Manžel na objednávku

Manžel na objednávku https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/177433/bmid_manzel-na-objednavku-MV7-177433.jpg 4 365 114

Je tu nová Bridget Jonesová a jmenuje se Anna! Anna Blytheová si na svůj život nemůže stěžovat. Má skvělou práci v redakci časopisu, úžasnou nejlepší kamarádku a právě se jí podařilo sehnat nakladatele pro svoji knižní prvotinu. Potíž je v tom, že si neustále vybírá nevhodné muže. Brzy poté, co se jí zhroutí další vztah, najde Anna vizitku společnosti, jež má stejné jméno jako ona a kterou považuje za seznamku. Ze zvědavosti a pro tu shodu jmen si ji ponechá. A když jí pak nejlepší kamarádka oznámí, že se právě zasnoubila, rozhodne se z jakéhosi pocitu žárlivosti a vzdoru tu tajemnou agenturu vyzkoušet. Jenže ji čeká pořádný šok – nejde totiž o obyčejnou seznamku, ale o kancelář nabízející exkluzivní (a taky pořádně drahé) zprostředkování sňatků... O něco později se Anna ocitne v luxusním mexickém letovisku, kde se během pouhých dvou dní seznámí s Jackem, mužem, kterého jí vybrali, a provdá se za něj. A navzdory všemu očekávání to funguje! Alespoň do chvíle, než novopečená manželka odhalí, že ani Jack, ani agentura nejsou tím, čím se zdáli.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , Fortuna Libri (ČR)
Originální název:

Arranged , 2012


více info...

Přidat komentář

shecoola
07.04.2024 5 z 5

Dej mal občas svoje trapné miesta - oslovovanie Anne ako Ani či Anička vyslovene ťahá za oči (a uši) a neustále porovnávanie s Annou zo zeleného domu hraničilo občas až s fanatizmom. Kniha ma začala skutočne baviť až v Mexiku. Potom to už šlo s čítaním jedna radosť a každá romantička si nakoniec užije i šťastný happy end. Fandila som Jackovi!

pollyn
17.10.2023

Překlad byl tak špatný. Nejsem schopná kvůli němu knihu dočíst. Opravdu je nutné komolit anglická jména a dávat jim čecháčkovský nádech? Aninko, Aničko, Sárinko?
Překlad mi tak vadil, že jsem dokonce kontrolovala národnost autorky (ne není to češka s anglickým pseudonymem) a verzi eknihy (jestli nemám nějaký pirátský překlad :D). Achjo.


LaCoccinelle
22.08.2023 3 z 5

Příjemná a čtivá letní oddychovka.

Zlatinka.Emilly
08.11.2022 5 z 5

Příběh se mi líbil, byl takový zvláštní, vymyká se realitě, ale proč ne? I taková agentura může někde fungovat. Láska nakonec učinila spravedlnosti zadost.

Magdyla.8
02.11.2022 3 z 5

Taková odpočinková knížka. Příběh ničím nenadchne ani nezklame. Seznamování hl.hrdinů se mi líbilo, chemie mezi nimi fungovala, téma knihy je taky neotřelé. Prostě pohodový příběh.

DennySka
25.05.2022 4 z 5

Musím souhlasit, že absolutně nechápu přirovnání K Bridget Jones.. Kniha se mi však líbila, je to příjemná oddechovka k vodě. Začátek třetí části byl trochu nudnější, ale pak to nabralo příjemné obrátky. Bude se líbit zejména těm, kteří si oblíbili TV pořad Svatba na první pohled :D

Ana72154
02.05.2022 3 z 5

Já osobně miluju Bridget Jones, ale tato kniha jí není ani trochu podobná. Chvílemi jsem se nudila.

Dámaskloboukem
23.01.2022 5 z 5

Tak toto mi sedlo.
Málokdy se mi stane, ze se ztotožním s knižním hrdinou. Tady to vyšlo. Není to jen podobným vzezřením a blízkými narozeninami. Úplně jsem chápala tu samotářskou úzkost, kdy všichni kolem někoho mají, nebo plánují svatbu, či očekávají potomstvo. Do toho rodiče se svými dobře mířenými obavami: abys neskončila jako stará protivna ….., kterou budou jednou ohlodávat kočky.
Kdo zažil, ví o čem je řeč.
Pak ty důležité životní otázky, jestli je pro manželství lepší přátelství nebo láska, jak se pozná Ten pravý apod.
Už jsem se podezřívala, že jsem fakt divná a měla bych navštívit Chocholouška.
A vida, ono to nebude tak ojedinělé. To mne fakticky potěšilo.
Zmiňovaný příběh s objednávkou manžela není vůbec nereálný, a to ani v našich končinách.
Moje spolubydlící na koleji ve druháku spadla do jisté sekty. Odešla ze školy ( a to byla nejchytřejší z ročníku ), přerušila vztahy s námi i s příbuznými. Její noví (teď úplně nevím, jak je nazvat) přátelé?? sektáři?? mentoři?? jí předurčili ženicha, kterého si vzala na hromadné svatbě, kde ho viděla úplně poprvé v životě. Naštěstí to byl údajně Polák a ne nějaký lesní lovec z druhého konce zeměkoule.
A tam to bylo bez možnosti odmítnutí.

Mně se kniha líbila moc. Příběh je velmi čtivě napsán. Těm, komu se zdáme charakterově divné, se asi líbit nebude.
A Bridget Jones to opravdu nepřipomíná.

WaN635
04.01.2022 4 z 5

Knihu jsem začala číst jako protipól krvakum, které čtu nejradši.
Takže zaprvé : ani náhodou a to v žádném případě nemůže být řeč, že se jedná o novou Bridget. A když se od toho čtenář odprostí, tak se jedná o sympatický literární počin.
Příběh se mi líbil velmi, hlavní hrdinka byla sympatická, Jack rovněž.
Dej nenáročný, plynulý a čím jsem se dostávala blíže ke konci, tak se mi kniha líbila více a více. Konec rozhodně povedený.

anej
08.08.2021 4 z 5

Prima čtivá oddechovka na léto. Děj má spád, není komplikovaný a je pravda, že konec mě překvapil. Našla jsem v knize i pár vět a řádek k zamyšlení, některé z nich trefně vystihující "proces" hledání partnera. K Bridget Jonesové bych to úplně nepřirovnávala, mám pocit, že se shoduje pouze věk.

Kudík
09.05.2021 4 z 5

Nevím, proč se tak často setkávám v popisech knih s přirovnáváním k Bridget Jonesové, a to nejčastěji tam, kde je podobou snad pouze hrdinčin věk. Přiznám se, že jsem podle anotace čekala něco úplně jiného. Sice je zde skoro celý děj knihy uveden, ale já si při čtení stále kladla otázky, ve smyslu co je přesně za agenturou ukryto, zda epizoda s Aronem nemá hlubší význam, a co teprve vztah mezi Annou a Williamem, není-li za tím přece jen víc..... dokonce jsem si říkala, že celá ta svatba je fake, anebo došlo k záměně mezi Jackem H. a Philem M. V očekávání všech možných scénářů jsem však samotným závěrem překvapená ani zklamaná nebyla. Knihu mohu shrnout jako příjemné čtení s nekomplikovaným dějem.

Pavlina50
06.04.2021 4 z 5

Prima oddechovka. Sice bych ji asi moc nesrovnávala s Bridget Jonesovou, jak napovídá anotace knihy - myslím, že podobnost je v tomto případě nulová, ale i přesto mě kniha bavila. Motiv výrazně podobný nedávno uváděné podivné televizní reality show, ale s tím rozdílem, že v knize nebyl tento příběh určený pro pobavení mas. Hlavní hrdinka Anna věří, že náhodně nalezená zprostředkovací agentura jí dokáže najít partnera na celý život, i přesto, že ho pozná až den před svatbou. Jestli se to všechno podaří, prozrazovat nebudu, to nechám na potencionálních čtenářích. Každopádně dá se očekávat, že příběh hledání partnera Anny se zkomplikuje a v konečné fázi nás přivádí k zamyšlení, zda rozum a věda opravdu může nahradit to pověstné přeskočení jiskry, opravdové city a vzájemnou přitažlivost.

Honey19
08.03.2021 2 z 5

Novou Bridget Jones bych to tedy nenazývala. Čekala jsem nenáročné a oddychové čtení, což kniha splnila, nicméně celý příběh mi přišel úplně postavený na hlavu. Hlavní hrdinka krajně nesympatická a hrdina taktéž. Jejich chování bylo nelogické a zápletka mi přišla nesmyslná.

Ráčkajda
15.02.2021 4 z 5

Byla to příjemná oddychovka, přesně to jsem potřebovala k proložení mezi Cartrovinami:-)

bábuška
14.01.2021 3 z 5

Úsměvný příběh dívky po třicítce, která se snaží najít tu pravou lásku, která by vydržela až do konce života. Experimentuje i se seznamovací agenturou, absolvuje s ní i týdenní pobyt v Mexiku, kde tento pobyt končí seznámením s vybraným parterem a svatbou. Po delší době pak soužití končí rozčarováním, nakonec však vše končí smířením. Odpočinková kniha.

knihomolkaL
13.01.2021 3 z 5

Příjemné, nenáročné čtení na oddych. Milé, vtipné, romantické.

Petro..nella
10.12.2020 5 z 5

Knížka je super bavila mě

florentinas
10.12.2020 4 z 5

Výborné oddechové čtení, hodně mi to připomínalo americkou reality show Married at first sight

MikiJura
12.11.2020 4 z 5

Manžel na objednávku, po přečtení anotace, nebyl v mých očích zobrazující nějakou ironii, tak jak mě to napadlo původně. Kniha má svoje jedinečné kouzlo. To, když vás jednou chytne, tak už vás až do konce nepustí. A co je tím kouzlem? Co vás nutí číst dál? Možná neotřelé téma. Nebo povaha Anny, která je reálná a dá se s jejími vnitřními pochody krásně zžít. Vtip, který je příběhem propleten. Nebo, že by to bylo tím umem v jedné chvíli donutit čtenáře se smát a v druhé brečet? Ať už to je cokoliv, tak tohle se čte jedním dechem a myslím si, že milovníci neobvyklých románů tuhle knihu nebudou chtít odložit. Toto kniha v ČR vyšla již v roce 2013. Takže si asi dokážete představit to překvapení, když zjistíte, že vám tolik let utíkal tak skvělý titul. Je mi jasné, že nedostat tu knížku k narozeninám, tak mi uniká do dneška. Je skvělé vědět, že nejlepší kamarádka vás tak zná, že to nedopustí. ????
Catherine McKenzie píše opravdu úžasně, takže její tvorbu po přečtení Arranged (originální název) doporučuji na 1000%

YenMaja
04.10.2020 4 z 5

Nápaditý příběh, jen mi tam pořád něco chybělo. Teď už vím, co - bylo to bez emocí, autorka mi nic nepředala. Škoda.

Štítky knihy

spisovatelé svatba

Autorovy další knížky

Catherine McKenzie
kanadská, 1974
2013  74%Manžel na objednávku
2012  73%Zapomenutá
2014  72%Tajomstvá

Kniha Manžel na objednávku je v

Právě čtených2x
Přečtených557x
Čtenářské výzvě21x
Doporučených23x
Knihotéce307x
Chystám se číst161x
Chci si koupit15x
dalších seznamech4x