Magonie

Magonie https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/335054/bmid_magonie-SS1-335054.jpg 4 230 59

Magonie série

1. díl >

Aza Ray série

1. díl

Aza Ray se topí ve vzduchu. Aza trpí už od narození tajemnou plicní chorobou, kvůli které se jí hůře dýchá, mluví a i žije. Když dívka zahlédne jednoho dne na nebi tajemný koráb, její rodina to přisoudí vedlejším účinkům léků. Jenže Aze to jako halucinace vůbec nepřipadalo. Slyšela, jak na ni někdo z lodi volá. Jediný, kdo ji bere vážně, je její nejlepší kamarád Jason. Jason, který tu pro ni vždycky byl. Jason, který je možná víc než jen kamarád… Ale než Aza stačí tuhle vzrušující možnost zvážit, něco se strašlivě zvrtne a Aza je pro náš svět ztracená. Nalezne ji ale svět jiný – Magonie. Nad mraky, ve světě obchodních korábů, už Aza není tou slabou a umírající dívkou, jíž bývala na Zemi. V Magonii se poprvé může doopravdy nadechnout. A co je ještě lepší, má tu nesmírnou moc – jenže když se snaží zorientovat ve svém novém životě, zjišťuje, že je na spadnutí válka. Magonii a Zemi čeká zúčtování a v Aza má v rukou životy celého lidstva – včetně chlapce, který ji miluje. Komu bude Aza věrná?... celý text

Fantasy Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Magonia , 2015


více info...

Přidat komentář

MartinaCh27
20.02.2024 3 z 5

Příběh kombinuje prvky fantasy, dobrodružství a romantiky, což dělá z "Magonie" opravdovou lahůdku pro fanoušky žánru. Je to kniha, která osloví nejen mladé čtenáře, ale i ty, kteří hledají originální a záhadný příběh plný fantazie a emocí.

Celkově je "Magonie" fascinujícím a kouzelným dobrodružstvím, které čtenáře zcela pohltí a nechává je toužit po více.

deedulka
18.01.2024 2 z 5

Tohle byla tak trochu ptákovina, a to doslova. :) Čekala jsem více fantasy a méně toho civilního příběhu o umírající dívce. Ale když už jsme se dostaly do té fantasy fáze, na kterou jsem se těšila, tak jsem si jen říkala: "Co to sakra je". Všude samý opeřenec nebo částečný opeřenec a podivně vymyšlené věci s plícemi a kůžemi. No nesedlo mi to a s radostí jsem po dočtení knihu odložila, že už to mám za sebou. Hlavní hrdinka byla ale sympatická a za to si plusový bod kniha zaslouží. Další také za nádhernou obálku, díky které jsem po knize prvotně sáhla. Možná zkusím ještě druhý díl, jenž je hodnocen lépe.


petrulka
02.06.2023 2 z 5

Božínku, tohle je taková ptákovina:-D Špatně napsané, ploché, nudaaaa. Přesto ta pohádková plavba v oblacích je docela fajn. Pokud potřebujete knížku do vlaku.

klarka009
16.03.2023 4 z 5

Musím říct, že jsem byla i přes nižší hodnocení příjemně překvapená. Možná i díky tomu, že jsem neměla velká očekávání. Kniha se četla moc dobře. Hlavní hrdinka Aza byla moc sympatická a velmi jsem si oblíbila i Jasona. Oba to byli takoví správní mimoni :)
Autorka vymyslela velmi originální svět, nic takového jsem doposud nečetla. Něco už na mě bylo trochu moc, ale jinak se mi to četlo moc dobře.
Za mě je to odpočinková fantasy, kterou bych doporučila spíše mladším čtenářům. Já jsem si to i tak moc užila a určitě se chystám i na druhý díl.

MichaLela
02.02.2022 1 z 5

Chtěla jsem se radovat že jsem knihu zvládla dočíst, ale 40 stránek před koncem jsem ztratila trpělivost .. Slátanina. První polovina věnovaná Aze na zemi, ta se dala. Ale když se přeneseme do Magonie, popis světa jen tak letem světěm, seznámení s postavami skoro žádné, vůbec jsem neměla čas se do světa vžít a užít si ho. Ke konci mi děj a pohnůtky postav přestaly dávat smysl.. Tak jsem knihu zavřela a jsem ráda, že to mám za sebou.

vandalindakova
26.01.2022 3 z 5

Kámen úrazu této duologie je to, že jsem od ní čekala něco trochu jiného.
Celkově je ten fantasy svět promyšlený moc hezky, má to hlavu a patu, a navazuje to na sebe. Líbilo se mi hlavně propojení příběhu s environmentální situací v našem světě. Četlo se to dobře, stránky rychle ubíhaly.
Jenže já myslela, že to bude hlavně o té nemoci hlavní hrdinky. Že se s ní bude vyrovnávat, což bylo jen na začátku. Že se s tím bude vyrovnávat rodina, že to bude spíš emoční záležitost, než fantasy příběh, který vysvětlí to, proč to tak bylo, a pak zmuchlá a zahodí.
Druhou věcí, která mi trochu vadila, byla hlavní hrdinka. Úplně mi její styl chování nenotoval. Strašně rychle měnila názory. Nejdřív zarytě nechce s nikým mluvit, najednou jim všem věří atd.
Myslím si, že jsem s touhle sérií propásla vlak. Četla jsem už totiž tolik dobré fantasy, že tohle pro mě bylo příliš nepropracované, povrchové a krátké. Ale určitě se může líbit jiným.

Josefie
09.01.2022 2 z 5

Magonie je zvláštní v tom, že ačkoliv mě číst bavila, nemůžu ji ohodnotit více než 2/5.
To, co autorka vymyslela za fantasy svět je opravdu pozoruhodný, v nedobrym slova smyslu. Zkrátka slátanina :D

Cílová skupina: Lidi, co mají rádi lodě plující v oblacích, jejíž posádkou je skupina ptáků, kteří ve svých plicích mají ještě menší ptáky - takže taková ptačí matrjoška - FAKT! Nekecám

Knihomlok2015
29.08.2021 3 z 5

Knížka, které nemůžu upřít minimálně 3P - pro mě to totiž bylo Překvapivě Příjemné Počtení. Plus teda koumák Jason k tomu, takové kluky já prostě můžu. Takže vlastně 4P :-)

sarah7586
22.08.2021 5 z 5

(SPOILER) Aza Ray. Aza Ray má nevyléčitelnou nemoc. Nemoc, se podle ní dokonce jmenuje. Nemůže dodstatečně dýchat, plíce vypovídají službu. Je vlastně zázrak. že tu ještě je. Jason. Tak ten ji drží nad vodou. Vždy pomůže, je s ní od malička. Aza dostane záchvat. Takový, ze kterého už není pomoci. Ovšem neumře, ale objeví se v Magonii, její rodné zemi. Musí se všemu naučit a rozhodnout se za co bude bojovat. Co je správné.
__
Unikátní nápad. Zcela nový svět. Jsem velmi nadšená z této série. Hlavní hrdinka Aza Ray je sarkastická vtipná odvážná teenegerka. Jason, její kamarád od dětství, odhodlaný ji za každou cenu bránit. Nový svět je vykreslen v oblacích nad námi. Všude jsou lodě, které plují vzduchem. Magoňané,kteří dýchají řídký vzduch. Rostráti, napůl lidé napůl nádherní ptáci. A samozřejmě plno lásky, nenávisti a boje za záchranu světa.

Anastazie0810
17.07.2021 3 z 5

Za krásnou obálkou a tajemným názvem se skrývá originální příběh, který jsem ještě nikde nečetla ani neviděla.
Příběh je čtivý a rozhodně unikátní. Přesto však za mě je průměrný. Oceňuju autorku za zcela nový svět, ale chybělo mi tam něco co by mě vcuclo do příběhu.
Proto hodnotím 3*

kachnica14
02.05.2021

Aza Ray trpí vzácnou plicní chorobou a snaží se s tím vypořádat po svém. Její charakter a pohled na věc nemusí úplně každému sedět, ale mně se docela líbí. Jednoho dne jde pozdě do školy, stejně jako její nejlepší kamarád Jason. Venku se chýlí k bouřce a poté co Aza prohraje hádku s učitelem, uvidí v mračnu na nebi loď a hned poté uslyší, jak ji někdo volá. Přisuzují to k horečkám a práškům, ale jsou to jen halucinace nebo je to co viděla skutečné?
Hodnocení: Je to velmi zajímavý a originální příběh, který se mi dobře četl.

Bebe2004
18.04.2021 4 z 5

Mám smíšené pocity. Na jednu stranu se mi to hrozně moc líbilo, obzvlášť postavu Jasona jsem si zamilovala. A na druhou mi tam něco chybělo. Něco zásadního. Přesto se to ale příjemně četlo.

Sirina
27.12.2020 3 z 5

Tahle kniha má překrásnou obálku a je dosti čtivá. Taky téma země v oblacích bylo pěkně zpracované. Na druhou stranu jsem možná čekala i propracovanější příběh.

Zelvicka03
16.07.2020 4 z 5

Kniha nebyla vůbec špatná, nemohla jsem se odtrhnout a viděla jsem před sebou jak by vypadal film. Líbila se mi. Jsem zvědavá na druhý díl ????

JointlieKat94
15.06.2020 3 z 5

Kniha se mi líbila. Vlastně jo, ale tři hvězdicky stačí.

Děj byl opravdu originální, vymyslet svět nad zemí. To jo, ale tento prostě nebyl promyšlený úplně, a pokud ano, asi mi to nedoteklo.. spousta věcí mi unikala anebo nedávala smysl. V knize se mi nejvíc líbil Jason. To, jak moc toho dělal, aby jí našel. To, jak moc jí rozuměl. To bylo hezký. Aza byla jen naivka. Dostávala spoustu informací o tom, co se děje, a stejně je nebrala.. vůbec, ale VŮBEC se mi tu nelíbil Dái. Víc prostoru mělo připadnout Jasonovi. Děj byl dobrý, zajímavý.. ale. Něco tu chybělo.

Původně jsem přemýšlela, ze dám hvězdičky 4, ale nedám. Nedávno jsem ohodnotila knihu, na kterou myslím doteď, 4* a doteď toho lituji. Musim to přepsat. Díky tomu má tahle ty tři.. možná i vysloužený.

No, druhý díl si asi jen půjčím.

Cress
19.04.2020 3 z 5

Z této knihy jsem měla trochu strach, protože jsem četla převážně negativní recenze, ale mile mě překvapila.
Začátek byl trochu slabší a prvních cca 50 stran by v knize nemuselo být a nic by se nestalo. V momentě, kdy se v knize objeví první informace o Magonii, se děj rozběhne a vtáhne vás do příběhu.
Tahle kniha je hodně zvláštní (tohle slovo jsem měla v mysli pořád a v dobrém smyslu).
Trochu mě mrzí, že anotace toho tolik prozrazuje. Několik věcí se stalo až v druhé polovině, ale díky anotaci jste je věděli předem.
Originalita knize opravdu nechybí. Svět jako byl tento jsem ještě nikde neviděla a neskutečně mě bavil.
Hlavní hrdinka byla občas trochu moc naivní, ale vynahrazoval to Jason a jeho kapitoly, kterých zas tolik nebylo, ale stály za to.
V knize bylo i spoustu nedomyšlených/nedovysvětlených věcí a proto nemůžu dát ty čtyři hvězdičky, o kterých jsem zpočátku uvažovala.
3,5/5*

Lucik100
29.03.2020 5 z 5

Děj byl zasazen do promyšleného originálního prostředí. Super příběh.

DreamerX9
31.12.2019 4 z 5

Nový a krásný svět, který je rozhodně originální za mě spokojenost.

ThrisaManx
23.11.2019 3 z 5

Než začnu hodnotit příběh, musím vyzdvihnout krásnou obálku. Ta se vážně povedla! To, co se skrývá pod ní, je už možná o něco horší. Začátek byl slibný, ironický styl vyprávění byl sice občas zvláštní a Aza byla typická Mary Sue, ale četlo se to velice dobře.
Pak přišla Magonie. Nic tak originálního jsem snad ještě nečetla, ačkoli ptáček v plicích už byl na mě moc a jakýsi pokus o "milostný" trojúhelník byl dost mimo. Jinak po stránce originality fakt nemám co vytknout. Na druhou stranu se z Azy stala ufňukaná naivka a celý svět byl tak zoufale nedomyšlený. Nebo aspoň nedovysvětlený. Vůbec se nedozvíme, jak vlastně funguje, co se tam děje a o co hlavním hrdinům vůbec jde. A za to rozhodně strhávám hvězdy.

andrejci
19.09.2019 5 z 5

Hodně jsme se na tohle těšila a nebála bych se říct, že to trošku předčilo mé očekávání. Moc se mi tenhle vymyšlený svět líbil. Všechno hodnotím kladně. Možná by se dali trošku víc rozepsat pár věcí. Jinak super. Líbil se mi moc styl psaní. Hned se pustil do dalšího dílu.