Manžel v domě není pro mě

Manžel v domě není pro mě https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/200977/mid_manzel-v-dome-neni-pro-me-ZRZ-200977.jpg 3 83 26

Učit na gymnáziu je pro Antonii splněný sen… Jenže mezi jejími studenty je i Robert, který se do krásné mladé učitelky zamiluje a začne jí ze života dělat peklo. Je jen otázkou času, kdy si neobvyklého vztahu někdo všimne a na malém městu vypukne skandál… Podaří se ho Antonii ustát a udržet si vysněnou práci? Robert odjíždí po maturitu studovat do Ameriky. Tam si přivydělává roličkami v televizních seriálech, seznámí se s krásnou modelkou, ožení se s ní, narodí se jim syn. Jenže po letech se vrací domů jako vdovec…... celý text

Rose-Mary
Rose-Mary
07.12.2022 4 z 5

Další kniha od Aleny Jakoubkové, kterou mohu označit za velmi hezkou a čtivou, vhodnou pro odpočinek a odreagování se.
Antonie neprožila zrovna krásné dětství. Z domu odešla již v patnácti, aby se zbavila kurately své matky, pod níž hodně trpěla. Dostala se na jazykové gymnázium do Prahy, po něm vystudovala vysokou školu. Živila se přivýdělkem jako překladatelka, dokonce dostala nabídku k psaní knih. Nechtěla se vrátit domů a najít si pracovní uplatnění v rodném městě, proto s radostí přijala místo učitelky na gymnáziu v Telči, kde měla učit angličtinu a španělštinu.
Opouští Prahu a s ní i přítele, který to s ní myslel až moc vážně, čehož se děsila. Nechtěla se vázat, měla v paměti nešťastné manželství svých rodičů. V Telči si zařizuje svůj malý byt. Poznává mladou ženu Pavlu, stanou se z nich velké kamarádky. Antonie je doslova „adoptována“ do jejího domova a její rodiny. Zároveň v Telči již v prvních dnech poznává mladého hocha Roberta, který se do ní zamiluje a nabízí jí všelikou pomoc. Přichází den nového školního roku a Antonie zjišťuje, že Robert je její student v předmaturitním ročníku.
Začíná pro ni drama. Robert jí víc a víc projevuje lásku a doslova ji pronásleduje. Antonie se děsí vyzrazení, neboť byla by to ona, kdo by musel milované povolání opustit, kdyby ji podezírali, že má vztah se svým studentem. Její kamarádka a celá rodina ji přemlouvají, aby Roberta nahlásila řediteli nebo jeho otci za obtěžování. Antonie to nechce udělat. Je jí Roberta líto. Je synem bohatého a vlivného muže, ani on to nemá doma lehké. Chce mu dát šanci, aby odmaturoval a našel si svoji životní cestu.
Nepříjemnosti nedají na sebe čekat. Závistivá kolegyně ji udá řediteli. Antonie to zvládne a sám Robert jí pomůže dokázat, že jejich vztah je pouze přátelský a kamarádský. Podaří se mu zdárně odmaturovat, a po maturitě odlétá studovat do Ameriky. Uchytí se v show businessu, stává se seriálovým hercem. Ožení se s modelkou, která s ním čeká dítě.
Po mnoha letech se vrací domů do Česka jako vdovec s malým chlapcem. Znovu se setkává s Antonií. Jak asi nyní dopadne jejich další život? Jaká budoucnost oba čeká?

Marcik7
Marcik7
06.12.2022 2 z 5

Takový nepravděpodobný (v několika směrech) příběh jako z nejčervenější knihovny, příliš mnoho popisů různých pokrmů, tak vzorná rodina až to bolí...jinak naprosto souhlasím se Salexice. Bylo to peklo, ale takové milé...


salexice
salexice
11.10.2022 2 z 5

Ach jo. Stále přemýšlím, co na knihách autorky je. Slohově je to peklo, někdy chybí logika v ději, časové ose, opakující se klišé - a stejně každou další knížku s chutí přečtu. A tak si tak říkám, že přesně to co v ní hledáme, je vytržením ze všedního života, starostí - tak se vykašleme na vše na počátku uvedené a pojďme si odpočinout :-).

alnahu
alnahu
12.06.2022 2 z 5

Tentokrát mě příběh Antonie a jejího mladého nápadníka-neoslovil.Pro mne zatím nejhorší kniha od této autorky.

laura
laura
09.12.2020 5 z 5

Ano, je to naivní, předvídatelné a trošku obehrané - ale mě se to líbilo. Vtipné, čtivé. Taková jednohubka na dny, kdy na čtení nemáte moc času a tak vám nevadí od knihy odbíhat...

Trošku nereálné, ale někdy potřebujete číst i příběhy, které by se ve skutečném životě stát nemohly. Od toho přece knihy jsou - aby u nich člověk snil ;)

Jen tedy slovní obrat: Bezzubě jsem prohlásila... Ono vůbec slovo bezzubě je šílenost sama o sobě. To skoro bolelo to číst ... :)

Jája92
Jája92
21.07.2020 4 z 5

Fajn čtení na odpoledne.

Katerina015
Katerina015
04.04.2020 5 z 5

Prijemny romanticky pribeh

Sima285
Sima285
07.11.2018

Nikdy jsem nebyla vášnivě zapalena do čtení a tohle je druhá knížka kterou jsem zatím kdy přečetla. Spokojenost. Úplně mě vytrhla z dění normálního všedního života, pobavila me a zlepšila naladu:) hned jdu do těch dalších od paní Jakoubkove :)

Nimunka
Nimunka
13.06.2018 4 z 5

Oddychovka. Nenáročné čtení na dovolenou.

Lenoulinka
Lenoulinka
30.04.2018 3 z 5

Jednoduché čtení bez přemýšlení. Příběh o "vztahu" učitelky a žáka, který skončil, tak jak jsem očekávala. Život v Americe byl takový zvláštní, ale nakonec happy end.

Januli
Januli
13.10.2017 3 z 5

Kniha splnila svůj účel, oddychovku, u které se nemusí moc přemýšlet. Ale i na mě to bylo až moc přehnané. Škoda, že se autorka nevyjádřila ještě k rodičům Antonie.

KristýnaBook
KristýnaBook
19.09.2017 odpad!

Nic moc.. Spíš nuda s předvídatelným koncem.

helenkan
helenkan
11.07.2016 3 z 5

Nějak zvlášť mě to nenadchlo.

1casper
1casper
11.02.2016 3 z 5

Je to moje několikátá kniha od téhle autorky a dle mého jedna ze slabších. Děj jednoduchý, předvídatelný. Celkově se mi ale líbila, kniha se četla dobře, je to oddychové čtení. Chybělo mi i rozuzlení ohledně rodičů, autorka se k nim vůbec nevrátila.......

sabca
sabca
20.10.2015 3 z 5

Takže pro mě zatím nejslabší kniha Aleny Jakoubkové. Robert jako z jiného světa, rodina Králových příliš ideální a konec knihy jako z červené knihovny.

jasmína
jasmína
20.04.2015 4 z 5

Začátek hodně dobrý, ale ke konci to bylo tak americké, že nemůžu dát pět hvězdiček. DOkonalá idylka.....

certik003
certik003
17.12.2014 2 z 5

Patřím k těm, které knížka nenadchla. Že je v knížce něco nereálné většinou až tak neřeším, ale tady to bylo do očí bijící. Ale nemám ráda černobílé vidění světa a i to bylo hodně přehnané. Navíc ten konec byl taky takový divný a styl psaní mi přišel jak v dívčím románku. Myslím, že další knihu od téhle autorky si hned tak nepřečtu.

hatuli
hatuli
16.12.2014 2 z 5

Nezaujala mne,ani jako oddechovka

Ankavi
Ankavi
22.10.2014 2 z 5

Jednoduchá kniha s příběhem ze současnosti mě nijak nenadchla. Několik momentů je zcela nereálných, jako z Marsu - od pohádkové rodiny, která do svých řad přijme a začlení každého, přes trapně se táhnoucí "love" story. Závěr mě doslova rozladil. Dávám jen dvě hvězdičky, nadšena nejsem. Ani jako oddechovku bych ji nečetla znova, protože mě kniha neuvěřitelně iritovala.

skryvacka
skryvacka
03.08.2014

červená knihovna naražená do současnosti... nedokázala jsem ji přečíst úplně podrobně... někde od stránky 82 jsem už četla jen letem světem... dostalo mě třeba toto: nejdřív to šílené týrání - ovšem mladičká hrdinka ( tehdy 14letá - přeskočila elegantně asi 10 let ) - a jak jinak, než naprosto úspěšným studiem včetně VŠ... dva jazyky na úrovni tak, že se překlady živí už od střední školy... co mě ale dostalo - nabídka nakladatelky - že má napsat 4 knížky ročně ( a celou ságu, takže několik let po sobě - od 12. století o španělských královnách , případně jiných šlechtičnách - postupně do současnosti ) - nabízí jí ROVNOU HONORÁŘ!!! těm překladům ještě věřím, ale nabídce předem na honorář, když ještě ani neví, jestli to bude umět napsat - tak to ani omylem!!! vysvětlení - že když umí překládat, tak bude umět psát - neberu!!! leda, že překládala podobné slátaniny, které má teď sama psát... navíc naprosto vražedný termín, jedna kniha za čtvrt roku - to snad ani nemůže myslet vážně... jedině zase nějaká červená knihovna, kde se budou jen měnit jména hlavních hrdinů a jinak dějově si to bude podobné... do toho státnice - jak jinak než na červený diplom... pak ona NEUVĚŘITELNÁ rodina Králova, která je taky samý diplom, nikde žádná chybička, vše naprosto ideální, všichni studovali též na červené diplomy... pak nástup jako středoškolská pedagožka... tam mě dostalo, když ji po necelých dvou letech učení oslovují (při domnělém ), (ale i trochu nedomnělém) průšvihu se studentem Robertem, titulem paní doktorka - na to se snad musí studovat ještě dál, a určitě to nejde bez předchozí praxe... ještě jsem skousla tu profesorku, ono se na středních školách toto oslovení pedagogů používá, i když profesory vlastně jmenuje prezident ( tuším)... když jsem si představila, co času tráví ve škole, překlady, psaním oněch románů - což ji mimochodem velmi slušně živí - viz. nákupy některých drahých a exkluzivních nápojů a poživatin, denní převážení pejska k oněm Královým - kde i jejich vlastní pes je naprosto ideální - ne, to by musel mít den asi 100 hodin... asi se knížka bude líbit pro lehkost čtení a vysloveně oddech, ale strašně černobílá... když něco špatně, tak opravdu strašně moc a když něco dobře - tak ideálně... už nikdy si nic od této autorky nepřečtu, i když její některé další tituly slibují i něco víc... ale bojím se, že budu zklamaná... je to fakt šíleně povrchní...