Mafiosa

Mafiosa https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/344262/bmid_mafiosa-5xK-344262.jpeg 5 450 84

Krev za krev série

< 3. díl

Sofie žije v nebezpečné lži – pod ochranou obávaného mafiánského klanu se snaží vést normální život. Taková přetvářka však nemůže trvat navěky. Její srdce patří muži, jenž má na rukou krev, a Sofie se stává terčem znepřátelené rodiny. Chce se pomstít těm, kteří jí nejvíc ublížili, dokáže za to však zaplatit cenu a stát se mafiánkou?... celý text

Žánr:
Romány , Pro ženy , Thrillery

Vydáno: , Baronet
Originální název:

Mafiossa , 2017


více info...

Přidat komentář

Silvisek
06.10.2023 5 z 5

Opravdu uzasna serie. Moc me kniha opet bavila. Byla jsem z toho az nervozni jak to vubec vse dopadne. Musim rict, ze se mi libila ze vseho nejvice tato trilogie nez od jinych autoru na tema mafie. Konec byl takovy jako otevreny, takze bude dalsi dil? Pokud ano, moc se na nej budu tesit

knihomolka78
25.09.2023 5 z 5

Velmi povedená trilogie. Mělo to spád, autorka nás po celou dobu udržovala v napětí a knížku jsem nemohla odložit, plynule jsem přecházela hned na další díly.
Nico mi od prvního dílu neseděl, je to manipulátor, který to nemá v hlavě v pořádku. Zato Luca, přestože se snažil působit hrozivě, od prvního dílu mi byl daleko sympatičtější a kopala jsem za jeho tým. Nakonec jsem začala mít ráda i Valentina, takže mě jeho osud mrzel. Nico se stal přesně tím, kým chtěl a úplně mi na to místo se svou arogancí zapadá. Sérii určitě doporučuji, já jsem si ji užila,
jen ten epilog se moc nepovedl, mohl toho říct mnohem víc.


Bryel
15.07.2023 5 z 5

"Vida, tak přece jen existuje pár věcí, kvůli kterým bys byl ochotný zabíjet, Gianluco."
Luca mu bez zaváhání odpověděl: "Jenom jedna."

Příběh vygradoval do strhujícího finále, které mě vtáhlo a hltala jsem každou stránku.
Mafiosa je parádní romance plná napětí, nečekaných zvratů, pevného přátelství a sarkastického humoru. Ke konci jsem napětím snad ani nedýchala.
Celou sérii Krev za krev vřele doporučuju! Je to nejlepší série z mafiánského prostředí, jakou jsem doposud četla.

Závěrem ještě jedna malá ukázka přátelství za všechny. Každý by měl mít svou Millie :)

Sofie: Dorazil dárek od tebe. Je trochu unavený a neupravený, ale asi si ho nechám.
Její odpověď přišla skoro okamžitě.
Millie: Skvělé zprávy. Užij si svého milence, ale nezapomeň, kdo je tvoje skutečná spřízněná duše..

Lucie.285
29.04.2023 5 z 5

Poslední díl za mě nejlepší z celé trilogie, opět plné akčních kapitol a nešlo přestat číst. Nico je dokonalý manipulátor a jsem ráda, že Sophii to nakonec došlo a rozhodla se správně, protože prostě Luca je Luca, toho si nešlo nezamiloval a už od první knihy mi byl mnohem sympatičtější než Nico a tady se ukázaly všechny důvody proč. Závěr bych si klidně dokázala představit delší, nebo minimálně epilog si zasloužil pár stran navíc a klidně s nějakým ročním odstupem, ale s výsledkem jsem i tak moc spokojená a určitě sérii moc doporučuji. Prostředí mafie je zde perfektně popsáno a vše je to protkáno romantickou linkou.

ardeas
10.03.2023 3 z 5

(SPOILER) Na zaver - Valentino mal naozaj poskromne priestoru, ale toho chlapa by som chcela mat doma. Mal charizmu a to prepojenie s Lucom velmi krasne vykrystalizovalo az do zaveru, aj ked ten autorka zabila.
Teraz, ked nad tym rozmýšľam, tak mi doslo, ze vedľajšie postavy mali ovela lepsie vykreslene charaktery ako samotna hrdinka.. Milie jej tam robila skvelé krovie.
V zavere záverom, na príbeh ako taký som. bola zvedavá hlavne ako sa autorka vyhrala/vyrovnala so vztahom Sofie a Lucu, ale nie som na konci spokojná, lebo mi to nepríde uveritelne. Škoda

Majuš333
03.12.2022 5 z 5

'Nosíme masku úšklebků a lží, skrývá, co máme pod tváří, tou přetvářkou si uplácíme svět, tisíce úsměvů dokážeme nabízet a zatím uvnitř duše krvácí.'


Krásne zakončenie série... Bolo tam šťastie, bola tam láska, bolo tam napätie, bol tam smútok... Som nadmieru spokojná :)


'Nestůj nad mým hrobem, usuš své slzy. Na věčný spánek je přece ještě brzy.
Jsem svěží vítr, co do tváře ti věje. Jsem odlesk na sněhu, co na tebe se směje.
Jsem paprsek slunce, co nutí zrno zrát. Jsem jemný déšť, v němž toužíš si hrát.
Když ráno vzbudíš se, ať jsi, kde jsi, jsem všude kolem, sám nikdy nejsi. Jsem vnitřní síla, co žene ptáky k letu. Jsem jasný měsíc, co v noci vládne světu.
Nestůj nad mým hrobem, usuš své slzy. Na věčný spánek je přece ještě brzy.
Tak nestůj nad mým hrobem, zadrž svůj žal. Vždyť já jsem nezemřel. Já žiju dál.'

Kristy.Seb
09.04.2022 5 z 5

Každý život má svou cenu.

Nosíme masky úšklebků a lží, skrývá, co mame pod tváří, tou přetvářkou si uplácíme svět, tisíce úsměvů dokážeme nabízet a zatím uvnitř duše krvácí.

Vše, co se činí z lásky, děje se mimo dobro a zlo.

Je mnohem statečnější milovat, nenávidět je totiž mnohem snazší.

Maska lhostejnosti se nosí snadno, žádá si však vysokou daň.

Musíš se naučit nechat to být. Nemůžeš se věcné ohlížet. Nemůžeme se ohlížet. Jakkoli mocbychom si to přály.

Naprosto skvělá trilogie! Mělo to všechno, co od příběhu očekávám: napětí, lásku, oddanost.
Rozhodně doporučuju přečíst!

KlosKa
26.01.2022 5 z 5

Tak jo....to bylo fakt super. Na sérii jsem se chystala dlouho a teď se biju do hlavy.... Proč jsem sakra tak dlouho otálela. Podtrženo, sečteno.... Miluju knihy o mafii. Doufám, že to o mě nevypovídá něco špatného :D ale prostě mě to baví. Sof a Luca byli skvělí a já jsem jim tak fandila. Byly to knihy plné zvratů, překvapení, lásky, přátelství.... Ikdyž se jedná o náctileté hlavní hrdiny, určitě neuděláte přešlap v jakémkoliv věku (pokud máte rádi tento žánr). Doporučuji !!!

Fidibus
10.12.2021 5 z 5

(SPOILER) Sofie, stojící mezi dvěma světy a dvěma mafiánskými rodinami, zapletená do lásky dvou mafiánů a řeší kromě své bezpečnosti svou minulost a to, zda se dokáže se zbraní pomstít. Ale ona do toho světa nepatří, i když dokáže zbraní zachránit svou lásku. Ztrácí zbytek rodiny, ale dokáže odejít a nezůstane sama...
Silný, čtivý příběh, kde nikdy není nic jisté, až na lásku a přátelství.
"Šla bych za tebou do temnoty, ale ty se mnou ke světlu kráčet odmítáš."

Nikusha
09.09.2021 5 z 5

(SPOILER) Joojo super to bylo. Já teda musím trochu zaspoilerovat, hned jak dal tatík Sofii tu adresu jsem věděla, že to bude Evelin. A jsem ráda, že jsem se nezmýlila, protože to byl krásný závěr. Celá série byla super, fakt jsem si to užila a doporučuju čtenářkám.

Malíček
14.07.2021 5 z 5

Skvěle zakončená série! Určitě doporučuji všechny díly a tento třetí se mi líbil asi nejvíc.
Můj oblíbenec Luca se vybarvil a já si ho zamilovala ještě víc. Sofie mi přišla mnohem odvážnější než v předchozích dílech a jsem ráda, že autorka dokázala postavy posunout na trochu jinou úroveň.

Pajuška59
27.03.2021 5 z 5

Celá série byla super. Určitě doporučuji.

miguelka13
25.03.2021 5 z 5

Celá série je skvělá a Luco no naprosto mě to dostalo. Škoda, že není další díl.....

Miška935
14.03.2021 5 z 5

Nejlepší zakončení této série. Cela tato série me moc bavila byla naprosto fantastická. Do Luca jsem se asi platonicky zamilovala byl fakt skvělý.

Alnima
08.02.2021 3 z 5

Tento díl na mě moc nezapůsobil. Přišel mi nedomyšlený a nejslabší. Konec se mi už číst nechtěl a fakt jsem se k tomu nutila. To by se asi stávat nemělo. Ale pro mladší generaci bych doporučila.

Calwen89
04.02.2021 5 z 5

Krásné zakončení série. Trilogie se opravdu povedla. Co se konce týče, byl perfektní. Napjetí do poslední stránky, protože nevíte co od autorky můžete očekávat. Určitě se k této sérii v budoucnu ještě vrátím a pokud dojde na nový přebal, získá si i právoplatné misto v mé knihovně.

Adriana21
23.01.2021 5 z 5

Tak to tedy byla pecka. Já nechci, aby to skončilo!!! Zase super díl. Luca je prostě miláček. A Nico, tak ten se pro mafii narodil. Byla to jízda. Některé zvraty jsem vůbec nečekala. Trochu mě ale mrzel ten závěr, nemusel být tak rychlý. Škoda, že se kniha neposunula, třeba o pět let, abychom se dozvěděli co dále. Každopádně se s rodinou Falcone loučím s těžkým srdcem.

happy19
22.11.2020 5 z 5

Ultrafamózní triologie♡♡♡
Já ani nedýchala,jaký jsem měla strach ze závěru!
Samozřejmě,že mi ukápla slzička...
Každým dílem vzestupná tendence čtivosti...výborně popsané (re)akce..představivost jela na plné obrátky☆
„LÁSKA je jedinou nadějí tohoto světa.“

Toledo
08.10.2020 5 z 5

Třetí díl a opět plný počet hvězdiček. Tato trilogie mě opravdu vtáhla a všechny knihy jsem přelouskala za dva dny. Skvěle napsané, nešlo se odtrhnout, pořád zde byla nějaká akce, takže je člověk celou dobu v očekávání co přijde a rozhodně se nenudí. Parádní čtení.

Jeninas
01.10.2020 4 z 5

"...nejkrásnější jsi, když mi nadáváš."
Proč tolik mrtvol?! Zpočátku jsem měla pocit, že se vše opakuje a táhne. Šlo hlavně o pomstu - o balancování mezi schopností zabít a zachováním svého já. Tyhle touhy neznám, a tak mi nebyly blízké. Taky se konečně dostavil pocit, který jsem celou dobu očekávala - že je ten mafiánský svět dost přitažený za vlasy. Od druhé půlky, kdy Sofie zase pustila do svého života světlo, už to bylo fajn. Millie byla skvělá jako vždy. Oblíbila jsem si Valentina - kdo by to byl řekl? A držela Lucovi palce, aby se rozhodl správně. Konec byl dokonalý, epilog zbytečný, protože na nic neodpověděl.
Pokud čtete anglicky, zde najdete bonusy: www.wattpad.com/user/CatherineDoyleAuthor

Štítky knihy

láska smrt italská mafie

Autorovy další knížky

Catherine Doyle
irská, 1990
2017  83%Vendeta
2017  91%Mafiosa
2017  88%Inferno
2023  85%Korunní princezny
2019  85%Bouřňákův ostrov

Kniha Mafiosa je v

Právě čtených2x
Přečtených604x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených54x
Knihotéce310x
Chystám se číst90x
Chci si koupit17x
dalších seznamech4x