Letuška

Letuška https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356695/bmid_letuska-GLB-356695.jpg 3 90 18

Jako dítě snila o tom být mořskou pannou. A když za dramatických okolností opustila rodný Dublin a naskytla se jí možnost pracovat jako letuška, neváhala ani minutu. Ovšem po pěti letech strávených ve vzduchu už to tak růžově nevidí, navíc jí stále chodí ty výhružné zprávy. Na jednom z pravidelných letů z Melbourne do Londýna musí Sinéad řešit nečekané potíže. Vlivem velmi nepříznivých povětrnostních podmínek je její let odkloněn do Singapuru, kde musí všichni setrvat, dokud se počasí alespoň trochu nezlepší. A mezi vyděšeními cestujícími se nachází také jeden krásný, ale velmi arogantní obchodník. Život ovšem není pohádka. Oba se potýkají se spoustou starostí a bojí se o ně podělit. Ustojí jejich vztah tyto těžké zkoušky? Dokáže Gabriel svoji přítelkyni ochránit a podrží Sinéad svého přítele, který právě prochází nejtěžším životním obdobím? …... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

Girl On a Plane , 2016


více info...

Přidat komentář

terezaterka2000
30.12.2023 4 z 5

Určitě příjemná oddechovka.
Jen je psaná ve třetí osobě a to já moc nemusím.
Rozhodně to bylo ale milé, romantické počteníčko s troškou erotiky a hepy endem:)
Aneb kdo by chlapa jako Gabriela nechtěl, no ne?:)
Doporučuji.

klarka009
09.03.2022 3 z 5

Čekala jsem průměrnou oddechovku a dostala jsem průměrnou oddechovku, takže nejsem nijak zklamaná. Nejvíce mě bavila první polovina knihy, která byla plná skvělých hlášek a vtipných přirovnání. Opravdu hodně často jsem se při čtení smála :-D Co se týče hlavních hrdinů tak Sineád jsem si oblíbila hned od začátku, protože se jevila jako sebevědomá ženská a byla s ní sranda. Do té doby než provedla Gabrielovi jednu hnusárnu a pak si nastavila pravidla, která stejně nedodržela.. navíc už pak s ní nebyla ani sranda :-D Gabriel mě zase ze začátku štval, ale postupně jsem si ho oblíbila. Bylo vidět jak moc mu na Sineád záleží a choval se k ní moc hezky. Oproti tomu jaký byl na začátku, to byl u něj velký pokrok. Objevila se zde spousta klišé, ale s tím jsem tak nějak počítala. Jen tam mohlo být více drama co se týkalo bývalého přítele, aby to bylo napínavější. No a závěr byl samozřejmě sluníčkový. Tahle kniha nenadchne ani neurazí. Pokud nechcete u knihy moc přemýšlet doporučuji tuhle oddechovku :)


Ren95
28.11.2021 2 z 5

Romantický oddechový příběh s pohádkovým koncem, upřímně moc nenadchl a vracet se k němu rozhodně v budoucnu nebudu.

veverrka11
18.08.2021 3 z 5

Oddechovka, která nenadchne ani neurazí. Trošku mi vadilo, že vysvětlení, proč se postavy chovají tak podivně, je až je konci

petulkapeta
30.04.2021 4 z 5

Je to pěkný oddechový příběh, Sinead se zamiluje do Gabriela,ale samozřejmě to nebude jen tak jednoduché...

Knihomolka97
25.08.2020 2 z 5

No...To, že jsou tyhle typy příběhů nereálné, je samozřejmost a už jsem si zvykla, ovšem toto? To bylo extrémně přitažené za vlasy.
Arogantní, chladný, bohatý obchodník se mrknutím oka změní na takového ,,kolouška" a s prominutím podpantofláka. Jasně...
Čekala jsem, že bude víc dominantní a celkově, že to celé bude víc žhavější a smyslnější. Tohle bylo táák přeslazené a mě to prostě nepasovalo..
A Sinéad? Upřímně mě na ní něco iritovalo, takže jsem si ji oblíbit moc nedokázala. Ty její pravidla jsem absolutně nepochopila.
Za polovinou jsem se začala do čtení nutit, doufala jsem v nějaké napětí v podobě jejího ex a ono nic! Jedno menší drama a šmitec. :/
Konec samozřejmě pohádkový a to na mě funguje vždycky (:-D), takže ve výsledku dávám 2⭐/ 5⭐.

Tesset
08.12.2019 1 z 5

Začalo to dobře, ale cca po 50 stranách se z toho stal totální brak pro změklé mozky. Gabriel na začátku takový sebevědomý a dominantní a o chvilce byl z něho totální podpantoflák. Sinead taky chvílemi působila sebevědomě a silně a vzápětí naprostá zoufalka a stíhačka. Nedoporučuju, je daleko více ppdpbných knih, které aspoň stojí za to.

Simstr
09.09.2019 1 z 5

No nevím,... tohle ne. Asi 10x jsem chtěla odložit ale nakonec jsem dočetla. Vracím do knihovny, nikdy více :-)

suzanne1997
02.06.2019 5 z 5

Tenhle příběh doslova nutí čtenáře, aby jej přečetl jedním dechem. Je svižný a autorka nic zbytečně nerozpitvává, neváhá přeskočit několik dní a vrhnout se do scény, jež nepostrádá smysl. Dialogy a charaktery postav mu dodávají na originalitě a především na čtitelnosti. Autorka dokáže čtenáře vtáhnout do děje a nenechat ho chladným. Emoce v některých částech příběhu dodávají tu nepopsatelnou jiskru.

Damonka12
13.04.2019 2 z 5

Velmi slabý příběh, místy mi příběh nedával smysl ale našli se i zajímavé scény.

Kiwicatko
10.04.2019 1 z 5

Boze, tak tohle se mi fakt nelibilo. Nutila jsem se do cteni, mela mezi ctecimi fazemi i nekolika denni pauzy. A proste jedno velke NE. Nenadchlo me to, nezaujalo me to, za me to byla nuda a ztrata casu. Ja tam snad ani nenasla nejaky pribeh. Nejake nic nerikajici nacrty vedlejsich postav, ktere vysumely. A hlavni postavy me teda taky nedostaly na lopatky.
Tohle jsem snad mela radsi uplne cele preskocit.

Aires
03.10.2018 2 z 5

Nedočteno. Příběh oddechový, pro lidi s hlavou v oblacích. Pro ty, kteří sní o ochočených miliardářích, milostném zážitku po kterém se ocitnete v závratných výšinách a po nebesky dokonalé lásce. Na mě ovšem moc naivní a tuctové. Není to špatná kniha, ale ani zázrak :)

Shinstria
05.06.2018 2 z 5

Pokud máte chuť na nějakou přeslazenou pohádku, vydávající se za reálný život, je tohle ideální kniha. Příběh, na který jsem měla momentálně chuť a skvěle se hodí k bazénu v horkém letním dnu. Ovšem není to nic světoborného. Odpočinková četla pro relax s happy endem. Hodnotila bych jí něco mezi 2 až 3 hvězdami.

teepe
03.04.2018 2 z 5

nutila jsem se dočíst, žádná sláva, vracet se k ní nebudu

LilianaFalcon
19.03.2018 2 z 5

To mě vůbec nezaujalo. Divně napsané, skákání od jedné postavy k druhé, nijaký děj a postavy, co mě štvaly.

mmmisulka.r
15.01.2018 4 z 5

Pokud právě teď přemýšlíte nad nějakou lehkou, odpočinkovou a romantickou knihou, možná by vás mohla oslovit právě Letuška. Nejde sice o nijak originální kousek, ale svůj účel pohodového čtení splní .
Více v recenzi v záložkách - Knižní deníček

ivousekk
19.12.2017 3 z 5

Bezva oddychovka. Nečekejte zásadní zvraty, velké činy a tak. Prostě romanťárna na dvě odpoledne. Ale příjemná. Teda jednu výtku bych měla, a to k větám jako: "A další skrytá místa doslova žhnula a volala Gabrielovo jméno." "Kůže jí žhnula tak, že od ní skoro odletovaly jiskry." "Sinéad se začala rozpouštět jako zmrzlina na střeše auta, zaparkovaného u pláže." Ty jsou fakt děsný, to si autor/překladatel mohl klidně odpustit :) Na můj vkus jich tam je zbytečně moc.
3* málo, 4* moc

Ivuska.09
18.12.2017 5 z 5

Nejprve jsem se bála, že Letuška bude ulítlá kniha pro puberťačky, ale musím říct, že takhle tomu vůbec není. Hlavní hrdince je šestadvacet, takže si čtení určitě užijí dívky právě v tomhle věku. Skvělá romantická oddechovka pro ženy, u které víte, jak to celé skončí, ale přesto vás čtení baví.

Štítky knihy

láska letušky

Autorovy knížky

2017  56%Letuška

Kniha Letuška je v

Právě čtených1x
Přečtených121x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených2x
Knihotéce122x
Chystám se číst46x
Chci si koupit5x
dalších seznamech3x