Léto

Léto https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/139554/bmid_leto-139554.gif 4 38 9

PoloSvět série

< 3. díl

Třetí díl světově úspěšné tetralogie PoloSvět. Události v PoloSvětě nabírají na dramatičnosti. Heydrich, hnán touhou ovládnout celý PoloSvět, vyhlašuje válku dalšímu sektoru – Sabatii. Její vládkyně, císařovna Wu, má podobný záměr, přičemž spoléhá na supertajnou zbraň, s jejíž pomocí chce vyhladit „nepohodlnou“ polovinu lidstva. Lady IManual, dříve Ella Thomasová, v podobě reinkarnovaného prastarého zla Lilith, za nimi nezaostává a světovlády chce dosáhnout magií. Do cesty jí však vstupuje její bratr Billy vyslaný z reálného světa profesorem Bolem, jenž má své vlastní plány nejen ohledně vývoje v PoloSvětě, ale především na ovládnutí reálného světa prostřednictvím tajemných gřigořů. A obyčejní obyvatelé PoloSvěta doufají, že je spasí Mesiáš. Adeptů je však několik a nikdo přesně neví, kdo z nich je ten pravý… Děj třetího dílu série se odehrává převážně v čínsko-japonské feministické Sabatii, do níž se stahují ti, co uprchli před Heydrichem z ostatních sektorů či jsou nedobrovolně přivedeni, jako například daemon Norma Williamsová a její přátelé z normalistického hnutí. Velikášské záměry vůdců jednotlivých sektorů, nečekaná mocenská spojenectví, rychle se měnící politická situace, zákulisní intriky, proradnost údajných přátel a vynucená spolupráce s dřívějšími nepřáteli – taková je realita PoloSvěta v horkém létě roku 1005. I třetí díl nabízí příběh s dramatickým spádem a množstvím nečekaných zvratů. Na povrch vyplouvají další indicie skutečného důvodu, který stojí za vytvořením PoloSvěta. V něm se však věci vyvíjejí zcela nečekaně a hlavně odlišně od plánů jeho stvořitelů. Komplikovaný propletenec postav a událostí nabývá na jasnosti, ale je všechno opravdu tak, jak se na první pohled zdá? Ponořte se do fascinujícího virtuálního světa v dalším pokračování příběhu, který vás určitě nebude nudit a hlavně navnadí na závěrečnou část, jež přinese strhující vyvrcholení.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Fantasy

Vydáno: , Jota
Originální název:

The Demi-Monde: Summer , 2010


více info...

Přidat komentář

KnihoMorka
19.11.2018 5 z 5

ale kecý dočkáme se posledního dílu

miroslav1004
31.03.2018 3 z 5

kniha celkem jde ale není to zrovna nějaká bomba :-)


trudoš
12.04.2017 4 z 5

Po zklamání druhým dílem, který celou sérii postavil do jiného světa, jsem ani moc nedoufal v nějaké zlepšení. A ono jako by to Rod Rees tušil, nasadil protentokrát stejně ostré tempo jako v úvodní Zimě, takže příběh opět získal punc neodolatelného tajemna a napětí. Připočtu-li k tomu bezskrupulózní osekání hrdinů i padouchů, nemůžu než nadšeně přijmout plné rozvinutí potenciálu, který PoloSvět po celou dobu skýtal. Navíc se autor šikovně vyhýbá dalším magicko-božským narážkám, které mi tak vadily v Jaře, a zápletku staví víc na akci, než na hloubavém dumání nad nevyhnutelností osudu. S překladem Richarda Jandy pak přichází i poměrně květnatý slovník nadávek, přičemž je otázkou, jestli zde byl od začátku, nebo jde o vynalézavost samotného překladatele. K postavám to každopádně sedí, děj najednou získává na syrovosti a zároveň to značí, že ne všechno se bere tak smrtelně vážně, jak by se mohlo zdát. Škoda jen, že závěrečného dílu se u nás s největší pravděpodobností už nedočkáme.

viviann
03.03.2016 odpad!

Kniha me nebavila. Pro me ztrata casu.

Janet11
30.04.2015 2 z 5

První díl z této série mě bavil, byla to zajímavá myšlenka a děj. Ten však bohužel s dalšími díly nijak negradoval a u spousty událostí se dalo čekat, jakým směrem se budou odvíjet.

markuc
08.03.2015 2 z 5

Celkem nuda a sed, cela trilogie docela zbytecna a nudna. Autor ma evidentne rad svoje "originalni" zkratky a nazvy, je jich tudiz plna cela kniha - diky tomu se to vsak spatne cte. Ale hlavne je kniha naprosto neoriginalni a ctenar presne vi, co se bude dale odehravat a proc - zadne prekvapeni se nekona.

polmari
23.02.2015 4 z 5

Zase to dostává grády. Těším se na Podzim.

goldennepal
22.04.2014 5 z 5

Ani třetí díl nezklamal - velmi propracovaný děj se spádem a napětím,jen ten konec byl trochu flustrující,to ale nemění nic na tom,že tato kniha i celá trilogie je super.

paloma
09.03.2013 5 z 5

Velmi mě zklamal závěr této knihy a doufám, že budou další díly, kde mí oblíbení hrdinové povstanou jako fénix z popela.

Autorovy další knížky

Rod Rees
britská, 1948
2011  78%Zima
2012  75%Jaro
2012  73%Léto

Kniha Léto je v

Právě čtených1x
Přečtených56x
Doporučených3x
Knihotéce125x
Chystám se číst46x
Chci si koupit4x
dalších seznamech1x