Malé černé a devět žen

Malé černé a devět žen https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/338476/bmid_male-cerne-a-devet-zen-SSj-338476.jpg 4 139 55

Půvabný, vtipný a neodolatelně hravý román, vynalézavě propojující osudy devíti žen prostřednictvím jedněch malých černých, které každé z nich vstoupí do života a vnesou do něj podmanivé kouzlo.   Natalie je prodavačkou v obchodním domě Bloomingdale‘s a hlavu má plnou svého bývalého přítele, právníka, který se po rozchodu zasnoubil s jinou. Felicia dvacet let vskrytu miluje svého šéfa, jenž před časem ovdověl a neví si se svou samotou rady. Těmto a dalším ženám – například mladé modelce, která čerstvě přijela z farmářské Georgie, hollywoodské divě, která se snaží prosadit na Broadwayi, nebo třeba veleúspěšné absolventce prestižní vysoké, která nemůže najít práci, a tak si na sociálních sítích vytváří báječný život podle svých představ – se jako mávnutím kouzelného proutku začne proměňovat život díky jedněm šatům sezóny, dokonalým malým černým, kterých se každý touží dotknout…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Nine Women, One Dress , 2016


více info...

Přidat komentář

maure
21.08.2023 3 z 5

Příjemná oddychovka, doporučila bych do vlaku nebo na dovolenou. Obecně žánru literatury pro ženy moc nefandím, ale autorka Malých černých zvládla udržet cukřík na uzdě, díky rozsahu a různým postavám nezabředává do zdlouhavých popisů a nenudí.

L.Helena
08.01.2022 4 z 5

Místy úsměvné, občas trošku nuda, ale celkově docela laskavé čtení o tom , jak jedny šaty ovlivní život několika lidí.


Mermaida
19.05.2021 3 z 5

Tohle bylo milé a čtivé - lehké a oddechové. Kdy jedny malé černé "koktejlky " putovaly mezi devíti ženami a tak nějak zlehka měnily "osud" (nejen těchto žen).
Měla jsem trochu obavy, že se budu ztrácet v nadměrném počtu postav, ale příběh do sebe hezky zapadl a udělal z něho příjemně "sladký" celek.

broskev28
14.04.2021 4 z 5

Výborná oddechová knížka, především pro ženy a dívky.
Široký záběr, zajímavý literární styl, krátké kapitolky, všudypřítomná humorná odlehčení, zkrátka ideální četba třeba před spaním. Děkuju všem pozitivním komentářům, na jejichž základě jsme si knížku koupili do obecní knihovny, jmenovitě především komentářům LaCucaracha, zoew a Litocha. Naše čtenářky často vyhledávají "červenou knihovnu", ale i ta může být různé kvality.
Tahle kniha patří určitě k těm lepším, takže doporučuju.

"Zkoušela jsem si najít vlastního muže. Když už ale k vašemu srdci někdo promlouvá, je těžké dát ho někomu jinému. Abych odtrhla oči od Artura, musel by mě někdo praštit po hlavě baseballovou pálkou, a abych řekla pravdu, nikdo s dostatečným švihem se neobjevil."

petra1394
24.01.2021 2 z 5

Achjo to byla blbost :-(

menalinda
24.01.2021 2 z 5

Hezké,docela milé čtení. Jako rychlá jednohubka.

alva1
27.09.2020 5 z 5

Od této knihy jsem nic neočekávala a byla jsem překvapená. Během čtení jsem měla úsměv na tváři a užila si milé, pohodové a příjemné chvilky.

karin4338
22.09.2020 3 z 5

Námet s spôsob písania je velmi zaujímavý a unikátny. Na druhú stranu prechádzanie deju, čo kapitola, to postava, písané v prvej osobe, bolo pre mňa dosť rušivé a neprehľadné.
V celku dobrá knižka, nenáročná a najviac ma zaujal ústredný motív, malé čierne, ktorý sa prelína v živote rôznych ľudí New Yorku.

janasim
18.08.2020 5 z 5

To jako vážně?! Jen 137 čtenářů na DK tuto knihu četlo? To je taková škoda! Se mnou šla tato kniha i na Praděd. Bylo to naprosté pohlazení po duši. Nejen že se kniha krásně četla, ale jednotlivá vyprávění do sebe tak skvěle zapadala, jako kdyby to byl jeden příběh. Postavy byly sympaťáci, kterým jsem skutečně fandila, prostředí obchodního domu se mi taky moc líbilo. Jako bych sledovala filmové plátno. A koktejlky....bože, ty tak lehce vše spojovaly... Opravdu velmi doporučuji!

perpe2a
19.07.2020 4 z 5

Moc hezký ženský román o tom, jak jedny "malé černé" šaty putují osudy 9 různých žen. Bylo to milé, čtivé a rozhodně pohodové čtení pro ženy. Doporučuji moc.

iceVS
18.07.2020 3 z 5

Letní čtení. Lehounké jak cukrová vata, stejně složité, stejně růžové a stejně sladké.
Z mé strany zmýlená, nic mi to nedalo, nic mi to nevzalo :-)

ladyka
11.06.2020 5 z 5

Milá nenáročná oddychovka skládající se z krátkých a svižných kapitol, které se týkají vždy jiné postavy. Střípky příběhů jednotlivých protagonistů spojují právě ony "malé černé" a povedeně tak tvoří jakousi mozaiku. I přes značný počet hrdinů se v příběhu neztratíte. Roztomilý počin!

tami1
02.02.2020 5 z 5

Knížka mi připomíná film Láska nebeská. Příběh skládající se z mnoha nádherných milostných historek - někdy romantických, někdy smutných, někdy pošetilých. Žádná nepostrádá svůj osobitý humor. Všude kam se podíváte vidíte lásku a malé černé.

knihomolka525
25.01.2020 1 z 5

obsah mi přišel prázdný až jalový.Některé kapitoly jakoby výjevy ze života několika aktérů byly nezáživné.Nevím,jestli této knize dám ještě jednou šanci.jestli jsem třeba nepochopila podstatu děje.

Miro67
30.12.2019 5 z 5

Romantické předvánoční čtení. Jednotlivé příběhy se prolínají, postavy se setkávají a všechny spojují šaty, díky nimž " v sobě dívky poprvé vidí ženy, v nichž se ženy točí před zrcadlem jak mladé dívky a díky nimž lezou mužům oči z důlků".

Booky84
01.09.2019 5 z 5

Úžasná kniha - krásné příběhy propojené díky šatům. Chytlavé, vůbec jsem se nemohla odtrhnout.

MartinaF
21.07.2019 4 z 5

Milé, něžné, přesně takový styl čtení zbožňuji a naplňuje mě to tou správnou atmosférou a dokáže vyloudit úsměv na tváři (a taky slzu dojetí). Autorka krásně propojila všechny příběhy dohromady. Co všechno způsobí jedny černé koktejlky ve velikosti S? Velké a nečekané zvraty. Příběh vřele doporučuji.

Gabetka
07.03.2019 5 z 5

Filmovým stylem pojatá kniha, ve které se protnou osudy několika lidí, je napsána opravdu skvěle. Vyprávění vás během jedné kapitoly dokáže seznámit s postavou tak zajímavě, že si přejete, aby jí bylo věnováno mnohem víc prostoru. V postavách není zmatek, každá je svým způsobem ojedinělá. Jde samozřejmě o červenou knihovnu, ve které ten dobrý konec musí přijít, ale je to tak nenásilné, že to na vaší tváři dokáže vykouzlit úsměv. Pokud jsou vašimi oblíbenými filmy Láska nebeská apod., tak neváhejte a čtěte, je to dokonalé odreagování.

tereza1198
24.01.2019 5 z 5

Tak miloučkou knihu jsem dlouho nečetla. Je to romantika, ale není to přeslazené a velmi příjemně se čte. Ženy různého věku jsou všechny spojeny šaty, které z každé nositelky dostanou to nejlepší. Velký dík prodavačům, kteří zde zamotají hodně životů. A jedna připomínka - celou dobu jsem si říkala, že musí být docela síla koupit si šaty, které nosilo a vrátilo bůhví kolik lidí přede mnou.

LaCucaracha
06.01.2019 5 z 5

Knihám pro ženy se vyhýbám, není to nic pro mě. Tuhle knížku jsem koupila mamce k Vánocům, tak jsem si řekla, že ji zkusím. A byla jsem velmi pozitivně překvapena. Když už literatura pro ženy, tak určitě v takovémto podání. Napsané je to moc dobře, chytne to, jazyk je dobrý, děj dobře propletený a zároveň se spojujícími prvky, prostě takhle psát umí opravdu dobrý spisovatel. Ale protože jde o ženský román, tak je samozřejmě všechno podáno s předvídatelným vývojem a patřičným happy endem. Jenže to k tomu patří, nechci číst červenou knihovnu, aby to špatně skončilo. (I když ne všechny linie ten happy end mají.) Abych to shrnula: kniha je super, až mě překvapilo, jak mě bavila. A kdyby podle ní natočili film, mohl by se z fleku jmenovat Láska nebeská II, je to úplně stejný styl (a že Láska nebeská je ve svém žánru taky jednička).

Štítky knihy

New York móda

Autorovy další knížky

Jane L. Rosen
americká
2017  82%Malé černé a devět žen
2021  85%Eliza je sama doma

Kniha Malé černé a devět žen je v

Právě čtených1x
Přečtených179x
Čtenářské výzvě19x
Doporučených16x
Knihotéce109x
Chystám se číst85x
Chci si koupit9x
dalších seznamech2x