Masky zmaru

Masky zmaru https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41161/masky-zmaru-41161.jpg 4 33 4

Fighting fantasy série

< 23. díl >

Morgana, padlá čarodějka z Krill Garnasche, zamýšlí vypustit své děsivé golemy, kterým se nikdo nemůže postavit. To proto, že jim dala Masky zmaru, které jim poskytují moc nad všemi věcmi. Jen Ty můžeš překazit její ďábelské plány – avšak pozor: nebezpečí a zrada číhají na každém kroku, je těžké nalézt pomoc.

Dobrodružné Fantasy Gamebooky
Vydáno: , Perseus
Originální název:

Masks of Mayhem , 1986


více info...

Přidat komentář

kristijan
02.02.2024 3 z 5

Gamebook, který jsem nikdy nedohrál. První část, kdy putujete k Heverovi a pomáháte mu s ulovením tygra, byla zábava, na další cestě už je ale na můj vkus moc snadné šlápnout vedle a nechat se zabít. A když přijdete na automaticky zabíjející odkaz ještě po tom, co přemůžete finálního bosse, těžko doceníte, jaký je to zajímavý zvrat v příběhu.

cziss
12.06.2023 2 z 5

Po vzrůstajícím nadšením ze série FF přichází drtivý úder a překvapivě ne od hlavních autorů... Jinak vše podstatné napsal nevermore3. Je to škoda.


nevermore3
17.11.2022 3 z 5

(SPOILER) Tady se ovšem vyjádřit musím. Přestože většina nepřátel má snesitelnou obtížnost a jejich UB umí být pestré (a ne jen UB 10+), kniha je na dohrátí strašná. I při znalosti správné trasy, se mi nějakým zázrakem povedlo čistě projít na 4. pokus. Ale to vůbec nic nevypovídá. Stejně tak jsem to mohl projít na pokus 60. Na dvou místech se dostanete do bodu, že hodíte kostkou a pokud padne 3 nebo 4 okamžitá smrt a na dalším místě, hodíte dvěma a MUSÍ vám padnout součet 2 nebo 3 anebo 11 či 12. Bez tohoto nedostanete klíčový artefakt a nemůžete vyhrát. Tak šíleně náhodné hody kostkou, jak se popisuje výše, to není o obtížnosti, to je debi*ita autora, který by měl líp chápat teorii pravděpodobnosti a neznechucovat zbytečně své čtenáře. Poněvadž nebýt tohoto, tak super příběh, snesitelní enemies, zajímavé nápady (hra s tygrem, Černá srdce, plot twist a zrada v příběhu), nádherné kresby. Ten gameplay to ale poslal do řitě. Je mi líto, 3 z 5.

Eslem
19.12.2015 3 z 5

Závěrečné vodítko je bohužel hodně krkolomné a pro neanglicky mluvící myslím dost neprůchodné.

Štítky knihy

gamebooky

Autoři knihy

Steve Jackson
britská, 1952
Ian Livingstone
anglická, 1949

Kniha Masky zmaru je v

Přečtených55x
Knihotéce32x
Chystám se číst9x
Chci si koupit13x