Za Modrým měsícem

Za Modrým měsícem https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11618/j-r-za-modrym-mesicem-11618.jpg 5 69 8

Lesní království série

< 4. díl

Kniha ze série Jestřáb & Rybářka. Před více než deseti lety zachránili zemi před hrůzou temnoty. Pak odešli, aby unikli své vlastní legendě. Říkali, že je nic nedokáže přimět k návratu. Mýlili se. Lesní království se nikdy docela nezotavilo z dlouhé noci Modrého měsíce. Chaos, který při ní povstal, způsobil vznik mnoha nebezpečných a rozvratných názorů. Král Harald byl zavražděn. Stateční muži ve snaze zabránit spiknutí odešli do děsivých hlubin Převrácené katedrály – a propadli věčným mukám šílenství. Poslední nadějí království jsou ztracení hrdinové – princ Rupert a princezna Julie… Nyní jsou známi jako Jestřáb a Rybářka. Jsou to dva nelítostní pronáslodevatelé zločinu, zjizvení nikdy nekončící válkou, která zuří v ulicích města Havenu, kde ctnost často prohrává v zápase s podlostí a zlem – a kde se všechny dobré úmysly časem zhatí. Oba touží po změně, po nových výzvách. Nakonec se vrátí do země, která je stále tíží ve snech – protože se schyluje k dalšímu východu Modrého měsíce… Příběh ze světa Jestřába a Rybářky. Překlad Josef Hořejší.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Polaris
Originální název:

Beyond the Blue Moon , 2000


více info...

Přidat komentář

špulo
26.10.2023 4 z 5

Sympatická grínovka, takmer na úrovni prvého dielu. Ak ste zvládli aj celú sériu o Jestřábovi a Rybářce, tak máte jasno. Ak nemáte jasno v tom, čo to je poctivá braková literatúra, toť žiarivý príklad ;)).

kolacky
02.06.2021 5 z 5

Asi od poloviny jsem věděla, jak, proč a kdo vraždil - v tomhle pořadí. A nakonec mi došla i identita toho dotyčného. Skvělý příběh. Jestřába a Isobel mám hodně ráda.


Marushka27
07.03.2019 5 z 5

Prostě nemůžu jinak, je to srdcovka. Green si držel dost dlouho dobu fakt vysokou laťku, ale bohužel i on se dost často opakuje a s každou novou sérií je to ohranější. Tady se ovšem ještě nic takového nedělo a ráda se k těmto knihám vracím. HUmor, hlášky i akce - všechno je tu parádní - a postavy si hned oblíbíte.

sarka9190
18.08.2018 5 z 5

Když vyšlo toto pokračování,báli jsme se jej koupit.Víceméně díky sérii Jestřáb a Rybarka víme,jak to s hrdiny dopadlo a říkali jsme si,opravdu je nutné vše vysvetlovat?Nyní jsem ráda.Naše tušení se nesplnilo a cyklus se více než důstojně uzavřel.Dala bych 6 hvězdičku za mluvícího psa,více nez rovnocenná náhrada za jednorozce.:-)

OSTROVID
05.02.2016 5 z 5

Návrat hrdinů, Jestřába a Rybářky. Prima akční jízda okořeněná hláškami a humorem.

trudoš
20.08.2015 4 z 5

Jestřáb a Rybářka se vrátili. A mlátí a zastrašují koho můžou, přičemž si neodpustí nějakou tu hlášku navrch. Jak by taky mohli. Vždyť jsou to drsňáci toho největšího kalibru...
Ano, uznávám, je to pulpové čtení. Ale taky záruka svižné a nenáročné zábavy. To, že je tu detektivní zápletka propletená s klasickou dobrodružnou fantasy, je jen třešnička na dortu. Ovšem čekat od toho první ligu by asi bylo chybou. Autor se nesnaží dostat čtenáře do kolen velikostí svého intelektu, ale jednoduše jej pobavit. A to se mu daří.
Musím však přiznat i vady - příběh má několik dějových nelogičností, trochu plytké dialogy, pár zbytečných odboček a dosti černobílé postavy. O závěru raději nemluvit. Navíc jsou trochu markantní opakující se (v rámci série Jestřáb a Rybářka) fráze, motivy, nápady a fóry. Ale kdo rád Simona R. Greena, ten už musel tenhle nešvar přijmout jako nutné zlo, bez kterého by jeho příběhy prostě nemohly existovat.

PAVEL z BRNA
27.06.2014

Prima děj a hrdinové, četl jsem jedním dechem.

lanusinka
12.11.2012 5 z 5

Pěkné uzavření série, které si ovšem nechává zadní vrátka k pokračováním...