Proroctví temnoty

Proroctví temnoty https://www.databazeknih.cz/img/books/82_/82077/bmid_level-26-proroctvi-temnoty-yN0-82077.jpg 4 119 21

Level 26 série

< 2. díl >

Steve Dark opět bojuje s temnotou, která tentokrát hrozí, že pohltí i jeho samého. Musí se vyrovnat s brutální smrtí své manželky, přál by si vzorně vychovávat svou dceru, ale nedokáže být nezúčastněným divákem ve světě, kde zlo neustále ohrožuje i jeho nejbližší. Pokouší se předvídat kroky vraha, který své zrůdné činy inscenuje podle tarotových karet a na kterého jsou i Mimořádi krátcí. Je však donucen pátrat i ve vlastní minulosti, v dlouho potlačovaných vzpomínkách. A k tomu všemu jeho bývalý nadřízený Riggins mezitím zjistil, že Darka a Skřípala (netvora z první části série) něco spojuje.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Dark Prophecy , 2010


více info...

Přidat komentář

rutto45
07.05.2023 3 z 5

Oproti prvej knihe veľmi slabý diel. Tarotový vrah nie je ničím zaujímavý s plochým dôvodom jeho vyčíňania a jeho zaradenie do 26. úrovne je tiež diskutabilné. Prišlo mi ako keby pokračovanie zbúchali dosť narýchlo. Kybermosty stoja taktiež za h****, o význame tarotových kariet sa dočítate na x internetových stránkach, takže dej knihy nejako zvlášť nespestria.

Anie.M
03.02.2022 3 z 5

shrnula bych to jako docela dobrá a napínavá detektivka. nebylo to nic závratného ani zcela originálního, na druhou stranu jsem to přečetla se zájmem, Steve je prostě sympaťák.


Luigi1
05.02.2021 3 z 5

Škoda jsem zklamaný a několikrát jsem byl rozhodnutý zavřít a přestat číst,ale to by se nemělo dělat.

pingu1
23.02.2019 4 z 5

První díl se mi líbil víc, ale i tenhle stál za to .... .

ivana1975
30.12.2017 5 z 5

Podla mojho nazoru cela trilogia je skvela....

Andrea156
01.07.2017 4 z 5

Na další díl jsem se těšila a byla jsem ráda, že jsem ho měla hned doma. Opět zajímavý pohled na toto téma. Jen jako v prvním díle, to bylo místy trochu moc na můj vkus popisované v nezajímavých částech. Ale jinak se mi kniha v celku opravdu líbila. A těším se, až mi přijde třetí díl.

martina.culik
29.05.2017 4 z 5

Druhý román mě bavil skoro stejně jako první. Jiné téma, ale stejné napětí a stejné zpracování.

niki-chan
16.05.2016 5 z 5

Opravdu jsem se nemohla dočkat, až budu mít v ruce druhý díl. Sice je děj a pachatelé někde trochu jinde, taroty jsou přeci "jen" karty a skřípal je skřípal, ale je neméně zajímavý. Příběh se nikde zbytečně neloudá, styl autorů jsem si oblíbila.

Salwator
28.09.2015 2 z 5

Po naprosto nepřekonatelném Skřípalovi přišlo toto? Kolikrát už tenhle námět byl vidět v TV, v jiných knihách, v divadelních hrách, téměř všude? Proč se nepokračovalo ve Skřípalovi? Proč tohleto? Vsazeno na brutalitu, kde je strach? Kde je sympatičnost vraha? Kde je to, co dělá vrahy 26. úrovně právě vrahy 26. úrovně? Tato kniha mne velmi zklamala a byl jsem rád za konec.

Irika
11.03.2015 5 z 5

Stejně jako první díl skvělé, čtivé a napínavé. Nevidím v tom oproti první části žádná slabší místa, i když vrahové nejsou zrovna level 26, ale to ani nikdo netvrdí. Vraždy jsou popsány dostatečně, pátrání i motivy do sebe zapadnou jako klíč do zámku. Potěšilo mě, že v tomto díle bylo méně hluchých míst než v prvním, žádné zbytečné vnitřní Darkovy pocity a myšlenky.
Pokud jste první díl nečetli, nevadí, lze tuto knihu číst i samostatně a není to překážkou, vše důležité z minulé části je zde vysvětleno.

cie
07.03.2014 3 z 5

Ve srovnáním s prvním dílem nic moc, i videa už tak nenadchnou...

lardis
16.01.2014 3 z 5

I tuto knihu jsem si užil a kybermosty byly pojaté snad ještě lépe než v jedničce, i když už člověka tolik nenapnou. Hodně mě ale zklamal Tarotový vrah. Ten tedy nebyl dvacetšestka ani náhodou. Víc než tři hvězdičky tudíž dát nemůžu.

Neobee
09.01.2014 5 z 5

Výborná detektivka, i když do této jsem nebyla tak "zažraná" jako do první části. Doporučuji k přečtení...

Ruxandra
27.11.2013 2 z 5

Musím říct, že druhý díl mě o proti prvnímu zaujal o něco více, především kybermosty byli podle mého lépe pojaté a zpracované. Příběh ubíhá docela rychle a za chvíli to máte přečtené, ale žádný extra originální nápad se nekonal (kolikrát už jsme viděli vrahy podle tarotových karet?), ale jako kniha na zabití času to stačí:)
Na třetí díl jsem opravdu zvědavá.

pkr
03.10.2013 4 z 5

Stejně svižně psané jako jednička, tentokrát je ale v příběhu více hlavních postav. Některé jsou tam možná zbytečně, ale to mi zase tolik nevadilo. Dost se mi ale nelíbilo to, že se autoři přestali držet samotného názvu knihy, totiž level 26. Zatímco v prvním díle byl Skřípal opravdu prase, maniak, netvor a já nevím co všechno, tady to podle mě na 26. úroveň nebylo. Ano, vrazi zabili dost lidí, ale určitě nebyli stejní maniaci jako Skřípal z prvního dílu, a tudíž nemohli být na stejném levlu :D. Možná se jen vrtám v prkotinách, ale od dvojky jsem čekal nějaký prasárny, větší než v jedničce, a dočkal jsem se pouze naaranžovaných vražd, od kterých postupem času vrazi také upustili a poté zabíjeli už úplně normálně. Určitě se v prasárničkách nevyžívám, ale od téhle knihy jsem je očekával, jelikož jsem počítal s pokračováním prvního dílu ve stejném duchu. Pak jsem také nepochopil ten začátek, když se zbytek knihy ubíral úplně jiným směrem, ale třeba se to dořeší ve třetím díle, na který se teď chystám. Dávám 4/5, protože se mi to hrozně dobře čte a líbí se mi "filmový" styl psaní autorů, tedy to, jak přeskakují z jedné postavy na druhou stejně rychle, jako se ve filmu mění scény.

Ivan F
05.09.2013 1 z 5

Lacné, napísané na "efekt", ktorý sa však nedostavil.

KKK
22.06.2013

Šáhla jsem po tomto díle hned ten den co jsem dočetla první a veliké zklamání.Není to špatné,ale na jedničku to nemá.

ewisek22
25.05.2013 4 z 5

Opět se mi to líbilo fakt hooodně. Líbilo se mi, jak byly ty vraždy naaranžované dle tarotových karet. A hlavně se mi mooc páčilo, jak se s tím autoři nepárali a téměř v každé kapitole byla nějaká vražda...Ale zase na druhé straně musím říct, že jednička byla lepší pro mně už jenom kvůli tomu "dramatu" mezi Skřípalem a Darkovou ženou...to bylo prostě dokonale úchylné:))) Až jsem si říkala, co za úchyla tu knihu napsalo:)) Dark a Skřípal byli bratři, kteří byli rozděleni v dětství při adopci...

Ohniva
01.02.2013 3 z 5

Zvlastni dil.. vyvstalo tu plno otazek.. typu jestli to Constance prezila.. jestli tu budovu vybombardoval ze spadla nebo mu to prekazili... Kazdopadne slabsi dil proti Skripalovi a celkem unavne ze se tam temer nic nez minulost neresi..

klarkys
16.04.2012 3 z 5

Souhlas s Nanien...jinak co mě trochu vytočilo-proč Riggins neřekl Darkovi o té shodě DNA? A v jakém vztahu teda byl se Skřípalem? Něco jsem přehlídla?

Štítky knihy

sérioví vrazi

Autoři knihy

Anthony E. Zuiker
americká, 1968
Duane Swierczynski
americká, 1972

Kniha Proroctví temnoty je v

Přečtených201x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených10x
Knihotéce105x
Chystám se číst29x
Chci si koupit9x