Léto s opicemi

Léto s opicemi https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29497/bmid_leto-s-opicemi-qHx-29497.jpg 4 22 3

Americký autor WILSON RAWLS (1913-1984) napsal příběh humorný i dojemný, který byl také úspěšně zfilmován. Hlavní hrdina, čtrnáctiletý Jay Berry, prožívá dětství se svými rodiči a sestrou-dvojčetem na malé farmě v Oklahomě, uprostřed čerokézských indiánů a krásné přírody. Dny plné práce i radosti, ale také napětí a zvratů. Zvláště když se právě tady objeví opice! Kde se tu vzaly? Jay Berry se rozhodne je chytit. Vydatně mu při tom pomáhá jeho dědeček, ale souboj s opicemi není vůbec snadný. Není divu, že se v něm střídá smích i vztek... A proč se říká, že je někdo chytrý jako opice? Právě na tuto otázku odpovídá velmi přesně a vtipně celá tato knížka.... celý text

Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Albatros (ČR)
Originální název:

Summer of the Monkeys , 1976


více info...

Přidat komentář

Hakem
22.10.2018 4 z 5

S klidným svědomím můžu říct, že nebýt výzvy 2018, tak bych se ke knize nikdy nedostala a i kdyby náhodou, tak bych ji po pár stránkách klidně odložila.. tak do půlky mě to vůbec, ale vůbec nebavilo.. pak nastal zvrat, propukla velká bouřka.. a najednou jsem zhltla zbytek knihy během chvilky. Posledních pár stránek jsem probrečela.. je to milá dětská knížka, kterou bez obav můžu doporučit na čtení pro mladé kluky a holky.

Je to kniha o dětských přáních a o naději, že když se člověk moc snaží, tak žádné přání není nesplnitelné

Vendula39
26.05.2018 5 z 5

Velice humorná knížka s bohatým dějem.Vstřícně doporučuji.


minirock
07.05.2016 4 z 5

Jay Berry je obyčený čtrnáctiletý kluk, který ze všeho nejvíc touží po vlastním poníkovi a pušce. Když u jejich farmy havaruje cirkusový vůz a z něj uteče stádo opic, je na jejich nalezení vypsaná vysoká odměna. A to je šance, jak by Jay Berry konečně mohl přijít k penězům. Jenže pochytat skoro třicet opic není nic lehkého, jak se ostatně Jay Berry brzy přesvědčí. S pomocí dědečka se mu to ale nakonec povede, ovšem peníze použije na něco úplně jiného. Pěkná dětská knížka, při které se jeden zasměje, hlavně při chytání vychytralých opic a na závěr i příjemně dojme.

Štítky knihy

zfilmováno westerny opice farmáři dětská dobrodružství Oklahoma

Autorovy další knížky

Wilson Rawls
americká, 1913 - 1984
2003  86%Léto s opicemi
2022  %Kde roste červené kapradí

Kniha Léto s opicemi je v

Přečtených29x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce20x
Chystám se číst5x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x