Linie krve

Linie krve https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41012/linie-krve-krevni-pouta-41012.jpg 4 121 15

Krevní pouta série

< 3. díl >

Začalo to oslepující vidinou slunce, která pro Henryho Fitzroye byla tou nestrašlivější z nočních můr... Upír s halucinacemi - dokonce i když s ním spíte - pro soukromého detektiva ještě není důvod nechat všechno být a spěchat na pomoc. Alespoň si to Vicki Nelsonová tehdy myslela. Vicki pracuje na případu zločinu v oddělení egyptologie místního muzea. Záhadu dvojnásobné vraždy nikdo - jak se zdá - neumí a ani nechce objasnit. Vicki začíná mít podezření, že si tady někdo pohrává s lidskými myšlenkami. A teprve tehdy zjistí, že Henryho halucinace vůbec nejsou malicherné.... celý text

Literatura světová Fantasy
Vydáno: , Brokilon
Originální název:

Blood lines , 1992


více info...

Přidat komentář

Calla2002
27.04.2021 3 z 5

Tenhle díl mi přišel celkem chabý. Za celé tři díly mi přijde Henry pořád stejně...nudný? Zbožňuju fantasy, upíry, vlkodlaky a všechno co k tomu patří. Teď je to ale poprvé, co mi Henry přijde skoro až navíc. Zato Mike mi přijde úžasný. Je to poprvé, co nejsem na straně upíra. Přijde mi nemastný neslaný, ale jinak se linka příběhu dala. Mumie byla fajn.
Rozhodně mi to ale nepřišlo na víc, jak tři hvězdičky. Možná ani to ne.

Metla
17.10.2018 4 z 5

Zatoužila jsem zarelaxovat si u nějaké paranormální detektivky a Tanya Huff se svou „Linií krve“ byla příhodně na ráně, tedy po ruce. Tentokrát prakticky neopustíme ulice Toronta a Vicki se kromě obvyklých zdravotních a srdečních problémů bude muset potýkat s novým nepřirozeným sokem: egyptskou mumií. Kdo se teď začal těšit na potácejícího se, chrčícího, zafačovaného, krvelačného zombíka, toho rovnou zklamu: pradávné monstrum není pojato vyloženě tradičním stylem a jakkoliv zvládne nadělat mnoho mrtvol, jeho metody jsou relativně decentní – žádná vyhřezlá střeva a srdce vytržená zaživa z těla. Starověký nepřítel nasadí pořádného brouka do hlavy i obvykle sebejistému upírovi Henrymu a těžkou zkouškou projde také torontský policejní sbor. Román je tradičně čtivý, hluchých míst je poskrovnu (pro mě to tedy byly hlavně romantické cancy, jiným však mohou přijít záživné). Zvláště druhá polovina letí jako splašená a ve finále jsem zase jednou vyskakovala z tramvaje málem zavřenými dveřmi, jak jsem byla zažraná.
Redakčně je knížka velmi dobře ošetřená, nenašla jsem snad jediný překlep, v živých dialozích potěšily normální vulgarismy místo korektního nesmyslu „do prčic“ a po stránce překladu jsem měla problém jen s „Toronto Maple Leafs“, hokejovým klubem zde uváděným zkráceně coby „Listy“, což ve mně vyvolávalo utkvělou představu nějakého novinového plátku.
„Linie krve“ je solidní a příjemný odpočinkový nadprůměr: žádný zázrak, žádná přidaná hodnota, ale jsem spokojená – co jsem očekávala, to jsem dostala a možná i malinko navíc.


Mark.
12.07.2017 2 z 5

Nemohu říct, že by mne to nějak nadchlo. Prostě jsem četla a četla a najednou byl konec. Jako odpočinková kniha to jde, ale nic závratného jsem tam nenašla.

Andvejka
19.05.2016 4 z 5

Dobrý díl, zatím mě asi bavil nejvíce.

renefer
23.11.2015 3 z 5

Tady máme pro změnu padoucha staroegyptského kněze. Příjde mi trochu prvoplánové, jak je každý díl věnovám jinému typu "strašidla". Jako kdyby si autorka řekla: tak o jakém bubákovi jsem zatím nepsala? Á už vím - o mumiích. Ale jinak dobrý, klasická detektivka s trochou paranormálna, nejlepší jsou asi situace kdy se bojuje o to, kdo je větší chlap :-)

asineDenisa
08.01.2015

První dva díly jsem doslova hltala, četla v každičké volné chvíli, i když se jednalo jen o pár stránek. Třetí díl jsem otevřela vždy před spaním, ale měla jsem z ní noční můry a knihu jsem odložila. Svým způsobem se jedná autorčin úspěch, myslím si, že přesně o tohle jí šlo.. aby čtenáři běhal mráz po zádech a nechal se pohltit atmosférou, ve které mumie lidem proniká do jejich duše.

Lenka.Vílka
28.06.2014 4 z 5

Serie je droga, kterou chcete a potrebujte...nebo se zacnete lecit a abstinujete...ja jsem zavisla a nestydim se...

Buhvico
19.10.2013 3 z 5

Děj byl mooooc natáhnutý a konec moc rychlý.. No mě se tento díl tolik nelíbil, doufám, že další budou lepší..

Dandulka
04.05.2013 5 z 5

Tentokrát to byla mumie, s čím musela bojovat Vicki a Henry spolu se svými přáteli. Zhltla jsem tuhle knížku během jednoho dne.

doktorking
22.03.2013 2 z 5

tak u tohohle dílu jsem skončil a zavrhl celou serií,žádné zlepšení oproti předchozímu dílu nenastalo spíš naopak,asi celý mě na téhle serii bavilo jak se stal HENRY UPÍREM A PAK TO NEUSTÁLÉ PODEZÍRÁNÍ O PRAVDĚ JEHO VRÁTNÝM,mumie zde asi ten nejhorší záporák co mohla autorka vymyslet..

Bet
29.01.2013 1 z 5

Srovnání s prvními dvěma díly nelíbila se mi.

Miss Utahraptor
13.01.2013 3 z 5

"Henry vypadal jako, inu jako upír. Takový, na jakého byste chtěli narazit v temné uličce. Několikrát."

Mumie jako hlavní záporák? Skoro mě to odradilo. Nejsem zrovna fanda potácejících se zafačovaných mrtvol. Sesbírala jsem ale odvahu a dala se do čtení. Nakonec to asi i stálo za to. Čekal mě parádní rozjezd- mrtvoly přibývají, mumie uniká… V poslední čtvrtině to čím dál víc v-á-z-n-e a nadšení klesá a klesá.... Konec se mi prostě nelíbil, takže se ze zamýšlených 90% dostáváme na "buďte rádi za těch sedmdesát zaokrouhlených dolů".

Brambu
05.09.2012 3 z 5

Světe div se, ale třetí díl je zase o něco lepší. Netuším, zda to bude samotným příběhem anebo milostným napětím, který tento díl obsahuje, ale rozhodně si tento díl polepšil. Tentokráte si Vicky vezme na paškál mumii ze starého Egypta a to se teprve dějí věci. Opět se tu setkáme s pomalejším začátkem a rychlou gradací na konci. Příběh je taktéž popsán několika pohledy a policejního myšlení se stále hlavní hrdinka nezbavila, ale s tím se už u třetího dílu musí počítat. Ale jo, jdu dál!

Eneo
08.01.2012 3 z 5

Nevím, nevím, mně se zase ve srovnání s prvními dvěma díly nelíbila skoro vůbec. Uvidíme po přečtení zbytku.

Sirius
02.01.2011 4 z 5

Fajn oddechová detektivní upírárna (zatím nejlepší z celé série), líbí se mi, že autorka neustrnula a neustále přináší do cyklu nové nápady a hlavně, že vztahy mezi postavami se neustále vyvíjejí. A ten záporák byl zatím nejlepší