Líbáš jako Bůh i ďábel

Líbáš jako Bůh i ďábel https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/269374/mid_libas-jako-buh-i-dabel-19x-269374.jpg 4 18 5

Líbáš jako Bůh série

< 3. díl

V knize Líbáš jako Bůh líčí autorka Marie Poledňáková s humorem a laskavou ironií osudy sympatické profesorky francouzštiny Heleny. Soužití v jednom bytě s bývalým manželem Karlem je přinejmenším problematické a nečekaný romantický vztah k lékaři Františkovi, započatý za vskutku dramatických okolností, komplikují problémy členů Heleniny rozvětvené rodiny i Františkova rázná manželka Bohunka. V druhém díle Líbáš jako ďábel se zamilovaný pár tajně vydává na dovolenou do vzdáleného Maroka, ale ani zde jim není dopřáno vytoužené soukromí. Zato o humorné situace a nečekané zvraty není nouze… Stejnojmenné filmové komedie, které Marii Poledňákovou inspirovaly k vytvoření bestsellerově úspěšných románů, zabodovaly také u diváků. Oba filmy v letech 2009 a 2012 vyhrály Českého lva za divácky nejúspěšnější filmy roku a získaly také hlavní ceny na festivalu české filmové a televizní komedie.... celý text

Přidat komentář

Amees
10.12.2020 3 z 5

:-) Oddychovka na letní dovolenou. Film znám a tak mě zajímala kniha. Paní Polednakova mě baví. Její příběhy vám zvednou náladu a na chvilku vás zanesou od starostí běžného dne pryč :-)..
Nečekejte nic velkého, nic zázračného, nic co by se do vaší duše vrylo navždy.
Čekejte jen milý příběh, milé postavy, vtipné okamžiky a vydechnutí.

TaJiná
26.06.2019 4 z 5

Skvělý, jen musím říct dvě věci:
1) Filmová zpracování jsou lepší (o něco)
2) Měli by si sehnat lepšího korektora...


Netopyr07
13.03.2017 3 z 5

Taková oddechovka. Líbáš jako Bůh mám asi radši knižní podobu, Líbáš jako ďábel mám rozhodně radši filmovou podobu. Ten konec je "nějaké divné". Čekala jsem, že se třeba i dovím něco, co se ve filmech neobjevilo, ale tagňák jsem se nedověděla :-)

Endy17
09.02.2016 4 z 5

"Karel není umělec, který chce spasit lidstvo. Netouží být v učebnicích. Píše romány pro lidi a v tom je tajemství jeho úspěchu." Citátem ze str.130 jako by se trošku profilovala paní Poledňáková, a její srovnání s jednou z hlavních postav se mi nabízelo i na některých dalších stránkách knížky.
Začátek nasadí vysokou laťku, kterou ale bohužel román neudrží až do závěru. U prvního svazku (Líbáš jako Bůh) bych přesto uvažoval nad pěti hvězdičkami, Líbáš jako ďábel už ale sklouzne do crazy komedie. Úsměvný příběh ze života je sice pořád nadprůměrně čtivý a zábavný, ale už postrádá opravdovost prvního dílu.

sarash
29.12.2015 5 z 5

Knihu jsem cetla jednim dechem, i kdyz znam filmy,kniha nezklamala,je to pohodove oddechove cteni,doporucuji jako odpocinkove cteni.