Lovci snů

Lovci snů https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/248444/bmid_lovci-snu-248444.jpg 4 31 8

Praha 2064. Stát kontroluje pouze střed Prahy. Ostatní městské části se odtrhly a zavedly vlastní pravidla, která jsou často vynucována gangy. Tunely nepoužívaného metra obsadili zločinci a sběrači, na okraji města stojí věže na ochlazování atmosféry. Praha je město mnoha národností a kultur, které se navzájem mísí. Podstatná část života se odehrává na Síti - vyspělé virtuální realitě, vyvinuté z internetu. Originální nápady a vize se staly nejcennějším zbožím, které lovci snů prostřednictvím Sítě kradou přímo z myšlenek lidí. V tomto světě se pohybuje Marek Sagapov, lovec lidí s pověstí neúnavného pronásledovatele, který dostal za úkol najít zranitelnou dívku. Během pátrání však rychle zjišťuje, že nic není tak, jak na první pohled vypadalo. Jsou tu i další, kteří o dívku usilují. Sagapov se dostane do ohrožení a bude muset využít všechny své schopnosti, aby celý případ dotáhl do úspěšného konce. Klíčem by měli být lovci snů.... celý text

maximus13
maximus13
18.09.2020 5 z 5

Pokud si chcete užít knihu s tématem apokalypsy + scifi + nějaké té vize virtuální reality + detektivního příběhu tak si tuto knihu rozhodně přečtěte. Mám rád české autory, mám rád knihy, které jsou z české kotliny. Post apokalyptická Praha je vykreslena "super". Kdyby šlo, tak hodnotím 4,5* za trošku ujetých posledních pár stránek.

Gustik5
Gustik5
10.11.2017 3 z 5

Lehce nadprůměrné sci fi s pár zajímavými, byť v rámci žánru ne zas tak jedinečnými či originálními prvky. Co ale je zábavné, je zasazení děje v budoucnosti do Prahy. Poupravení některých lokací bylo kouzelně zábavné. Četlo se to svižně a bavil jsem se. Jako jednohubka to funguje perfektně, takže proč ne...


Makoves
Makoves
18.10.2017 5 z 5

Propracované, dobře napsané, promyšlené, občas i vtipné. Autor se brzo stane uznávaným spisovatelem, pokud se tak již nestalo.

Poeta.kno
Poeta.kno
01.10.2017 5 z 5

Mně osobně kniha moc zaujala. Krásně popsána situace v budoucnosti Prahy. Příběh má více dějových linií, kt jsou smysluplné. Moc pěkné čtení

panPatejl
panPatejl
24.07.2017 4 z 5

Periferie se hemží šlusáky, krevní oběhy postav narkotiky budoucnosti a virtuální prostor kdejakým prevítem. Neuvěřitelná skoropostapo Praha se z nějakého záhadného důvodu zdá i celkem uvěřitelná.
Autorovi se rozhodně musí přiznat notná dávka originality. Děj se férově točí okolo několika postav a o žádné z nich nejde říct, že by byla vyloženě hlavní. Zdánlivě nesouvisející příběhy nakonec vyústí v jeden společný smysluplný konec, za což dávám palec nahoru. Další plus je idea virtuálního prostoru budoucnosti, který na rozdíl od většiny uhozených představ jiných "spisovatelů" dává docela smysl.
Celkově rozhodně stojí za přečtení. Až příště půjdu kolem toho svítícího halucinogenního haraburdí u Crossu, budu se radši rozhlížet, jestli někde kolem nepobíhá šílenej Andy Warhol s plamenometem.

davidurban1973
davidurban1973
22.06.2017 4 z 5

Mě se to líbilo, čte se to pěkně. Hezká vize postapokalypticke Prahy s gangy, bezdomovci a počítačovou inteligenci. Celkem uvěřitelné a má to spád. Možná závěrecne finále je najednou moc rychle skončené. Ale jinak mile překvapeni, kdyby to nebylo v Levných knihách za babku, tak si to kvůli neznámému autorovi ani nekoupim a to bych prohloupil ;)

QEDS
QEDS
05.03.2017 4 z 5

I když jsem tuto knihu četl trochu déle než je mým zvykem, a tak jsem se musel do děje vžívat opakovaně, přišla mi kniha velice chytlavá. Za mě napsal autor knihu s propleteným dějem který se nakonec rozuzluje tak jak to má být. Největší ironií pro mě je, že skupinka podle které se vlastně celá kniha jmenuje je v příběhu spíše taková berlička která podpírá hlavní děj aby dával smysl. Autor se mohl na tuto skupinku více zaměřit a rozvést jejich příběh. Je to pouze můj názor. Každopádně se mi kniha velice líbila a doporučuji přečíst.

trudoš
trudoš
08.08.2016 4 z 5

Lukáš Hrdlička si se svou prvotinou dal poměrně načas. Sbírání zkušeností se ale vyplatilo, protože Lovci snů působí po všech stránkách jako komplexní román. Sice ne úplně dokonalý, ale povedený rozhodně ano.
Přestože má příběh výraznou akční linii, není jen střílečkou prošpikovanou hláškami. Autor se snaží vyhnout prvoplánové stavbě, díky čemuž se zápletka formuje pěkně proměnlivě. Problém je, že dějovou linii rozehrál hned na třech frontách a s každou si poradil rozdílně. Místo toho, aby tak kniha strhla od první strany, musel jsem na chvilku zatnout zuby a držet, dokud všechno nezačalo zaklapávat do smysluplného celku.
Překvapivě silnou stránkou je zde ale pražské prostředí. Na známé lokace nahlížíme z nezvyklých úhlů, jež navíc působí dostatečně autenticky, aby čtenář bez problémů přistoupil na temnou vizi budoucnosti. Nakolik se však Hrdlička pustil do temných vod kyberpunku okořeněného detektivkou, celkovým vyzněním zůstal nečekaně oldskůlový. Což je stejnou měrou plus, jako mínus.

Štítky knihy

Praha

Autorovy další knížky

Lukáš Hrdlička
česká, 1981
2015  75%Lovci snů
2013  80%Vhodná oběť

Kniha Lovci snů je v

Přečtených38x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených1x
Knihotéce33x
Chystám se číst14x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x