První mise

První mise https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/17242/mark-stone-prvni-mise-17242.jpg 4 14 5

Poručík Mark Stone právě dokončil Akademii a nastupuje do svého prvního zaměstnání, kterým je SDPP. Není sám, kdo je tu nový. I generál Khov se teprve usazuje ve velitelském křesle po zahynuvším veliteli Skobryském. Proč zahynul předchozí velitel SDPP? Na co přišel při své poslední inspekční cestě? To musí zjistit Mark Stone, zelenáč, jenž nemá nikdy k průšvihu daleko, protože předpisy jsou přece od toho, aby se porušovaly.... celý text

Přidat komentář

Senza Jenka
12.07.2022 2 z 5

Pan Ríša zjevně přečetl asi tak jeden a půl dílu z celé série a bez znalosti osob, událostí a jejich posloupnosti "něco" napsal. Motá jména, nerespektuje předchozí děj. Škoda.

Kaylin
13.02.2022

pre nás, čo sme čítali pôvodné knihy o Markovi Stonovi ,táto kniha nezapadá do príbehu. Ray sa stal Markovým osobným androidom až keď mal Mark cca 35 rokov a už bol ostrieľaný agent :P sekretárka Peggy sa takisto objavuje, keď už Mark nie je nováčik a so slečnou Svensonovou sa zoznámil na Venusii tiež už ako skúsený agent/ a ona mu darovala Raya. Ale ak by som nepoznala príbeh Marka, pochválila by som to . Je to dobre napísaná oddychovka :)
.


Boboking
07.01.2022 2 z 5

Za mého mládí jsem Marka Stonea četl rád, jako takovou jenohubku. Ale přiznám, že od originály Garena se mi líbily více. Třeba tento díl od V. Ríši mi připadal dost zklamaný... Přečteno v rámci Čtenářské výzvy

cziss
21.10.2020 5 z 5

Mark Stone je sci-fi kultovní klasika. Přestože jednotlivé díly (byť od různých autorů) mají šablonovitý děj a jsou to v podstatě hlouposti, zatraceně dobře se to čte.

Harry_
13.11.2012 5 z 5

Původem francouzská sci-fi série o vesmírném hrdinovi Marku Stonovi - kapitánovi (v této knížce ještě poručíkovi) Služby pro dohled nad primitvními planetami (SDPP) má řadu autorů a k nim se touto knihou přidal i známý český autor Vlado Ríša. Příběh je zasazen do začátku kariéry Marka Stonea a přečtete jej jedním dechem.

Kniha První mise je v

Přečtených33x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce31x
Chystám se číst2x
Chci si koupit2x