Luxus

Luxus https://www.databazeknih.cz/img/books/69_/69241/bmid_luxus-vuS-69241.jpg 4 120 20

Luxus série

1. díl >

Půvabné dívky v krásných šatech, které se baví až do svítání na večírcích, neodolatelní mladíci s prohnaným úsměvem a nebezpečnými úmysly. Drobné lži, temná tajemství a skandální vztahy. Takový je Manhattan v roce 1899… Manhattanské společenské scéně vládnou Elizabeth a Diana Hollandovy. Když zjistí, že jejich postavení je velice vratké, náhle všichni představují hrozbu pro jejich šťastnou budoucnost. Tenhle vzrušující výlet do věku nevinnosti, který se odehrává ve světě bohatství a klamu, má ovšem k nevinnosti nesmírně daleko.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , BB art
Originální název:

The Luxe , 2007


více info...

hanaseidl
hanaseidl
09.03.2021 2 z 5

Ze začátku jsem měla pocit, že jsem knihu už četla. Po dalších 30 stranách se mi to potvrdilo. Nedočíst knihu jednou, ale nedočíst ji podruhé... to už svědčí o tom, jak se mi to líbilo.

AniDi
AniDi
05.05.2020 5 z 5

Parádní pohádka, hlavní hrdinka mě nezaujala, její sestra to je jiné kafe. Chemie fungovala, romantické počteníčko. Nevím proč jsem čekala sérii podobnou Selekci, každopádně jsem nebyla zklamaná, protože i tyto čisté "romanťárny" s propracovanějším dějem já můžu. Klidně doporučuji.


verunka93
verunka93
21.04.2020 4 z 5

Příjemné oddechové čtení. Na začátku knihy jsem se chvíli ztrácela v postavách, ale postupně jsem se orientovala. Kniha se četla velmi rychle, po přečtení jsem se hned pustila do dalšího dílu, protože jsem chtěla vědět, jak bude příběh pokračovat.

Lenka40
Lenka40
08.04.2018 4 z 5

Teda hodně mě překvapilo ,jak se tato kniha svižně četla . Docela jsem měla obavy ,že to bude nějaká šílená romanťárna, ale byla jsem mile překvapena. Kniha měla děj i svým způsobem zápletku ,takže jsem si ji opravdu užila a příjemně si u ní odpočinula. Už těším se na další díly z této série.

Veronika33
Veronika33
03.09.2017 5 z 5

Kniha ma neskutočne pohltila, po dlhej dobe som čítala knihu z tohto obdobia a zistila, že ma to veľmi a veľmi baví. Príbeh bol zaujímavý, pútavý. Dej plynul neskutočnou rýchlosťou a teším sa na ďalšie diely. Som neskutočne rada, že sa mi ešte podarilo zohnať všetky diely, čo bolo trochu problém.

katallinka
katallinka
02.09.2017 4 z 5

Z knihy mám trochu rozporuplné pocity. Jedná se o pěkný celkem jednoduchý romantický příběh zasazený do historie. Ale přišlo mi, že postavy se nechovaly tak jak by konci 19. století odpovídalo. Kdyby to bylo možné dala bych 3,5 hvězd.

venacava
venacava
13.12.2016 1 z 5

Dala jsem knize šanci a ne nechytla mě, ale zkusím ještě 2 díl.

Marillee
Marillee
20.02.2015 4 z 5

Musím se přiznat, že přes prvotní nadšení, jsem se do knihy pustila s nevolí. Chtěla jsem nějakou oddychovku, ale první stránky na mě dýchaly trochu moc vznešeně, než bych čekala, a já se bála, že se do knihy nezačtu. (Složitě napsané to není, stejně jako jednodušše, jen jsem knihu otevřela s horečkou, takže mi trvalo déle, než se moje přehřátá hlava přizpůsobila :D)

Zpočátku jsem si říkala, že je to fajn čtení, nic úžasného, ale zároveň nic urážejícího. V polovině knihy jsem si zamilovala každou postavu (i ty fakt příšerné, které bych zadupala do země) a s nadšením se kapitolu po kapitole prokousávala jejich osudy.

Pro koho je kniha určená: rozhodně pro ženské pohlaví. A řekla bych tak od 15 let, Elizabeth je 18 a její mladši sestře snad 16. Taková předdospělácká četba. :)

Pedruska01
Pedruska01
14.12.2014 5 z 5

Neměla jsem nijaká očekávání, proto mě to zřejmě tak překvapilo. Byla to skvělá kniha, fakt. :) Skvěle napsáno, skvěle rozděleno - prostě skvělé. Četlo se bez problému. Velmi působivé bylo znázornění časů minulých.
Začátek mě zmátl - otevřete knihu a hned jste na funuse hl. hrdinky - ale krásně to pasovalo ke konci. Když už se o něm zmiňuji, celkem mě dostal. Překvapil na plné čáře. Sice jsem měla tušení, že ta "potvora" je někde zašitá, ale i tak - překvapení. A to není vše, co mě zajímá, jak bude dál. Jsem napnutá, jak kšandy! :D
Elizabeth mě neskonale iritovala v přítomnosti Liny. Měla jsem chuť jí vždy profackovat! Tak arogantní, zlá, povýšená... - prostě smetánka - ať se jde vycpat! Linu jsem opravdu litovala, jak se s ní jednalo, jak dopadla i narazila. Uvidíme, jak se vyšvyhne. ;) Třeba změním názor a příště lítost nebude na místě.
Každopádně konec ohromně otevřený, takže se těším rozhodně na další díl!
Nevidím důvod této knize neudělit doporučení! :))

Lorrainee
Lorrainee
22.06.2014 3 z 5

Pro náctileté slečny dokonalé. Jednoduché, odpočinkové, nemusíte přemýšlet a pokud si nevyrvete vlasy nad blbostí hlavní hrdinky, dá se to dočíst, zejména kvůli postavám vedlejším.

Adele02
Adele02
18.06.2014 1 z 5

No tak tohle byla teda pěkná blbost.

letterB
letterB
14.05.2014 4 z 5

Jsem nadšená! Ze začátku mi dalo práci se začíst, ale když jsem se zhruba v 1/4 knihy zorientovala, kdo je kdo a co kde s kým, bylo to perfektní. Doufám že další díly budou alespoň stejně tak dobré.
Neoblíbila jsem si všechny postavy, ani nemám žádnou oblíbenou. Všechny myjí něco do sebe a až s dalšími díly se odkryjí jejich charaktery hlouběji.
4 hvězdy dávám za pomalejší rozjezd a počáteční zmatečnost. Nic to ale nemění na tom, že sem si čtení užila.

Lily96
Lily96
04.09.2013 3 z 5

Tuhle knížku mi doporučila kamarádka, ale musím se přiznat, že první čtvrtinu jsem myslela, že ji zaklapnu a nedočtu. No, naštěstí jsem vydržela, pak už mě to hrozně chytlo a nemohla jsem se čtením přestat!

Co se týče postav, nejvíce jsem si oblíbila asi Dianu, Elizabeth mě zas tak moc nezaujala a Penelopa mi byla vyloženě nesympatická. Willa jsem měla ráda už od začátku, jako symbol takové té jistoty, věrnosti, stálosti... Naproti tomu Henryho jsem hned odsoudila, i když na konci knížky jsem si začínala říkat, jestli jsem nebyla příliš ukvapená. No, uvidíme, jak se vybarví v dalších dílech.

Co se týče děje, ze začátku mi připadal hrozně nudný, rozvláčný, ale pak už se to konečně rozjelo a bylo to jen lepší a lepší. Škoda, že tam byly některé podle mě zbytečně nudné a nezajímavé popisy, které už jsem ke konci rovnou přeskakovala.
Romantických scén tam bylo tak akorát a líbilo se mi, že všechny byly takové...něžné.

Konec byl tak nečekaný a překvapivý, že jsem se hned den nato vydala do knihovny pro druhý díl (tím to bohužel také nekončí...).

Celkově vždycky hodnotím knížku hlavně podle toho, jaký ve mě zanechá dojem. A přestože v anotaci na tuhle knížku jsou slova jako lži, tajemství, skandály, faleš,..., mně ta knížka připadala hlavně taková milá, něžná, jemná, půvabná. Takže dávám 3,5 hvězdy, abych měla rezervu pro další díly.

Lenny33
Lenny33
29.08.2013 2 z 5

Opravdu taková oddechová četba, která mě každou další stránkou bavila méně a méně. Děj snadno předvídatelný již od začátku, ani jednu postavu jsem si neoblíbila. Mě kniha bohužel nezaujala. Hodnocení 2*.

Posli
Posli
20.07.2013 3 z 5

Bavilo mě to. Byla to taková odpočinková četba. Strašně se mi líbily začátky kapitol, že tam byl například úryvek z novin nebo něco takového. Elizabeth jsem si moc neoblíbila, spíš Dianu. Elizabeth prostě byla taková moc "zaprdlá“. Konec byl hezký a nutí k přečtení dalšího dílu. Na čtyři hvězdičky to u mě nebylo, ale nejradši bych dala 3,5.

bookcase
bookcase
12.07.2013 4 z 5

Dost dobré!!! Intriky a vášně jsou na programu v každé době.

Daudalinka
Daudalinka
11.12.2012 4 z 5

Gossip Girl jenom o několik let dříve.Možná právě proto mě to tak baví.

modranka
modranka
15.11.2012 4 z 5

Táto kniha ma milo prekvapila. Ak niekto od nej čaká silné erotické scény, bude sklamaný. Je to príbeh s nežnou romantikou, pre zrelé ženy to bude slabé, ale pre mládež, absolútne vhodné. Čo mi však vadilo, bola skutočnosť, že príbehu zostal otvorený koniec. Štyri hviezdičky som dala preto, že konečne je tu nežná kniha, ktorú by som sa nebála vložiť do rúk dospievajúcej dcére. A jednu hviezdičku som si nechala v zálohe, že to tak úplne nie je moja "šálka kávy", ale koľko ľudí, toľko chutí.

Kristie-Sophi
Kristie-Sophi
05.04.2012 4 z 5

Knížku jsem jako první viděla na interneru, ale řekla jsem si, že to bude zase další "slaďák" nebo něco echt historického, ale když jsem tak jednou bloumala knihkupectvím tak jsem ji tam viděla stát na poličce a zrovna tam měli slevy, řekla jsem si, že to teda risknu a knihu si koupím. Upřímně, mě ze začátku moc nebavila a říkala jsem si, škoda peněz! Ale pak mě chytla a už mě nepustila :) Dobře se četla, ale jako jediné mi vadilo, že je kniha psaná z 5 pohledů postav knihy a zrovna dva mě nebavily, ostatní tři byly fajn (ty pohledy). Jinak to bylo celkem pohodové čtení, podle mě čtyřhvězdičkové :)

Denaille
Denaille
23.08.2011 3 z 5

Tak jsem si řekla, že bych měla dostát svému pohlaví a přečíst taky něco ze sekce romance. A výsledek je, že si příště přečtu aspoň pět recenzí, než si nějakou další romanci koupím.
Fakt jsem usilovně přemýšlela, jestli nejsou tři hvězdičky moc, ale na dvě to zas tak špatné nebylo.
Postavy jsou ale děsně neoriginální a už to, že na začátku v podstatě víte, jak to dopadne, čtení vůbec neulehčuje. Místy jsem se dost nudila a absolutně u mě děj nevyvolal žádné citové pohnutí. Dokonce ani chuť ji zavřít a vykašlat se na to. Prostě nic. Je to takový strašný průměr, přesně někde uprostřed těch pěti hvězdiček...

Štítky knihy

zrada romantika

Autorovy další knížky

Anna Godbersen
americká, 1980
2011  76%Luxus
2011  83%Intriky
2012  82%Závist
2013  82%Prozření

Kniha Luxus je v

Právě čtených1x
Přečtených164x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených10x
Knihotéce127x
Chystám se číst108x
Chci si koupit19x
dalších seznamech2x