Prozření Mary Dyerové

Prozření Mary Dyerové https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/139553/bmid_mara-dyerova-prozreni-mary-dyerove-9a3-139553.jpeg 4 340 65

Mara Dyerová série

1. díl >

Když se Mara Dyerová probudí jednoho dne v nemocnici a vůbec netuší, jak se tam dostala, má pocit, že život už nemůže být podivnější. Může. Věří, že za nehodou, při které zemřeli její přátelé, musí být něco víc. Nemýlí se. A po tom všem, čím si prošla, nevěří, že by se mohla ještě někdy zamilovat. Plete se.

Žánr:
Romány , Fantasy , Dívčí romány

Vydáno: , Brio
Originální název:

The Unbecoming of Mara Dyer , 2011


více info...

Přidat komentář

tereziehl
13.06.2023 5 z 5

Ach... Tuhle knížku jsem před lety našla v knihovně a opakovaně si ji půjčovala a zbožňovala. Teď jsem si řekla, že ji zkrátka musím mít doma, alespoň z nostalgie, ale že jsem z ní už jistě vyrostla, a ono ejhle! Jasně, některé věci na mě působily už asi víc afektovaně, než měly, ale bylo jich mnohem méně, než jsem čekala. Příběh je čtivý, má skvělou atmosféru a romantická linka je za mě i po letech atraktivní a žhavá. Paráda, těším se na další díl a jsem moc mile překvapená, že moje milá Mara je výborná i o x let později :-) z lásky prostě musím - 5*

TaNya_
25.04.2021

Až hororové! Chci se k tomu vrátit...


jinbr
12.04.2021 5 z 5

Musím říci, že jsem na konci nevěděla, co tedy opravdu byla realita a co fikce. Z tohoto pohledu to bylo opravdu výborně napsané. Ze začátku jsem měla možná trochu problém se do toho začíst, ale pak se to rozběhlo. Na konci jsem měla chuť se okamžitě vrhnout na další díl. Myslím, že je z toho dobře vidět, s čím musí bojovat pacienti s psychickými poruchami. Skoro bych se toho děsila...
Také musím podotknout, že mě štve, když se z nějaké série, která opravdu na sebe navazuje a nejsou to jen samostatné příběhy, kde se tu a tam objeví totožné osoby z jiných dílů, nepřeloží všechny díly. Vzhledem k hodnocení se mi nechce věřit, že by důvodem byly nízké prodeje. Také to nechápu. Možná bych jako autor chtěla trvat na tom, aby se přeložilo všechno, jinak bych se cítila vůči čtenáři provinile.

Ronnie37
04.01.2021 4 z 5

Super knížka, ale jako vždycky co mě naštve - nemůžu najít přeložený další díl. Tak buď předložte celou sérii, nebo nic.

vinebitch
19.11.2020 5 z 5

Dobrá knížka, je to rozhodně YA, ale ne tradiční. Je tam samozřejmě romantika - nebo něco na ten způsob, ale mnohem více mě zajímalo to, co se vlastně bude s Marou dít. Všechny postavy, snad kromě Anny a Aidena :), mi sedli a neskutečně mě zajímá co se bude dít v druhém dílu!

Lily-fairy
16.07.2020 4 z 5

Zajímavý příběh s neotřlou atmosférou, žádné průměrné ya.

Maanna
08.04.2020 5 z 5

Zde jsem v hodnocení proklatě subjektivní - jsem si vědoma spousty klišé (hlavně co se vztahů postav týče), občasných problémů s dynamikou vyprávění i toho, že po stránce práce s jazykem to žádné veledílo není, JENŽE něco na té knize mě strašně chytlo. Asi jde o nápad a celkovou atmosféru, kdy člověk neví, co je pravda a co ne. Dobrá je i hrdinka, která rozhodně není jen a pouze kladná a celkový temný podtón. Je pravda, že té romantické omáčky a středoškolského slepičince tam mohlo být méně (ostatně ona nakonec Mara do té školy zase tak moc nechodila...), ale tahle kniha mě před pár lety neskutečně chytla a kupodivu mě bavila i teď, kdy jsem se k ní vrátila.

kkarmela
05.02.2020 5 z 5

Pěkná kniha, hodně čtivá, zhltla jsem ji dost rychle a ujížděla pro další díl

marianna7090
29.08.2019 1 z 5

Ďalšia zo série kníh "prečo som sa k nim nedostala ako puberťačka". Dej mal nádej byť dobrý, ale autorkin štýl písania je čistá katastrofa. Už si ani nepamätám ako to skončilo. Ešte mám na poličke druhú časť ktorú naozaj neviem či budem čítať a to, že nepreložili aj tretiu časť to slovenčiny mi prvý krát naozaj neprekáža.

Veronika33
26.03.2019 4 z 5

Kniha má neskutočne bavila, dej krásne odsýpal vďaka kratším kapitolám. Príbeh bol bez hluchých miest a dostatočne pútavý. Posledných 50 strán ma zaskočilo ako sa dej začal vyvíjať a najmä paranormálna linka príbehu, trocha to vadilo. Uvidíme čo nám prinesie ďalší diel.

Shaki
14.11.2018 5 z 5

Rozhodně bych u tohoto díla rozšířila žánr i na thriller. Místy je kniha vážně dost napínavá. To, že čtenář chvílemi neví, co je skutečné, a co se Maře jen zdá, příběh krásně komplikuje.
Romantická linka je také plná emocí a zajímavých zvratů. Noah mě prostě baví.
Jsem zvědavá, jak bude příběh pokračovat...

Apoška
25.06.2018 4 z 5

Trošku zmatený a nepřehledný děj. Jinak zajímavá zápletka.

Veronicess
11.04.2018 5 z 5

Uuuuu toto bola jazda. Kniha bola super, skvelo sa čítala a nedala sa odložiť. Zostala som pri nej prilepená do pol tretej ráno. Niekde v troch štvrtinách knihy som si objednala ďalšie dva diely :D To asi hovorí samo za seba. Bolo to mrazivé , dobrodružné čítanie a veľmi sa teším na pokračovanie.

A ta obálka je naprosto nádherná.

msjadepaton
10.03.2018 3 z 5

Dělalo mi trochu problém se do knihy začíst, i když kolem půlky se to zlepšilo a konec už jsem dočítala jedním dechem. Přesto nemůžu hodnotit nijak zvlášť vysoko, protože jsou ta pro a proti dost vyvážená.
Líbila se mi atmosféra a takový horrorový nádech. Chvílemi jsem si připadala, jako že se koukám na Supernatural. Ale bylo to dost přebité tou romantikou. Možná bych ocenila, kdyby se ten vztah zbytečně nekomplikoval klišé, která neměla s hlavní zápletkou nic společného, a byl by tam spíš jako třešnička na dortu. Prostě něco dalšího, co ty dvě postavy spojuje. Takhle muselo jít často zápletka stranou, aby mohla Mara řešit, jestli se s tím klukem má dát dohromady nebo nemá a proč je to špatný nápad.
V podstatě mám s touhle knihou podobný problém jako s Falešným polibkem. Myšlenka dobrá, ale příliš se tam řeší vztahová klišé a to ještě způsobem, který máte v každé druhé YA. Asi jsem prostě na tenhle žánr moc stará, což je mi líto, protože všechny tyhle knížky se tváří tak lákavě. A já si prostě nemůžu pomoct, abych neočekávala něco víc.
Na druhou stranu musím říct, že Michelle Hodkin se alespoň snažila. Opravdu jsem nečekala, že to bude tak temné, což bylo příjemné překvapení. Navíc mě tajemství ohledně obou hlavních hrdinů zajímá natolik, že si chci přečíst druhý díl.

Alena_S
19.01.2018 5 z 5

Celkem dobrý příběh. Hrdinky je mi líto - její psychózu zřejmě jen zčásti způsobilo trauma, spíš jde o stihomam z její stihomámy, která se mi zdá dost nelogická: sice pro dceru přestěhovala celou rodinu, aby jí bylo líp, a přitom jako by jen slídila po důkazech, že holka do té kazajky s dlouhým rukávem patří. Mrzí mě, že mi nedošlo dřív, že příběh má nadpřirozený prvek. Zbytečně jsem se většinu času bála, že se to zvrtne v nějaký cimrmanovský psycho konec typu "všechno byl jen sen" :D

brijana
24.09.2017 5 z 5

Žádný podobný příběh jsem doposud nečetla. Kniha se čte sama. Těším se na další díl!

lucie2952
02.03.2017 5 z 5

Úžasná kniha. Četla se úplně sama a pořád se tam něco dělo :)

hellena1523
15.02.2017 5 z 5

Kniha se skvěle čte a příběh mi připadá vcelku neotřelý. Mara mě vážně baví. A vlastně všechny postavy jsou bezvadně zpracované. Jsem velmi spokojená!

vedana
31.08.2016 3 z 5

Knihu jsm brala jako oddechovku. Zajímalo mě, jak to se příběh bude vyvíjet. Scénář který jsem čekala, ale ten konec byl docela zajímavý, tak se musím pustit do dalšího dílu. Jenom mi chybí lepší propracování příběhu a občas ty pasáže mi moc nesedí. Jako relax kniha je fajn.

ElisR1
05.08.2016 4 z 5

Tajemná kniha, která se velmi dobře čte. Trochu mi připomínala Nocte

Štítky knihy

smrt ztráta paměti, amnézie pro dospívající mládež (young adult) nadpřirozené schopnosti

Autorovy další knížky

Michelle Hodkin
americká, 1982
2013  84%Prozření Mary Dyerové
2013  85%Proměna Mary Dyerové

Kniha Prozření Mary Dyerové je v

Právě čtených4x
Přečtených438x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených46x
Knihotéce164x
Chystám se číst290x
Chci si koupit45x
dalších seznamech8x