Leopardí dáma

Leopardí dáma https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23333/bmid_leopardi-dama-D8m-23333.png 4 21 3

Dorothy L.Sayersová patřila k prvním absolventkám university v Oxfordu, pracovala jedenáct let jako reklamní textařka a proslavila se detektivními příběhy s postavou exentrického detektiva-amatéra lorda Petra Wimseyho, jednoho z nejoblíbenějších smyšlených hrdinů detektivního žánru. Ve sbírce detektivních a kriminálních povídek s některými rysy žánru fantasy se setkáme nejen s tímto aristokratickým milovníkem luštění záhad, ale i s dalším detektivem-amatérem, důvtipným obchodním cestujícím Montaguem Eggem.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Povídky

Vydáno: , NLN - Nakladatelství Lidové noviny
Originální název:

In the Teeth of the Evidence , 1939


více info...

Přidat komentář

Finn69
10.06.2018 3 z 5

Sbírka krátkých povídek, tentokrát hlavně s Montague Eggem, ale potkáte i lorda Petera a nebo i příběhy "bez detektiva". Hezká oddychovka.

IvikaS
13.09.2017 2 z 5

Téměř všechny příběhy byly na jedno brdo.


vincek1
13.08.2016 4 z 5

Kniha po které jsem při návštěvě knihovny sáhnul, částečně z nostalgie a také proto, že jsem si chtěl připomenout autorku jejíž výborné detektivky jsem kdysi dávno četl. Při četbě se mi zdálo, že jsem omládl a jsem rád, že se mi kniha dostala do rukou. Tentokrát se jedná o krátké povídky a to je žánr, který se, dle mého hodí do této roční doby. Doporučuji všem, kteří si chtějí "počíst" a odpočinout si.