Mafie matek

Mafie matek https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/44277/mafie-matek-44277.jpg 4 99 42

Hledá se Supermatka! Ano, existují perfektní mamky a vzorné matky, které si s ostatními ženami vyměňují pouze kuchařské recepty, tipy na kroužky a výchovná doporučení. Možná jsou ale pouze děsivým přízrakem, sužujícím předměstí. Proti nim pomůže jediné: semknout se a založit kreativní antihnutí: Mafii matek! Ode dneška se musí všechny hodné maminky cítit jako v pelíšku...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Mütter-Mafia , 2008


více info...

Přidat komentář

Gilnien
27.11.2022 4 z 5

Kniha byla vážně zábavná a nutila číst dál a dál. Přesto bych vytkla absenci nějakého uceleného děje s vyvrcholením a závěrem. A pak taky hlavní hrdinka, která je sice sympatická, ale tak neschopná a nepoužitelná. A její přístup k práci mě strašně iritoval.

Pechule
08.04.2021 3 z 5

Z počátku jsem měl chuť knihu odložit, ale nakonec jsem byla ráda, že jsem to neudělala, docela jsem se pobavila.


Florindela
09.08.2020 5 z 5

Druhá v pořadí od této autorky a maximální spokojenost. Kniha je dobře napsaná, myslím, že bych členkou této mafie chtěla být taky.

janadibelkova
30.03.2020 5 z 5

Rozhodně doporučuji všem, nejen matkám. Pohoda, vtip, kniha, která vás bude bavit a určitě si krásně a s úsměvem odpočinete.

stafbul
17.10.2018 5 z 5

Skvělá kniha. Vážně mne moc pobavila, navíc shrnuje přesně to, čím se ženy často prohřešují. Škodolibost, závist a pasivní agrese schovaná za přátelství. Touha po tom, mít něco víc než ostatní. A snobství. Zároveň kniha obsahuje opravdu krásný styl humoru a já se několikrát v průběhu četby vážně rozesmála. Za mne velký palec nahoru, protože když oddechová četba, tak takováto!

Aquagirl
07.10.2018 5 z 5

Vynikající kniha! Kerstin patří mezi moje nejoblíbenější autorky, tohle bylo moje první seznámení s ní, a ihned jsem si ji zamilovala. Stejně tak, jako její hlavní hrdinku.

tanja
30.05.2018

Knížka se mi moc líbila, ikdyž jsem si říkala, že má hlavní hrdinka neuvěřitelnou trpělivost, já by jsem toho narcistického ex už dávno praštila židlí po hlavě. K mému překvapení jsem si uvědomila, že kniha byla zfilmovaná a dokonce s volným pokračováním. Jen jsem se musela smát výběru herečky hlavní role. V knížce byla hlavní hrdinka popisovaná jako sošná vysoká blondýna severského typu, což maličkatá Annette Frier rozhodně není :-) Knížka byla vtipná, lehká, milá, nenáročná. Počtení na nedělní odpolene.

Lenka40
08.04.2018 4 z 5

Tak tahle kniha byla velice příjemná oddychovka. Knihy od Kerstin Gier jsou velice čtivé . Mafie matek se mi opravdu líbila a nebojím se jí doporučit .

NymphMaeve
17.03.2018 4 z 5

Kniha mě nadchla, sice chvilku trvalo se začíst, ale stejně jako jiné knihy od této autorky, je nakonec velmi čtivá, nádherně graficky zpracovaná a hlavně psaná s humorem. Moc se mi líbila a určitě doporučuji :)

Stoklaska
10.11.2017 4 z 5

Velmi vtipná kniha, nejvíc jsem se pobavila u mailové komunikace supermatek. Určitě bych přivítala, kdyby kniha měla víc stránek.

Efča59
07.10.2017 3 z 5

Ideální čtivo pro matky na mateřské, které to mateřství zas až tak nežerou :-)

Samira
18.08.2017 5 z 5

Kerstin Gier mne učarovala svou fantasy tvorbou a bude vždy patřit mezi mé absolutní favority. Její próza pro dospělé mi až doposud tak výjimečná nepřišla. Jak se říká výjimka potvrzuje pravidlo a tou je Mafie matek.
Knihu je potřeba nevzdat, přece jen hlavní hrdinka na počátku moc sympatií nevzbuzuje, ale rohožka babi Vilmy bude asi opravdu mít kouzelnou moc a jakmile ji překročíte, lapí vás a nepustí.
Kniha nejen pro všechny normální, ale dobré matky, plná humoru a barevných postav.
Někdy cítíte za postavami autorovo úsilí a přesto nejsou tak úplně skutečné, tyhle byly :).
Ano hrdince vše doslova padá k nohám a ona skoro nemusí nic dělat a také konec by si zasloužil větší propracovanost a nějaký epilog, ale i tak knihu jen a jen chválím, dlouho jsem se tak nenasmála a určitě jsem ji nečetla naposledy.

Doporučuji!

helenkan
04.08.2017 5 z 5

Skvěle jsem se pobavila.

EvkaB7
04.06.2017 4 z 5

Skvělá oddechovka na pohodu, smála jsem se jak blázen. A pár takových supermatek znám :).

Šánka
12.05.2017 4 z 5

Výborná oddechovka, u které jsem se opravdu prosmála celou knihou, naposledy se mi tohle stalo u Aristokratky.
Autorka velmi vtipně a s nadsázkou popisuje některé ,,dokonalé matky'' a jejich neméně ,,dokonalé'' potomky. Děkuji za tento skvělý tip mé oblíbené, nejmenované uživatelce (Chytuš) :-).

Chytuš
21.04.2017 5 z 5

NA-PRO-STO povinná četba pro matky, pokud spadáte alespoň do jedné z následujících kategorií:
1) Občas potkáváte supermatky, jejichž superpotomci nejen že se učí minimálně (!) jeden cizí jazyk ještě před zvládnutím vlastní mateřštiny, ale i hrají na hoboj/housle/bicí (možno doplnit i další hudební nástroje - podle vlastních zkušeností) a zároveň jsou aspiranty na budoucí vrcholové hráče tenisu/golfu/hokeje/fotbalu (opět možno doplnit další a další aktivity). Vedle nich si připadáte tak trochu šedě a vaši andílci průměrně. No tak tahle knížka Vám andílky supermatek vylíčí ještě v jiném světle :-)
2) Nebo jste matka dospívající dcery ("V tuhle chvíli by se s ní stejně nedalo rozumně mluvit." "A kdy s ní zase půjde mluvit?" "Snad až jí potáhne na třicet a sama bude mít děti, které třískají dveřmi.")
Pro mě tedy povinné hned dvakrát :-) Bavila jsem se královsky :-)

Daenerys
09.01.2017 5 z 5

Nedalo mi to a přečetla (zhltla) jsem ji v poměrně krátké době podruhé. Nemůžu si pomoc, je to prostě geniální počin. Velmi povedené, milé, úsměvné. Rozhodně zvedne náladu.

cukrovka
06.11.2016 5 z 5

Skvělá kniha, která je plná ironického vtipu a nadsázky. Doporučuji tuto knihu všem matkám, které o sobě pochybují. Ne vždy ty které se prezentují jako supermatky jimi také jsou. Důležité je brát život s humorem.

gossipavlina
15.05.2016 4 z 5

Příjemná oddychovka. Měla jsem obavu, že to bude trapné, spolek Supermatek mě trochu děsil. Ale byla jsem příjemně překvapená, že šlo o příběh normální, soudné ženy - matky, která byla hozena do řeky ,,život". Svým smyslem pro humor mi byla velice sympatická. A celkové pojetí příběhu bylo přiměřeně emotivní, uvěřitelné a občas i k hlasitému smíchu.

SBH
01.04.2016 4 z 5

Moc pěkné. Už dlouho se mi nestalo, aby mi kniha tak zvedla náladu. Na začátku jsem se děsila tragického vyznění, manžel hlavní hrdinky aspiroval na největšího kreténa všech dob a upřímně jsem se obávala, jak holka náročnou situaci zvládne. Skvělý popis situací s dětmi, zkušené matky musejí nad projevem pubertální dcery pouze chápavě vzdychat. A najednou se příběh projasní, objeví se největší poklad v životě ženy - skutečné přítelkyně. Samozřejmě i láska, ale ta hraje odpovídající roli - hezké pozadí. Při popisu návštěvy kina jsem plakala smíchy. Sdružení supermatek odpovídá mým představám o pokrytectví a samoúčelnosti takových spolků. Gierová opět potěšila.