Magie: Kharé - bašta zla

Magie: Kharé - bašta zla https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41143/khare-basta-zla-41143.jpg 5 55 6

Fighting fantasy. Magie série

< 2. díl >

Pouze statečný válečník nebo mocný mág jako ty se dokáže postavit nepředstavitelným nebezpečím, která v tomto městě číhají na neopatrné. Budeš potřebovat veškerý svůj důvtip, abys přežil hrůzy před sebou a vyřešil všechny hádanky, které tě mohou přivést k úspěchu – nebo záhubě. Dvě kostky, tužka a guma je vše, co k tomuto dobrodružství potřebuješ. Ty sám budeš rozhodovat, kterou cestu si vybrat, jaké nebezpečí riskovat a s kterými příšerami se dát do boje. Společně se všemi kouzly, která budeš potřebovat, je možné Kharé – bašta zla hrát jako samostatné dobrodružství nebo jako součást celé ságy. Vydalo nakladatelství Perseus.... celý text

Žánr:
Dobrodružné , Fantasy , Gamebooky

Vydáno: , Perseus
Originální název:

Khare - Cityport of Traps , 1984


více info...

nevermore3
nevermore3
16.11.2022 5 z 5

(SPOILER) Kharé, je do tohoto dne ještě pořád můj nejoblíbenější gamebook vůbec. Jackson je prostě frajer a tady dokládá svou neskonale velkou fantazii. Ať už různý zápletky, kdy se z někoho vyprofiluje někdo jiný, nespočet miniher, kde se dá něco vyhrát, nebo celkovej koncept schovaných částí kouzel. Důležitý je na začátku odbočit vlevo a 2x jít přes slavnost. Zajímavosti: štětec, co namaluje Váš obraz, který se chytí krajů obrazu a vyleze, pak jdete sami proti sobě :), zápas v ringu, herna, upír v kryptě, portály vedoucí do městský stoky a šílenej hostinskej s gilotinou :) Fakt mi to vzalo dost času, ale dá se projít na jeden zátah, posbírat všechny artefakty (Sluneční drahokam, černou masku i zelený vlasy, přes 50 zlaťáků) najít kouzla a projít to bez nějaký náhody.

Fakt geniálně postavené, jsme zvědavej, jestli u mě něco kdy trumfne Kharé.

nathan8905
nathan8905
05.08.2017 5 z 5

Pecka ! :)


Luvák
Luvák
02.06.2016 5 z 5

Harpyje a oživlá socha jsou sice vykradačka filmu Jáson a Argonauti, ale v gamebooku jsou momenty, na které se nezapomíná. A hlavně nádherné ilustrace.

alfredczcz
alfredczcz
26.04.2016 5 z 5

Můj nejoblíbenější gamebook. S ním se můžou srovnávat jen Citadela chaosu a Přes Shamutanskou pahorkatinu.

Peter.Melon
Peter.Melon
28.09.2015 5 z 5

Vcelku dobré,poutavý příběh.Dobrý gamebook a kdysi můj oblíbený...

Cryptkeeper
Cryptkeeper
28.07.2015 5 z 5

Snad jedna z největších legend věškerých Gamebooků:) Naprostá paráda. Budu muset opět sehnat do své sbírky.