Lenochovy myšlenky

Lenochovy myšlenky https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13160/lenochovy-myslenky-13160.jpg 4 60 7

Lenochovy myšlenky jsou pokračováním humorně laděných zamyšlení Jalové nápady lenivého člověka. Klapkův postřeh a vtip tentokrát míří takříkajíc do vlastních řad, když podrobují trefné kritice to, co je Angličanům tak drahé – střídmý a racionální úsudek. Čtenář se dozví, jak Angličan zvládá různé životní situace, jaké jsou například radosti a prospěch otroctví, jak pečovat o ženy a jak je zvládnout.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Povídky

Vydáno: , Garamond
Originální název:

Second Thoughts of an Idle Fellow , 1898


více info...

Přidat komentář

HaJC1978
02.01.2021 2 z 5

Asi jsem netrefila výběrem k mé aktuální situaci, rozpoložení nebo naturelu. Přišlo mi to zoufalé a depresivní. Jeden by autora nejraději politoval a popřál mu rychlé a bezbolestné smrti, aby došel vysvobození z otroctví a všeho toho popsaného. Jinak psáno čtivě, příjemným, bohatým jazykem.

Rolada88
03.10.2020 1 z 5

Kniha tenká ale mohla být ještě tenčí povídky nebyli za se až tak špatné ale přišli mi až moc dlouhé kdyby byli stručnější možná že by byli více humorný .......


Greenfingers
14.08.2020 4 z 5

Autorova zamyšlení nad různými stránkami lidského života se vyznačují nejenom moudrostí, rozvahou, ale i pro něho typickým humorem. Oceňuji především malebný jazyk, který provází všechny povídky (nebo spíše eseje) v tomto výběru.

Franc
22.07.2020 4 z 5

Brilantní. Mám pocit, že některé autorovi postřehy a myšlenky jsou v dnešní době možná aktuálnější, než v době svého vzniku.

S autorem už zkušenost mám. Tato kniha mě opět utvrdila v tom, jak skvělým spisovatelem byl. Úžasná práce se slovy, osudy, myšlenkami, svěží a lehký humor, který má schopnost vykouzlit úsměv na rtech.

Autor Vám umožňuje plout jen po povrchu, nechat se ukolébat krásou slov, větných spojení, bohatostí jazyka, či ponořit se spolu s ním do hlubin jeho myšlení a odhalovat životní poznání, které se v něm nalézá.

Tohle je další z knih, jejímž nezpochybnitelným plusem je skutečnost, že Vás nutí přemýšlet. I když se s autorovými závěry neztotožníte, nejste pouze pasivním účastníkem příběhu. S knihou pracujete a právě proto ve Vás něco zanechá.

Jaruš7
12.03.2020 5 z 5

Lenochody myšlenky jsou veskrze bystré, jiskřící pozoruhodným zaměřením na životní peripetie z nečekaného úhlu pohledu, jako nikdo před ním, (asi).
Rozkošatit myšlenku takto bravurně je čtivem luxusním a záviděníhodným kumštem.
Např. : Náhled na následný logický, drama předpokládající zvrat pohádkové Popelky je činem přerodu v námět thrillerový.
Po královské svatbě se do zámku nastěhují matka se sestrami, jejich vliv opět opanuje hrad, princ pro panovnické povinnosti svou milou zanedbává a ona neznajíce nic jiného než úklid chalupy, stájí,chlévů a přípravu skromných pokrmů s obsluhou svých sester se cítí bez užitku a marně. Nezná dvorský protokol a změna života se pomalu stává nesnesitelnou. Soukromí v koutě půdy jí schází a sní o časech minulých v nevědomosti ze zášti bohatství o radostech, které již v tomto postavení nezažije.
Citace:" Zákon života - Osudem nás všech je navěky chtít co nemáme, a zjišťovat, když to máme, že to není to, co jsme chtěli."
Kniha z pohledu lenocha na životní pachtění je perličkou v žánru, bravo.

Kopretina
16.11.2019 5 z 5

Jak milý anglický humor, kolik moudrosti na každém řádku! Stále jsem se u knihy musela usmívat, myslím, že to jsou spíš myšlenky přemýšlivého člověka než lenocha.

karel0684
13.01.2017 4 z 5

6 povídek z klasikova pera. Poměrně hůře čitelné, ale myšlenky, na to, že vznikaly v předminulém století, se dají aplikovat i dnes. zde je jen jedna z mnoha
-
"Jednou jsem žil asi měsíc v kanceláři s telefonem, jestli je to vůbec možné nazvat životem. Řekli mi, že kdybych s tou věcí byl v těsném kontaktu o pár měsíců déle, určitě bych si zvykl. Vím o několika svých kdysi nebojácných a statečných přátelích, kteří teď stojí před svým telefonním přístrojem třeba čtvrt hodiny v kuse, aniž by se dovolali. Říkají, že nejdřív přístroji nadávali a křičeli na něj jako já, ale nyní už je jejich duch zlomen. Jde o to, že buď telefon zničíte vy, nebo on zničí vás. "