Šeptající lebka

Šeptající lebka https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/255046/bmid_lockwood-co-septajici-lebka-JHX-255046.jpg 5 140 35

Lockwood & Co. série

< 2. díl

Život agentury Lockwood & spol. nikdy není úplně klidný. Lucy a George se snaží rozluštit záhadu mluvící lebky v lapači duchů, zatímco Lockwood zoufale touží po novém vzrušujícím případu. A zdá se, že se mu přání splnilo, když je jejich tým povolán na hřbitov v Kensal Greenu, aby prošetřili záhadný hrob lékaře z viktoriánských časů. Dochází kolem něj k podivnému zjevování a místo je třeba zabezpečit. Lockwood jako obvykle překypuje sebevědomím a jako obvykle se zvrtne všechno, co se zvrtnout může – uvolní se strašlivý přízrak a kdosi z rakve ukradne velmi nebezpečný předmět. Lockwood & spol. musejí získat ukradenou věc zpátky, než se uvolní její moc, čeká je však závod s časem. Jejich otravní soupeři z Agentury Fittesové jdou totiž také po stopě. A jako by toho nebylo málo, lebka v lapači duchů se zase probouzí...... celý text

Literatura světová Horory Pro děti a mládež
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Lockwood & Co. 2: The Whispering Skull , 2014


více info...

Přidat komentář

Carol1122
23.03.2024 5 z 5

Opět skvělý díl a mám radost, že skončil přesně jako seriál:) Je mi líto, že další díl zatím u nás nevyšel a doufám, že se to třeba změní. Pokud mám ale porovnat první a druhý díl, ten předchozí se mi líbil o trochu víc:)

nikca1994
03.10.2023 4 z 5

Tenhle druhý díl se my líbil víc než první,protože byl daleko napínavější.Knihu jsem přečetla za pár dní bylo to fajn čtení.


reader14
13.09.2023 4 z 5

Velmi dobře napsané. Jsem strašpytel, takže po večerech jsem se doma trochu bála. Cteno v angličtině, není to psané nijak složitým jazykem. Myslím že tématika není úplně můj šálek kávy, takže se nepouštím hned do dalšího dílu. Ale oddechovka dobrá :)

evineckY
03.08.2023 4 z 5

Druhý díl fantasy - hororu :-)
Jsem spokojená a líbila se mi honba za duchy, kteří nejsou zrovna laskaví,
ale jednička mě udržela v pozornosti víc, i když tato je dramatičtější.

BarkaS
20.03.2023 4 z 5

Udělala jsem tu chybu, že jsem si po přečtení prvního dílu pustila seriál a dala velmi záhy vše zveřejněné, takže jsem do druhého dílu nešla s čistou hlavou. Knižní předloha se se seriálem celkem rozchází, což je docela škoda. Příběh je (samozřejmě ) lepší. Škoda, že série nevyšla celá.

Hlavní hrdinové jsou zábavní, příběh má spád a je v celku originální. A i druhý díl drží kvalitu. Doporučuji.

jennefer
05.03.2023 4 z 5

Oukej, stále je tu veliká kvalita a mě jenom mrzí, že v češtině série již nepokračuje, velmi mě to bavilo. Takže: jdu oprášit jazyk anglický a sehnat si zbytek dílů, po přečtení posledních stránek prostě musím vědět, co bude dál!

Ale třeba se díky úspěchu na Netflixu série dopřeloží a vyjde i u nás konečně celá

kolacky
09.02.2023 4 z 5

Docela nervy... Ale bavilo mě to.

Ailee
08.01.2023 4 z 5

Druhý díl mne rozhodně bavil více. Lockwood mi byl mnohem sympatičtější a George také. Kdyby vyšlo pokračování v češtině, v sérii bych pokračovala. Na druhou stranu mi zas ani moc nevadí, že nevyšlo. Sice se nám odhalilo pár záhad, které by se měly vyjasnit až v dalších dílech, ale i tak by se dala knihy považovat za uzavřenou.

Love_books_369
10.12.2022 5 z 5

Jsem nadšená! Možná ještě hezčí než první díl. Tahle série je boží. Škoda, že se u nás nedovydala celá. Já bych si ji určitě přečetla. ️

Orange8knihomol
01.12.2020 5 z 5

Po dočtení prvního dílu jsem se na Šeptající lebku nevýslovně těšila. A opravdu bylo na co! Jonathan Stroud i tentokrát ukázal, že není žádná nula. Příběh mě ke čtení připoutal již od první stránky a já si prostě musela každý den, i tehdá, kdy jsem měla napilno, najít čas alespoň na dvě kapitoly. Se zápletkou si autor poradil víc než dobře, děj čítal hned několik odboček, jelikož Lockwood & spol. byli zapojeni do více vyšetřování naráz. Knihu bych určitě DOPORUČILA, najdete v ní napětí, očekávání, záhady, plíživý strach, ale také humor, vtip a smích. Třešničkou na dortu byla lebka z lapače a její průpovídky. :D

IvetF28
25.08.2020 5 z 5

Nemyslela jsem si, že by Šeptající lebka mohla být ještě lepší než Kvílející schodiště, ale stalo se to.

Atekram
22.04.2020 5 z 5

Tenhle druhý díl má opět skvělou detektivní zápletku a vyvolal u mě zase příjemné mrazení v zádech. Líbí se mi, jak kniha dokáže děsit, i když je určená mnohem mladšímu publiku než jste vy, a jak buduje a udržuje tajemství.
Jediný problém byl ten, že pro mě bylo místy těžké se začít. Kniha má svá hluchá místa. Ale jakmile je překonáte, vše je odpuštěno :D. Mrzí mě, že v češtině nevyšly další díly (je jich dohromady asi 6), nejspíš nakonec neodolám a sáhnu po originále.

knihomolka27
13.02.2020 5 z 5

První díl měl větší spád, a rychleji odsýpal. A i příběh mi přišel zajímavější......hold já jsem na ty starobylé, prokleté domy a tragickou lásku. Ale ve dvojce jsme zase poznávali víc postavy, a i vztahy mezi nimi, které se začaly rozvíjet. Nemohla jsem odolat a musela jsem si koupit další tři díly v angličtině.......prostě musím vědět jak to s příběhem a postavami bude dál. Tak mi držte palce......protože jak se znám budu muset překládat každou druhou větu na překladači. Vida k čemu nás můžou motivovat knížky.


A na závěr si nemůžu odpustit zmínit, jak mě strašně baví ta krásně postupně se rozvíjející romantická linka mezi Tonym a Lucy. Je to tak strašně osvěžující si v Young adult přečíst nějaký reálný, roztomilý, vybudovaný vztah mezi hrdiny. Ohromě mě baví, daleko víc než když se začnou hlavní hrdinové ocucávat hned na 20 stránce prvního dílu. Skvělý

Skyer
25.11.2019 5 z 5

Skvělá kniha, která má ale jednu chybku - na začátku mi Lucy přišla nijaká a sloužila jen jako vypravěč, který se nezapojuje do dění. Pak se to ale přelomilo, ona získala i nějaký ten rys a vše bylo v pořádku.

Možná se mi tento díl líbil i o trochu víc než předchozí. Několikrát jsem se při čtení zasmála, ale oproti první knize byla tahle méně strašidelná. (Tady to byl jen jeden moment, kdežto v předchozí to byl skoro celý konec.)

Knihu vám ale mohu vřele doporučit. :)
4,5⭐

Stoker68
01.10.2019 5 z 5

Bezva počteníčko a legrace, nechápu proč u nás nevydali další díly. Hmm asi lepra mozková.:)

*Pájuše*
03.06.2018 5 z 5

Lockwood & Spol. opět dokazují, že na to mají! Postavy, příběh, dějová linka - vše je dokonale vyvážené. Jen je škoda, že nevyšly další díly. Ty příběhy mají velký potenciál. Málo co mě v mém věku na dětských knihách upoutá, ale tohle bylo hodně, hodně dobré!

Yuuki24
01.02.2018 5 z 5

Další originální příběh z pera originálního autora. Nový příběh a nekonečno zvratů a napínavých scén. Doufám, že se najdou i nějaké další díly této série.

Gret21
22.01.2018 5 z 5

Skvelá séria. Aj keď možno niesom cieľová kategória, príbeh Jonathana Strouda som si zamilovala. Bolo to akčné, vtipné, milé, úprimné, nové... keďže ďalšie diely nevyjdu, zvyšok som si prečítala v angličtine a neľutujem. Bolo to naozaj skvelé, odpočinkové čítanie. Rozhodne odporúčam. :)

ChristineDaee
21.01.2018 4 z 5

Milé pokračovanie. Hádam lepšie ako prvý diel. Nie je to moja veková kategória a možno preto sa mi to zdá miestami až príliš moderné a odľahčené... A pre deti vhodné.

SONP
20.12.2017 3 z 5

Půjdu asi trochu proti proudu, protože druhý díl Lockwooda mne zdaleka tak nezaujal jako ten první. Snad proto, že první díl opravdu zářil originalitou a ten druhý je sice řemeslně dobře provedenou prací, ale nepřináší vůbec nic nového. Odsýpá to, čte se to dobře, ale nějak jsem z toho neměl žádný oslnivý zážitek. 60%