Hořící drát

Hořící drát https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45208/bmid_horici-drat-j9R-45208.jpg 4 757 120

Případy Lincolna Rhyma série

< 9. díl >

Je to zbraň neviditelná a současně všudepřítomná, bez níž by moderní společnost nemohla existovat: elektrická rozvodná síť. Vrah využívá obrovských a přesně mířených obloukových výbojů s tak vysokým napětím a teplotou, že se při ní taví ocel a lidé začínají hořet. V jiném případě zase vrah přehodí pár drátků a náhle může být vražedným nástrojem vana, počítačová klávesnice nebo obyčejná stolní lampa… První strašlivý útok, při němž se autobus městské hromadné dopravy proměnil v hromadu roztaveného kovu, považovali oficiální činitelé za teroristický útok. K vyšetřování byl okamžitě přizván Lincoln Rhyme, který i tentokrát vysílá do terénu Amélii Sachsovou a Rona Pulaského. Zatímco se útoky zběsilým tempem šíří po celém městě a na policii začínají docházet vyděračské dopisy, tým kriminalistů bojuje s časem a snaží se na základě minima důkazů dopadnout vraha. Anebo je vrahů víc…? Už tak složitou situaci ještě více komplikuje fakt, že Rhyme zároveň působí jako konzultant při vyšetřování dalšího případu, jehož protagonistou je muž s přezdívkou Hodinář – jeden z mála padouchů, jimž se kdy podařilo z Rhymovy sítě uniknout.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , Domino
Originální název:

The Burning Wire , 2010


více info...

Janniska
Janniska
29.11.2023 3 z 5

Lincolna i Amélii miluju,ale tohle jsem přetrpěla jen z toho důvodu že chci přelouskat celou sérii.Slabota,Jeffery dost polevil.Doufám že další díl spraví reputaci.

zanekzoltecu
zanekzoltecu
22.09.2023 4 z 5

Betelná bichla, ale vzledem k temu, že su inža přes šalinu, tak mě tam šíleně prudila ta neznalost názvosloví a to, že autor si Kirchhoffovy zákony představuje jak Hurvínek válku a dost negóme vo co gou.


baji42
baji42
16.08.2023 4 z 5

Solidní příběh s famózním detektivem Lincolnem Rhymem. Tentokrát se vše točí kolem elektřiny, která je dobrým sluhou, ale špatným pánem.

Lusa
Lusa
21.06.2023 5 z 5

Stále a pořád je to čtivé, zajímavé a překvapivé, tahle série mě opravdu baví.

artlucie
artlucie
28.05.2023 2 z 5

Protrpěla jsem první polovinu knihy a pak uznala, že další stránky už mi za to nestojí. Plné informací (jak je tu vidno i ne úplně přesných), spousty postav a málo napětí. Věřím, že konec bude eskalovat, ale člověk se má u čtení bavit a ne jen čekat na převratný konec.

gabriela-r
gabriela-r
28.04.2023 1 z 5

Tak tohle jsem nedala, na straně 111 jsem to vzdala. Chtěla jsem krimi, ale z té tam bylo tak 2%. Zbytek jen vysvětlování toho, jak je distribuována elektřina v Americe, jak funguje elektřina ve vodě, na lidské tělo atd. atd. Samá teorie a krimi nikde... :-/

Anette99
Anette99
09.02.2023 5 z 5

V devátém díle série s Rhymem se setkáváme s vyšinutým vrahem, který zabíjí ve velkém a vraždy páchá pomocí elektřiny, která je dobrým sluhou, ale zlým pánem. Elektřina je všude a v knížce je dobře popsáno, jak se zavrtala do našich životů a jak jsme na ní dnes závislí. Sledujeme vyšetřování vedené naší již velmi dobře známou partou, a když už to vypadá, že je vrah odhalen a zbývá ho jen chytit, nastane parádní zvrat. A zase. Souběžně s "elektrikářem" vyšetřuje Lincoln případ Hodináře, se kterým jsme se setkali už v předchozích dvou dílech. A Hodinář opět pořádně zamíchá kartami...

Luigi1
Luigi1
27.12.2022 5 z 5

Velice dobře napsaný díl

Gaeberys
Gaeberys
13.12.2022 4 z 5

Opět námět z jiné scény (zabíjení pomocí elektřiny), stále se po tolika dílech (čtu jak jdou po sobě) nechávám nachytat momenty překvapení - což je dobře.

Mimochodem - neměl už Rhyme v minulém díle místo Storm Arrow nový vozík, který se dal rozložit i na postel? Kam se poděl v tomto díle?

Dédečko75
Dédečko75
12.10.2022 5 z 5

Tak tohle byl nečekaný zvrat. Skvělé

maris123
maris123
17.08.2022 4 z 5

Nápad s elektřinou výborný. A jinak klasický Deaver plný zvratů a překvapení až do konce.

stanislav.janac
stanislav.janac
18.05.2022 4 z 5

jako vzdělaný s praxí v oboru elektřiny, musím zatím říct, že z technického hlediska jsou v knize hrozné bláboly. Naštěstí do technických podrobností zabředá pouze začátek knihy.

tabaluga
tabaluga
25.02.2022 4 z 5

No asi jsem neudělala dobře, že jsem přečetla pouze tento díl, nicméně v knihovně jiný nemají, to jest na mou omluvu:-) nemohla jsem se do knihy vůbec začíst, způsob zabíjení mne jako ne příliš technicky založenou osobu moc nezaujal, ale vyústění knihy, tak to byla pecka..:-) už jsem se o pána Rhyma bála... Myslím, že odteď se budu koukat po čem sahám a na čem stojím:-D klobouk dolů před Lincolnem a jeho vyšetřovací partě..

klokan.1905
klokan.1905
18.02.2022 4 z 5

Hořící drát...
Jedná se již o deváté pokračování ze série Případy Lincolna Rhyma... Určitě bych Vám doporučil, abyste sérii začali číst od prvního dílu... Proč? Jednak byste o dost přišli, ale hlavně proto, že by Vám to v tomto díle dost chybělo...
Toto pokračování se bude docela dost týkat elektřiny... Spoustu věcí jsem schopný udělat si doma sám... Ovšem elektřina? Pro mě prostě španělská vesnice :-D Nic se na tom nezměnilo ani po přečtení Hořícího drátu... ;-)
Elektrická rozvodná síť - je zbraň - neviditelná a všudypřítomná, bez níž by ale moderní společnost nemohla existovat... Vrah, po kterém bude kvadruplegický kriminalista Lincoln Rhyme se svojí partnerkou Amelií Sachsovou pátrat, však elektřiny využívá k zabíjení lidí...
Jen pro zajímavost, do ruky se mi dostalo vydání z roku 2018, které má o dost více stran, než vydání z roku 2010, které je uvedeno zde na databázi knih... Vydání z roku 2010 jich má 472, vydání z roku 2018 již 603...
U mě to má Jeffery Deaver za toto pokračování za čtyři hvězdičky... Těším se na další díl, kde bude méně elektrického proudu... ;-) Večer asi budu číst při svíčkách, bojím se sáhnout na vypínač... :-)

CharlesWard
CharlesWard
15.01.2022 2 z 5

Bohužel zase jedna z těch slabších. Nemám rád, když autor čtenáře tahá za fusakli.

Lumír23
Lumír23
03.11.2021 5 z 5

Tak další z řady dočten. Co k tomu napsat? Hodnocení dobré, odpovídá, kniha je napínavá, hodně zápletek, netradiční vražedný nástroj (i když netradiční, co Hurgada, však aji ostravaci umi z tou štavu robiť), mě ale daleko víc zaujala ta lehkost, s jakou jsem si začal myslet, uvěřil kalkulu, že za vším je ředitelka. A pak mi to dockvaklo, to je popis situace u nás. Za všechno může ten motýle, a jak teď vyhrálo bratrstvo lepších, tak bude moct fakt za všechno. Namátkou: nesnížení platů senátovníků, kroužkování, víc ministerstev, další lockdown, kumulace funkcí, atd. Stačí to jen dobře zasadit do kontextu. Je to sice blbost, ale skočí na to kde, kdo. I já.

Rolada88
Rolada88
02.11.2021 3 z 5

Nedočteno. Nevím nějak sem se nemohl do knížky soustředit přitom jefferyho knížky mám rád ale tento 9 díl prostě mi nešlo do hlavy. Jestli to bylo tou elektrikou který tak nerozumím ale celkově mi to přišlo takový nereálný o proti jiným případům a proto mě to asi tak nevtáhlo do knihy tak snad 10dil bude pro mě lepší.

9773
9773
13.06.2021 5 z 5

Miluji knihy od Deavera s Lincolnem. Ale jako všechno, co děláme - šlo by to udělat i lépe. Jednak začít knihou, kde byl ještě v pořádku. Druhak jsem žena takže mě mrzí, že není více rozebraný vztah s Amelií. Sem tam sice autor něco utrousí ale je to málo. Člověk čte víc i o vztahu k ošetřovateli. Občas je některý zločin dosti překombinovaný a Lincolnovi odhady a vědomosti přehnané. Přesto dávám plný počet hvězd, neboť se mi dlouho nestalo, abych nepřeskakovala stránky. :-)

Emberas
Emberas
01.05.2021 4 z 5

Elektřina jako vražedný nástroj? Proč ne. Skvělé, napínavé a vzrušující jako většina Deaverových knih.

Katulinka69
Katulinka69
19.04.2021 3 z 5

Jedna z lepších ze série