Goliáš

Goliáš https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/121783/bmid_golias-WYy-121783.jpg 4 111 19

Leviatan série

< 3. díl

Třetí, závěrečný díl trilogie o dobrodružstvích statečné skotské dívky Deryn Sharpové, které v převlečení za chlapce čelí na palubě vzducholodi Leviatan nejen úkladům nepřátel, ale i úkladům tajné lásky k Alekovi, mladičkému dědici habsburského trůnu. Alek a Deryn se znovu ocitli na palubě Leviatanu. Vzducholoď dostala rozkaz vzít na palubu pozoruhodného cestujícího. Geniální, ale zároveň napůl šílený vynálezce tvrdí, že sestrojil mocnou zbraň jménem Goliáš, která dokáže v jediném okamžiku ukončit válku. Na čí straně však objevitel ve skutečnosti stojí? Během této přísně tajné mise Alek konečně odhalí skutečnou totožnost Deryn. Není to však její jediné tajemství. Deryn totiž chová k dědici habsburského trůnu něžné city. Alek se musí odhodlat k dalšímu kroku, na němž závisí všechno - jeho trůn, naplněná láska k prosté, ale statečné dívce i zničení velkého evropského města.... celý text

Romány Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Goliath , 2011


více info...

Přidat komentář

Luigi1
04.10.2023 5 z 5

Díl od dílu se lepšily postavy moc se mi trilogie líbila

zandu
01.04.2022

Já se tímto posledním dílem nemůžu vůbec prokousat! Jak mě první díl neskutečně bavil, tak mě tenhle třetí nebaví vůbec... na chvíli odložím a za čas se k ní zkusím vrátit.


Percabethka
02.06.2021 5 z 5

Tahle série byla prostě výborná! Příběh, vzducholodě, stylistika, historie, vzducholodě, steampunk, ... a vzducholodě!

StarPopcorn
13.07.2020 5 z 5

Výborné zakončení, přečteno jedním dechem

Kacennnka
03.11.2019 4 z 5

Je mi smutno, protože tahle série je výborná a já se s ní hrozně těžko loučím. Asi právě proto jsem přečtení posledního dílu tak moc odkládala. Bohužel to zapřičinilo, že jsem se do příběhu nemohla tolik ponořit a unikaly mi některé souvislosti. Ale přesto to byla jízda a obdivuju autora, že to dokázal takhle skvěle vymyslet.

Orange8knihomol
31.10.2019 5 z 5

Závěrečný díl se mi velice líbil, akorát jsem knihu četla, bohužel, více jak měsíc, neboť mi scházel čas na čtení. Příběh byl výborně promyšlený a vykonstruovaný, opravdu oceňuji autorovu fantazii a zároveň znalost historie. Pokud knihu hodláte číst, rozhodně si nezapomeňte přečíst také doslov na konci, v němž si ujasníte, co vychází z reálných historických faktů a událostí a co bylo naopak domyšleno. DOPORUČUJI všem, sérii či knihu s podobným tématem a nápadem jsem ještě nečetla. Za mne originální četba, která si zaslouží větší popularitu!

Barca055
31.08.2019 5 z 5

Krásný příběh, který je suprově napsaný. Autorovu představivost bych rozhodně chtěla mít :)

Určitě doporučuji!!

Boby17
20.12.2018 5 z 5

Tak, a příběhy hrdinů trilogie se uzavřely. Ruský začátek s medvědy a kurýrním orlem byl zajímavý a mexická mezihra v poušti ještě více. Novináři byli vylíčeni zcela přesně - možná by chtěli mír, prodávají ale konflikty. Konec s elekrikářem Teslou už mi tak ale nesedl, byť popis souboje Leviatanu s mořským obojživelníkem se mi líbil. Také těch úvah a vnitřních tápání hrdinů bylo trochu přes míru. Přesto hodnotím pěti hvězdami, protože 4,6 zaokrouhluji matematicky nahoru.

Bulba
16.08.2018 5 z 5

Závěrečná kniha mě nezklamala, nakonec je sice hapyend, ale to u knihy tohoto stylu nevadí.

trudoš
01.05.2018 3 z 5

Scott Westerfeld tentokrát ignoruje nosnou zápletku, takže sice s hrdiny báječně cestuje po všech koutech světa, ale pořádně vlastně neřeší nic. A i když přibude spousta nových steampunkových strojů, nějak už to nehraje roli, stejně jako množství odkazů na reálné historické osobnosti či události. Je fajn, že ústřední postavy už konečně nehrají na schovávanou, jenže rozkvět jejich vztahu najednou zabírá zbytečně moc prostoru, přitom ve finále je to jen obyčejná láska páska. Až jsem přibližně od poloviny najednou začal fandit Němcům, aby tu červenou knihovnu jednou provždy poslali ke všem čertům.
Navíc mi přijde celé to zakončení průměrně mrzké. Válečný konflikt alternativní 1. světové války vyznívá do ztracena, stejně jako veškeré dosavadní snažení hrdinů, protože se prostě jen uzavře epizoda a jede se dál za lepšími zítřky. A tak čtyřsetstránková putovačka pro mládež odsýpá především díky fantastickým ilustracím Keitha Thompsona, ale to jsou z mé strany snad jediná skutečná pozitiva.

artabanb
14.06.2016 5 z 5

Kromě toho milostného super.

Scharks
13.05.2016 5 z 5

Úžasná série u které jsem se ani na chviličku nenudila :) A smekám před autorovou fantazií :)

Misa25
04.09.2015 5 z 5

Poslední díl mne nezklamal :) Celý příběh vygradoval do úžasného a chtěného konce :) Autor dokáže čtenáře strhnout a nepustí ho, dokud nedočtete poslední řádku :)))))

Zahonek
27.05.2015 5 z 5

Celá trilogie je kouzelná, přečteno jedním dechem.

Nifredil
28.09.2014 4 z 5

Celá trilogie je vynikající, jediné čím si nejsem jistá je komu je vlastně určena. Určitě by mohla být zařazena mezi výborný steampunkový román, podle prvních dílů bych řekla, že spíše klukům, pánům a mužům, ale konec třetího dílu to posouvá spíše k romantičtějšímu žánru. Možná by se mohla líbit také čtenářkám povstalecké trilogie, ale pro ty by zase obsahovala málo romantických momentů a byla by moc dobrodružná. Nejspíš to prostě bude chtít holky které v sobě mají kus dobrodruha a nebo kluky, kterým nevadí nějaká ta lehká romantika. Těm by mohly knihy výborně vyhovovat. Jinak musím ocenit kvalitu překladu a knihu bych zařadila mezi ty knihy, které bych neváhala dát do rukou středoškolákům beze strachu, že čtou brak. Určitě by v nich román mohl podnítit zájem o to, dozvědět se, jak to bylo s 1. sv. válkou ve skutečnosti. Oceňuji v tomto směru výborný doslov, který vysvětluje skutečné osudy řady reálných postav z románu

SuperFrankie
13.04.2014 4 z 5

Velice slušné završení steampunkové trilogie. Strašně se mi líbí Westerfeldova vize světa, kdy má všechny prvky Industrialismu i Darwinismu vymyšlené do detailů, i ten nápad s Teslou je strašně zajímavý, ALE problém je v tom, že knížka má spád posledních 100 stran a ve zbytku času se nudíte a doufáte, aby se už konečně něco stalo. Další problém tkví v tom, že ten milostný příběh mezi Deryn a Alekem mi do celé trilogie trochu nesedí a možná by bylo lepší, kdyby se Scott orientoval víc na válku. 4/5

liskarysava
30.07.2013 5 z 5

Skvělý závěr trilogie. Příběh byl díl od dílu lepší.

Najlo
22.02.2013

Kniha se mi velmi líbila.Jak to knčí tak mi připadá že by mělo být pokračování moc pěkná knížka.Chtěl bych pokračování

Mugli
06.05.2012 5 z 5

Krásné počtení. Možná by mohla být trošičku delší, připadá mi, že konec přišel strašně rychle, ale tak to nemusí působit na všechny. Všechny tři knížky jako celek se mi velice líbily. Možná proto, že jsem takovýhle žánr četla poprvé, ale přesto i kdybych v tom nebyla nováček, musela bych ocenit originalitu a krásné skloubení dvou světů.