Lovkyně zločinců

Lovkyně zločinců https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21711/lovkyne-zlocincu-21711.jpg 4 82 16

Stephanie Plumová série

< 6. díl >

Svérázná agentka Stefanie pátrá po klientech, kteří nesplatili kauci. Tentokrát navíc hledá přitažlivého kolegu agenta Rangera, hvězdu mezi lovci zločinců, který upláchl, protože je podezřelý z vraždy.

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Hot six , 1998


více info...

Přidat komentář

kalache
22.12.2023 4 z 5

Asi ochutnám i předešlé díly...

Luigi1
30.06.2023 4 z 5

Jsem spokojen jak agentka Stefanie vyšetřuje


Marthas
14.08.2020 4 z 5

Až do tohoto dílu jsem vůbec nelitovala, že sérii nedovydali. Po přečtení Lovkyně zločinců, se můj pohled na sérii změnil a já můžu jen tiše spílat vydavatelstvím. Tohle bylo super, svižná jízda s trhlou hrdinkou, která trousí vtipné hlášky jednu za druhou. A já si říkám, čím je to, že se mi kniha tolik líbila, překlad byl dobrý ale zdaleka nebyl bez chyb. Jo, asi to bylo tím, že autorka už opravdu ví, co chce psát a že tu parodii na detektivky umí už napsat bravurně si můžete být jistí. Smála jsem se tak, že jsem si div netrhla.. zády.-)

tatjana1737
25.09.2019 3 z 5

(SPOILER) !!! POZOR SPOILERY (a to i z knihy Přísně tajná)!!!

Opět musím blahořečit libereckou knihovnu. Přestože předchozích pět dílů je volně k dispozici ve všeobecném oddělení, díl šestý je součástí výměnného fondu a tedy určen k výpůjčkám v knihovnách okresních. Než abych však musela platit za meziknihovní výpůjční službu, výjimečně mi knihu půjčili, když už ji fyzicky u sebe mají... A tak jsem odložila rozečtenou Přísně tajnou a pustila se do Lovkyně zločinců.

V rámci série si kniha drží nastavenou úroveň, takže bych neváhala hodnotit i čtyřmi hvězdami. Když ale odhlédnu od toho, co jsem již četla, je to spíše průměr. Lovkyně zločinců nepřináší nic nového: Stephanie se opět pouští do různých situacích, z nichž vyvázne s odřenýma ušima (čti: s odřenými koleny, pořezanýma rukama, vajíčkovou pomazánkou ve vlasech, skoro nakopaným zadkem a svištící kulkou za uchem). A přesto si vždy jde pro novou porci nakládačky, ponížení a směšných úprků. Sem tam k tomu přibere Lulu, jindy vyráží sama, a to i přestože ji mužští hrdinové varují a zrazují, a navzdory tomu, že jí záporáci vyhrožují a skutečně jde do tuhého.

Nevím, nevím... Evanovichová píše dobře, knihu jsem včera četla na úkor spánku do jedenácti v noci, abych se pak při nočním kojení a zejména při ranním vstávání za to proklínala, ale jednak je to pořád na jedno brdo, a pak mi ty do krajnosti vyhnané situace přijdou nepravděpodobné. Ani ne tak proto, že by mi přišla nepravděpodobná existence mafie v Trentonu (a že se to tam magory fakt jen hemží), ale že nevěřím tomu, že by hlavní hrdinka byla natolik otrlá, že by se hned poté oklepala, a ještě by byla natolik pitomá, že by znovu strkala hlavu do oprátky.

A to je to, co mě upřímně štve i na předchozích knihách. Jistě, jsou odlehčené a humor v nich je stále stejný a stále stejně baví, ale prostě se mi nechce věřit, že by Stephanie s takovou lehkostí snášela, když se jí někdo pokusí zapálit, vloupe se jí do bytu, kde jí ohrožuje, unesou jí psa, a pak unesou i ji samotnou, vyhrožují jí useknutím prstu a zavřou jí v opuštěné továrně... Přestože se Plumová klepe strachy, mocí mermo se zmobilizuje, znovu si lehne na gauč / opět vesele nakráčí do svého bytu / jde k rodičům na večeři, jako kdyby se nechumelilo...

Autorka opět do knihy přidala pár nových figurek (Dealer a Mooner, Bob), a aby nešlo jen o stíhání zločinců, přidala zápletku s Rangerem, v čemž trochu spatřuji recyklaci zápletky s Morellim z prvního dílu. Ovšem uznávám, že pointa se "zavražděným" mafiánským synkem, byla překvapivá, asi jsem přeci jen prosťáček, ale nenapadla mne.

Už v pětce se objevilo erotické jiskření mezi Stephanií a panem Tajemným (= Rangerem), na něž Evanovichová i zde navazuje. Je to fajn, ale neměl by osudovým mužem být Joe? A když už milostný trojúhelník, tak prosím pořádně!!

Co se trojúhelníku týče, jak jsem o prázdninách skončila předchozím dílem, na nějž jsem nyní navázala knihou Přísně tajná (v DK momentálně v akci za 59,-!). V té se na několika místech píše o tom, že Stephanie s Rangerem měli sex (a to opakovaně). Říkala jsem si u té informace: A kurňa! Tak ona si to fakt dala s ním! Už jsem se s tou myšlenkou začala smiřovat a těšila se na popis nějaké divočiny, aby se mi hned na začátku šestky dostalo vysvětlení, jak to bylo s tím podváděním při dívání se do klobouku, v němž jsou dva papírky s mužskými jmény... A vysvětluje se mi tím i to, proč je zde na DK Přísně tajná uvedena jako 21. kniha v pořadí série. V těch 15 knihách mezi tím si to Ranger se Stephanií mohli rozdat mockrát. Jen čeští čtenáři u toho (k mému velkému smutku) nebyli.

Lovený chlapík, co přejel manželku, znásilnil ji a zapálil, byl pořádný magor a fascinuje mne, jak jsou v Trentonu všichni (tedy nejen Stephanie) lakoničtí. Pákistánské gorily měly asi pobavit, ale některé jejich repliky (zejména ty navážející se do amerických žen) mi přišly spíše trapné. A opět nevěrohodnost při reakcích Stephanie na výhrůžky a její přátelské naladění, když se s oběma týpky pokaždé vybavovala... Jako jo, některé ty dialogy byly vtipné, ale nevěřím tomu, že by se tohle mohlo dít. A to mne mrzí nejvíc, protože příběhy od Janet Evanovich nejsou vůbec zlé a kdyby trochu ubrala, myslím, že by měly hodnocení mnohem vyšší. Takhle je stále beru jako jednoduché oddychové čtení, při kterém se pobavím, ale nijak zásadně se neobohatím. A bohužel se mi už začalo stávat i to, že jakmile knihu zavřu, okamžitě zapomenu, o čem byla, nakolik jsou všechny díly série psané přes kopírák. Souhlasím s komentářem kap66, že je dobré knihy nečíst bezprostředně po sobě, ale dávkovat si je, prokládat jiným čtivem a dělat mezi nimi pauzy.

Ale je tam Joe Morelli, takže tu poslední česky vydanou knihu taky dám. A pokorně přiznávám, že kdyby někdo vydal díly další, tak si je přečtu. Ke svolnosti k sexu s Morellim už jsem se přiznala a ano, autorce se povedlo pošimrat moji fantazii i co se týče Rangera. Ten původně byl jen velkým tajemným guru, co jí bio stravu a běhá v pět ráno, což samo o sobě sympatické nebylo. Nyní ovšem chci sex i s Rangerem. (Jestli jen na papíře a šmírácky si o něm číst, to už nechám na uvážení každého, kdo si tenhle komentář přečte ;-P. )

Nelly
15.06.2018 2 z 5

Velké zklamání. Možná některé humorné chvilky byly fajn, ale jinak nuda a šeď...

cukrovka
08.02.2018 4 z 5

Příjemné oddechové čtení plné ztřeštěných eskapád lovkyně zločinců Stephanie. Jenom škoda, že u nás jako další vyšel až 21.díl.

kap66
18.12.2017 5 z 5

Šestý díl přečten - a jsem spokojená. Neudělala jsem tu chybu, že bych si je vystřihla po sobě, ono se všechno, i to dobré, ve velkém množství zajídá. Ale - a tento nápad už tady taky někdo měl - proložila jsem jednotlivé díly drastičtějšími detektivkami, takže to vypadalo asi tak: Stephanie → znásilněná a zavražděná dívka → Stephanie → brutálně zabitá rodina → Stephanie → rozřezaná těla obětí → Stephanie → sériový vrah → Stephanie... Výborně to fungovalo, díky Stephanii jsem se udržovala v pohodě. Je to bezvadná postava - přitažlivá inteligentka (i když tohle někdy tak trochu maskuje), s nadhledem a vtipem. A vzhledem k tomu, jak je série pojata, nemusím mít obavy o její život. Její rodina je dokonalý zdroj humoru. Doporučuji.

Ječmínek
15.11.2017 2 z 5

Možná humorné, možná čtivé, ale o ničem.

čekanka13
14.08.2017 3 z 5

Nebyl to můj šálek čaje. Ale čtivé.

MajkaCZ
30.06.2016 2 z 5

Je to v poslední době druhá kniha, která se mi nelíbila. Tu první jsem ještě dočetla, ale tuto jsem hodně dlouho četla jen proto, že má tak dobré hodnocení. Ale ani to nestačilo, knihu jsem odložila nedočtenou. Třeba se k ní ještě vrátím.... M

kokosek
30.10.2015 4 z 5

Tak co o tomhle napsat? Asi jen, že vtipná, místy ztřeštěná Stephanie opět zatočí s padouchy. Sice přitom utrží nějakou tu bouli, její život taky nebude úplně cool, ale tak co, to je prostě Steph.
Takže já jen doporučuji a tak nějak lituji, že v záplavě toho všeho co u nás vychází se nedostalo na další díly od této autorky. Myslím, že to není úplně dobře.

trudoš
27.10.2015 5 z 5

Janet Evanovich je jednoduše boží. Vtipná, nápaditá a bezprostřední. Detektivní linii sice lehce obchází kvůli bláznivým eskapádám, ale to nijak nesnižuje krásu jejího literárního talentu.
Bývalá prodejkyně spodního prádla Stephanie Plumová se lovkyní zločinců stane jen proto, že o jinou práci nezavadí. Což je docela zvláštní volba, protože i když je to zrzka od rány, vážnějším konfrontacím se raději vyhýbá. Pro nejhorší případy má naštěstí zbraň. Sice schovanou v krabici od sušenek, ale má.
O tom, že její nové zaměstnání není med, svědčí především fakt, že jí prakticky neustále někdo vyhazuje auto do povětří. Nebo ohrožuje život domácího křečka. Nijak nepomáhají ani muži kolem ní - jednoho miluje a nenávidí, druhý ji vzrušuje a děsí zároveň. Takže ano, jak tomu u ženských detektivek bývá, nemalá část příběhu je věnována vztahovým propletencům. Jenže místo toho, aby mi lezly krkem, jsem byl skutečně zvědavý, jak se budou vyvíjet dál. A to mluvím jako muž odkojený akčními filmy 90. let.

pobijecmuch
21.06.2014 5 z 5

U nás vyšlo 6 dílů, v originále nedávno byl vydán 21 a to ještě existují 4 díly vložené.

Erlif
31.05.2014 5 z 5

Uzasna oddychovka... Cloveka knizky opravdu pobavi... :-) Jen mne mrzi, ze podle wiki vychazi 21.dil a tady to konci patym dilem.... Takze mne docela stve, ze nevim Stephenie x Ranger x Joe .... sakraaa :-))))

isobel2000
17.08.2013 5 z 5

Zápletka sice jednoduchá, ale ten humor, ten stojí opravdu za přečtení. Všechny díly jsou super!
Škoda, že nejsou vydané i další díly.

Honey0105
20.03.2011 5 z 5

Tak ani tento šestý díl mě rozhodně nezklamal. Nechyběl specifický humor autorky a také nechyběl můj milovaný Morelli. Celkově musím říct, že mě hodně nadchl konec, ale na druhou stranu jsem poměrně naštvaná, protože zatím další díly nebyly přeloženy do češtiny a i v angličtině se mi špatně sháněj a proto je těžké se dozvědět, jak to bude dál.
Musím ale přiznat, že mám v celé sérii trochu zmatek, protože nevím, co se stalo v kterém díle (a to i přesto, že jednotlivé díly jsem četla vícekrát). Proto nemohu přesně říct, co mě nejvíc zaujalo. Když řeknu, že to byl Morelli, tak určitě nebudu lhát (ženy-upozorňuji, že jde pouze o ženy-které tyto detektivní splácaniny četly, mě určitě pochopěj).

Štítky knihy

humor

Autorovy další knížky

Janet Evanovich
americká, 1943
2016  76%Podfuk
2003  84%Za všechny prachy
2017  85%Štvanice
2001  88%Lovkyně zločinců
2017  83%Přísně tajná

Kniha Lovkyně zločinců je v

Přečtených111x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených11x
Knihotéce82x
Chystám se číst25x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x