poslední ženské příslušnici rodu, mladé lékařce, která své neobvyklé schopnosti využívá ve své profesi k dobrým účelům. Seznámí se s člověkem, který po klinické smrti nabyl mimořádných telepatických schopností a ten ji upozorní na mezery v její minulosti a podnítí v ní odvahu začít po této minulosti pátrat.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Paseka
Originální název:

The Witching Hour , 1990


více info...

Přidat komentář

Zemlja
03.04.2024 4 z 5

Bavilo mě to. Bála jsem se. Přečetla jsem všechny díly.

Beovulfak
05.04.2023 4 z 5

Na další díly se upřímně těším.


5tužka
17.02.2023 5 z 5

Napínák od začátku do konce, už se těším na další díly :)

Zlajda95
23.01.2023 3 z 5

Po knize jsem sáhla na doporučení mojí máti a taky kvůli novému seriálu na motivy této série (1 epizoda týdně - čekání je útrpné :D).

Kniha má pěkný jazyk, ale zatím to postrádá děj. Je to vlastně jen takový úvod toho, co pravděpodobně bude následovat v dalších dílech.

Btw, seriál je zatím dost odlišný.

martina1199
17.12.2022 3 z 5

Moje oblíbená autorka. Ačkoliv už od ní mám něco načteno a vím, jak si libuje v detailních popisech. Nevadí mi to, jelikož tím umí krásně vtáhnout do prostředí, kde se její příběhy odehrávají, do hlav jejích postav. Čtenář tak téměř vidí všechny barvy, cítí všechny vůně... V Hodině čarodějnic mi to přišlo ale prostě moc. Někdy to u prvních dílů knižních sérií bývá, že začátky jsou pomalé a trochu se vlečou, zde to bylo ale už trochu za hranicí. Přesto mě příběh zaujal a jsem zvědavá, jak to bude s Rowan a Michaelem pokračovat, protože čarodějnice, New Orleans, prokleté dědictví a tak :-D

richard7959
20.11.2022 3 z 5

Četba této knihy se nedá popsat jinak než prokousávání. Paradoxně mě víc bavila ona retrospektivní část, kdy se některé vedlejší postavy dozvídají o historii rodu Mayfairů. Linka s dvěma ústředními hrdiny krom samotného konce nudila. Hodně recenzentů upozorňuje, aby čtenář reflektoval fakt, že je to první díl z celé trilogie, takže se nemůže divit, že to má pomalý rozjezd. S tím souhlasím a rozhodně si chci minimálně přečíst ještě pokračování "Lasher". Nicméně na celých 267 stranách se toho tady opravdu moc neděje a to rozdělení na první, druhý a třetí díl spíš knize ubližuje.

Šnek86
01.09.2020 3 z 5

Ze začátku příliš rozvleklé a popisné a v podstatě se nic moc neděje, nebýt posledních pár stránek, asi bych se do pokračování nepouštěl. Až s koncem knihy jsem dokázal příběhu věnovat patřičnou pozornost a konečně se trochu začíst.

tektit
23.06.2020 4 z 5

Začátek opravdu pomalý, ale pak se čtení prvního dílu nedalo zastavit. Čekám jestli autorka je čitelná a další díly budou o tom co tuším. Teším se na ně.

ludek.n
06.04.2020 4 z 5

Hned na úvod nutno podotknout, že první kniha čarodějnic z Mayfairu, tak jak vyšla v češtině, není samostatnou knihou, ale spíše jakýmsi prequelem celé ságy. Jinými slovy, pokud vás zajímá příběh rodu Mayfairových, je nutné přečíst i zbylá pokračování, protože v první Hodině čarodějnic se teprve na konci knihy dostanete do bodu, kdy celé dobrodružství „poslední“ čarodějky Rowan Mayfairové doopravdy začíná. Ann Rice píše vytříbeným stylem a i přes výraznou rozvláčnost, poutavě a zajímavě. Vzhledem k rozsahu díla je jasné, že nikam nespěchá a hraje si s jednotlivými detaily. Někdy je to fajn, a jindy to už malinko rozčiluje. Jako by vám na dálnici někdo neustále šlapal na brzdu. Charaktery postav má Riceová zvládnuté na jedničku s hvězdičkou a hlubiny jejich myslí vám odhaluje postupně a s graciézní ležérností. Zvraty jsou ve vyprávění pozvolné a nenásilné, ze zcela pochopitelných důvodů si autorka spoustu věcí schovává na později a tady odhaluje jen nezbytně nutné základy. Jak se co stalo, komu a kdo všechno je v tom namočený. Pro další odpovědi si musíme nalistovat pokračování.

Peslik
20.08.2019 2 z 5

Tak já vlastně nevím zda se mi kniha líbila či nikoliv......asi 200 stran pro mě bylo dost těžkých, ale říkala jsem si "Klid, je to čtečkou, asi máš nějaký výpadek slov, ono to časem musí být dobré" No dobré to bylo asi poslední 70 stran a pak.....zjištění, že pokud chci vědět víc, musím sáhnout po druhém díle. Otázka je, zda chci.....

Sariinka
12.02.2019 4 z 5

Že začátku celkem nuda ale konec je hodně dobrý.

Kacheenk
15.01.2019 5 z 5

Naprosto fantastická trilogie, mohu jen doporučit. Velmi propracované, velmi čtivé, nedá se odtrhnout.

Atanone
21.04.2017 5 z 5

Tuhle knížku bylo opravdu těžké odložit a přečetla jsem ji skoro jedním dechem. Zkraje bylo trochu oříškem pro mou trpělivost převyprávění děje a neustálé vracení se na začátek,ale jak děj nabíral na obrátkách,přestalo mi to vadit. Škoda,že další pokračování v češtině zatím nevyšlo (pokud ano,prosím,dejte mi vědět).
Každopádně Mayfairské čarodějnice můžu jen doporučit.

RiverSong
10.07.2016 5 z 5

Anne Rice mi jako spisovatelka učarovala svou knihou Interview s upírem, kterou považuji za nejlepší knihu svého života. Ani tento první díl trilogie Hodina čarodějnic mě nezklamal. Fantastické čtení s výborným nápadem, psané úžasně čtivou formou. Anne Rice se pro mě stala Paní autorkou a myslím, že tou pro mě zůstane už napořád. Vrhám se na druhý díl a ostatním první díl určitě doporučuji

Ben Nevis
08.07.2015 4 z 5

Líbil se mi bohatý jazyk autorky, kterým se vyřádila hlavně na psychoanalýze některých postav. Místy je kniha rozvleklá, protože popisuje události, o kterých už víme z jiného pohledu. Bez Michaelova životopisu bych se taky obešla a tajné organizace trvající tisíc let už jsou příliš klišoidní. Tyto nedostatky však vyvažuje zajímavé líčení čarodějnické rodiny a jejich nadpřirozeného "rodinného přítele".

skableska
15.04.2015 5 z 5

Mě to bavilo moc, už se těšim na další díly !! :-) Doporučuju!

Lenny33
31.05.2014 4 z 5

Píšu to v každém komentáři u knih této autorky a už je to trochu trapné, ale já její styl psaní prostě miluji a naprosto dokonale mi sedí.
Je sice pravda, že tato kniha má pomalejší rozjezd než jiné, konkrétně je to takový úvod do série, kde jde o to se hlavně seznámit s prostředím a postavami. Postupně si čtenář dává jednotlivé informace a údaje dohromady a ty začnou tvořit úžasný příběh. :) Mně se naopak to "skákání z jednoho na druhý" moc líbilo. Ještě jsem nevěděla, co si myslet o jednom a už se na to nabalovalo další. A já chtěla číst dál a dál, aby se mi tich informací shromáždilo co nejvíc a já mohla pomalu odkrývat pravdu. Vždy jsem zajásala jak malé děcko, když jsem nějaké malé tajemství odhalila a bylo to správně. :) Ale na ty velká si musím počkat do dalších dílů.
A. Rice je taková moje jistota. Vím že její knihy mě baví vždy, ať jsou o čemkoliv. A zároveň chápu, že její styl mnoha lidem prostě nesedne.

doktorking
22.03.2013 2 z 5

teda doufám že se nikoho nedotku nebo ho neodradim od přečtení této serie,opět jsem četl pouze první díl a na to jak mám Anne Riceovou rád tak tohle mi nesedlo ani trochu,je to jedna velká nuda myslím že Rice je prostě expertka přes upíry a čarodějnice se jí moc nepovedli i když třeba Ramses Prokletý mě bavil hodně

lara25
08.02.2013 3 z 5

Knihu tohoto stylu jsem četla poprvé. Bylo zajímavé číst různě pohledy a život jednotlivých postav jejíž společnou cestou byla rodina Mayfairů. První díl mne ze všech tří dílů nejvíce nudil. Občas jsem přemýšlela, že knihu ani nedočtu. Když jsem se jí, ale prokousala , odměnou byl 2. a 3. díl.Tyto díly mne už velice bavily a četla jsem je z napětím. Celkově si, ale myslím, že by kniha zasloužila ještě 4. díl. Nelíbí se mi, že děj končí otevřeně. Mám pocit, když jsem si dala tolik práce s přečtením přibližně 1000 stran, zasloužila bych si nakonec dobrý konec a pořádné vysvětlení. CHápu, že autorka myslela, že konec ponechá naději a fantazii čtenáři, ale mne by se líbilo finále s dorým ukončením. Bylo mi velice líto čekajícího Michaela. Rowan, mne zlobila, že nedosáhla svému přesvědčení. CHápu, že k tajemné bytosti měla blízko vzhledem k rodinnému poutu, ale myslela jsem, že má naději se postavit svému osudu. Celkově mi je, ale líto, že jsem díly už přečetla. Bavilo mne se prokousávat dál a dál a teď po přečtení knih mi je po nich smutno. CHtěla bych 4. pokračování s dobrým koncem!!! :-)

pikacka
08.07.2012 5 z 5

Tato trilogie si mi opravdu líbila. Zajímavé téma. Děj zasazen jak do daleké minulosti čarodějnického rodu až po součastnost. Určitě doporučuji přečíst.

Štítky knihy

čarodějnice New Orleans Locus Poll Award (ocenění) zfilmováno – TV seriál

Autorovy další knížky

Anne Rice (p)
americká, 1941 - 2021
1996  78%Interview s upírem
1995  83%Hodina čarodějnic I.
2013  82%Upír Lestat
1998  81%Upír s tváří anděla
2012  68%Dar vlka

Kniha Hodina čarodějnic I. je v

Právě čtených2x
Přečtených192x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených13x
Knihotéce103x
Chystám se číst87x
Chci si koupit7x
dalších seznamech4x