Markovo evangelium

Markovo evangelium https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46117/markovo-evangelium-46117.jpg 5 3 2

Přidat komentář

juvelinokivi
18.09.2018 5 z 5

Velmi se mi líbila část věnovaná provázanosti Starého a Nového zákona. Ctila jsem chronologii Steinerových přednášek a přednášky o Markově evangeliu četla jako čtvrté v pořadí - tudíž jsem se v textu příliš neztrácela a mohla si ho náležitě vychutnat.

Spajdy
08.07.2018 5 z 5

Vzhledem k tomu, že se ke mně dostalo vydání z roku cca 1920-1930 (v knize bohužel není rok vydání uveden), ještě psané na stroji, oceňuji především překlad a styl, jakým jsou přednášky podány. Mám za to, že se mnohem více blíží tónu, jakým podával přednášky sám RS. V knize neruší stovky poznámek a odkazů v textu, jak to je bohužel zvykem u novějších vydání. Možná taky proto mě tento cyklus přednášek oslovil z těch evangelijních nejsilněji.
Autor nám umožňuje nahlédnout do hlubin duší apoštolů, proroků, ale i evangelisty Marka samotného, a to sděleními z přímého bádání v kronice Akaša. Zaměřuje se jak na kosmický, tak na pozemský aspekt mysteria na Golgotě (na Krista, i na Ježíše). A umožňuje člověku procítit a pochopit, že mysterium na Golgotě je skutečně nejdůležitější událostí celého pozemského vývoje.
Navíc, Markovo evangelium je pro naši dobu (5. poatlantskou epochu, datovanou 1413-3573) tím nejaktuálnějším a nejsnadněji pochopitelným. Je to proto, že je nám takřka šito na míru. Naproti tomu, Matoušovo evangelium bylo psáno spíše pro 4. poatlantskou epochu (která skončila r. 1413 po Kr.), kdy došlo k mysteriu na Golgotě. Další dvě kanonická evangelia, Lukášovo a Janovo, budou mít největší význam až pro vzdálenější budoucnost, 6., resp 7. poatl. epochu... teprve tehdy budou mít lidé možnost je zcela pochopit...


Kniha Markovo evangelium je v

Přečtených3x
Knihotéce2x
Chystám se číst2x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x