Lidé a netvoři

Lidé a netvoři https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/113596/lide-a-netvori-113596.jpg 4 10 3

Návštěvníci z kosmu série

1. díl

Komiks ze série „Návštěvníci z kosmu" Další příběhy z uvedené série: – Boj o planetu – Vzpoura obrů – Zánik velkého ostrova – Planeta pod kontrolou – Tajemství pyramidy – Poslední rozkaz – Přistání v Andách

Přidat komentář

Shelby14
12.03.2023 3 z 5

Věřím že kdybych tento komiks dostal do rukou v roce 1990, dal bych z nostalgie plný počet hvězdiček. Ale objevil jsem ho v antikvariátu až letos. Což o to, kresba je úchvatná, ale ten příběh je prostě debilní. Téma jestli lidstvo vzniklo díky pomoci Mimozemšťanů je určitě zajímavé, ale postavy se chovají úplně nelogicky dokonce i na komiks. Jak říkám, v osmi letech bych to četl každý den ale teď jsem to dočetl spíše díky té kresbě, vizuální stránka je naopak skvělá, brnění, zbraně, kosmické lodě jsou nápadité.

Ivan Kučera
04.05.2018 5 z 5

Poľský komiksový klenot inšpirovaný myšlienkou Ericha von Dänikena, že ľudstvu v začiatkoch pomáhali návštevníci z vesmíru. Do Česko-Slovenska ho dostalo na začiatku 90. rokov vydavateľstvo Stratos, ktoré bohužiaľ následne odišlo do stratena a žiadny zo zvyšných siedmych dielov do našich končín už nezavítal. Zaujímalo by ma, ako dopadla súťaž o 8 horských bicyklov a či predplatiteľom vrátili peniaze, ale obávam sa, že poznám odpoveď. Bizarné je, že tento príbeh v skutočnosti v rámci série nie je prvý, ale druhý. Prvým je Pristátie v Andách, ktoré je v tomto zošite kuriózne prezentované ako druhý diel. Čiže sme vlastne dostali rovno dvojku. Zaujímavé je, že i bez znalosti jednotky mi to neubralo na zážitku. Zošit vyšiel ako v slovenskej, tak v českej mutácii. Jednotka je parádna. Dostal som sa k nej ako cca 10-ročný a asi vám nemusím hovoriť, že som to hltal očami a zabúdal dýchať. Prekrásna kresba, zaujímavé postavy, vzrušujúca myšlienka o ovplyvňovaní mimozemskou civilizáciou, parádne monštrá, nádherné exteriéry, futurustické interiéry. A pochopil som to dobre, že ten preživší pár bol Adam a Eva? Uff, odvážne! Jediné, čo mi spätne, s odstupom rokov vadilo, je nepochopiteľná situácia s ústredným zloduchom. Hrdinovia majú milión príležitostí zneškodniť ho a napriek tomu to neurobia, vinou čoho mu umožňujú páchať nové a nové útoky na ich základňu. Tento klenot komplet vyšiel v Poľsku v r. 2015 vo forme takmer 400-stranového omnibusu. Hádajte, či som si ho kúpil napriek tomu, že neviem po poľsky.


Jack Bauer
07.03.2012 5 z 5

Tento kreslený příběh vychází ze všeobecně známé hypotézy, jejíž zastáncem je mimo jiné i Švýcar Erich von Danikan. Tato hypotéza je založena na domněnce, že kdysi v dávné minulosti přebývali na naší planetě zástupci mimozemské civilizace, kteří svou činností uspíšili civilizační vývoj člověka. Nejlepší sci-fi téma co jsem kdy četl, škoda, že nevyšly další díly této série, stálo by za zfilmování.

Rozhodně je veliká škoda, že Návštěvníci z kosmu u nás nevyšli kompletní. Pro mnoho lidí by určitě přinesli nový, poutavější a uvěřitelnější náhled na svět, jiné by možná jen oslnili. A naopak, jistý počet čtenářů by příběh pro jeho nezáživnost a malou akčnost odradil. Zaráží, že když se člověk podívá na světový úspěch (komiks vyšel ve dvanácti jazycích a prodalo se ho přes pět millionů výtisků), proč zrovna v Čechách nezaujal.

Autorovy další knížky

Arnold Mostowicz
polská, 1914 - 2002
1988  71%My z kosmu
1990  80%Lidé a netvoři

Kniha Lidé a netvoři je v

Přečtených17x
Doporučených1x
Knihotéce8x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x