Legenda o Dagad Trikonu

Legenda o Dagad Trikonu https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/106812/bmid_legenda-o-dagad-trikonu-106812.jpg 5 25 15

„Posláním legend je sdělovat pravdy, které nelze říkat přímo.“ Poselství vyspělé civilizace Zlatého věku pro období přípravy na nový Zlatý věk. Napínavý, dějově bohatý příběh pátrání po klíči k rozluštění záhady tajemného Dagad Trikonu, v němž se důmyslně prolíná rovina reality a fantazie, současnost a minulost, je příběhem odvěkého boje dobra a zla, příběhem putování zvídavých duší za nejvyšší Pravdou, dosažením vlastního Já. Poutavá legenda o osvícené rase Avastů, z nichž někteří se dnes vracejí na Zem jako Skryté hvězdy, které mají v tomto zlomovém okamžiku evoluce pomoci lidem projít poslední branou. Avšak svět čtvrtého věku Člověka na sklonku doby Temna, kdy se teprve rodí nová podoba nové Země, není tím místem, kterým býval za dnů Dagad Trikonu… Kniha odráží autorovy hluboké vhledy do světa starých mytologií a zkušenosti z dlouholetého praktikování meditace. Její fiktivní pojetí slouží jen jako pouhý rámec k předání hlubších duchovních pravd a praktických pokynů k postupu na cestě duchovní evoluce k transformaci našeho vědomí na vyšší úroveň. ... celý text

Žánr:
Duchovní literatura , New Age

Vydáno: , Marta Heinlová - Anorhadská lilie
Originální název:

The Legend of Dagad , 2006


více info...

Přidat komentář

Knihomol22
21.01.2017 1 z 5

Kniha me vubec nechytla a ani jsem ji nedočetl.

AnickaG
29.04.2013 5 z 5

Poměrně dlouho mi děj připadal docela rozvláčný, trvalo mi, než jsem se na knížku dokázala naladit - to ale bylo mnou. Potom už jsem si ale čtení dávkovala raději jen po kouscích, abych obsah a to, jak na mě působí, zvládala zpracovávat. Moc pěkné čtení...


AlenaBul
26.06.2012 5 z 5

Tak tato kniha mě dostala na úplně jinou úroveň myšlení! Už mám doma i další autorovy knihy. Po této knize je čtení Adventu prostě úžasné!

OKT
16.06.2012 5 z 5

Začnu trochu ze široka. Před vánocemi 2011, jsem byl pozván na křest knihy
Legenda o Dagad Trikonu. Nikdy jsem na podobné akci nebyl, a když jsem si
přečetl upoutávku ke knize, řekl jsem si, mohlo by to být dobré. Vnitřní hlas mi
mou úvahu potvrdil.
Zkrátka na křtu jsem byl, viděl a slyšel autora G.de Kalbermattena, osoba
úžasná, spolu s dalšími účastníky ze zahraničí.
Byla i beseda ke knize. To jsem byl mimo, protože jsem knihu nečetl proti mnoha
přítomným, nemohl jsem reagovat a dotazovat se na plno zajímavostí, které jsou v
knize, jak jsem zjistil po přečtení. Zajímavé a poutavé čtení mi postavilo před
plno otazníků. Tyto ? mi zodpověděla další kniha autora G.de K. - ADVENT.
Více u knihy.

OKT

Hoky
15.03.2012 5 z 5

Knihu čtu již podruhé. Stále nacházím nové zajímavé myšlenky a ujasňuju si různé detaily, které má autor propracované do hloubky a pro čtenáře může být náročné je všechny na první pokus vstřebat. Doporučuji všem, kteří mají rádi hluboce propracovaná díla, která člověka obohatí a ne jen "odpočinkovou četbu".

vddPavel
25.01.2012 5 z 5

Prvni cteni na preskacku mam za sebou, ted jeste poporade, at si lip poskladam dej.

Pokusim se nejdriv nejak nastinit co je to vlastne za dilo: Zanrove ne snadno zaraditelne. Pojeti knihy mi pripomina kdysi prevratna Celestynska proroctvi (James Redfield, pokud se pamatuju spravne), melo to pak i pokracovani Desate proroctvi. To pojeti je vylozit duchovne-filozoficko-psychologicke koncepty formou pribehu, kde hlavni hrdinove v podstate slouzi jako zive modely pro nazorne ukazky techto konceptu. Pro oboje (legendu i proroctvi) bych vytvoril specialni zanr "duchovni road-movie" (no hlavne ne new-age, ale chapu ze kategorie jsou proste kategorie). Duchovni cesta, jako cesta zmeny, tedy do knihy prinasi jednak hodne skutecneho cestovani (Amerika, Indie, Francie, Island, Recko, Egypt, Sahara a nevim co jeste), ale hlavne se vyvijeji zivotni pribehy protagonistu - postupne ziskavaji vhled do sve vlastni osobni minulosti (hm, ale asi tezko najit soudobou knihu s dejem ktera by se bez tohoto prvku obesla, cili kde by hrdinove neprosli nejakou promenou, obrodou, o cem by to pak bylo...). To ze pribeh je podrizen tlumoceni vyssiho obsahu ovsem neubira na jeho stylu a spadu. V dusledku "road-movitosti" formy se objevuji i emotivni cestopisecka liceni scenerii.

Koncepty predkladane v Celestynskych proroctvich dnes uz asi vetsine duchovne zamerenych lidi prijdou jako materska skolka, Legenda ma sirsi zaber, rekl bych zaber na cely "plan" historie, a to jak v detailech (propojuje napr. pribeh o padu Kamelotu s moralkou v dnesni vladnouci vrstve) tak i ve fundamentech (boj sil zla a dobra v obrovskem cyklu ctyr veku dle hinduistickeho chapani -tzv. jugy-, pricemz ted se nachazime na zacatku noveho cyklu, kdy lidske bytosti procitaji do vyssiho vedomi a sily Zla nad nimi ztraceji moc). Ac autor pochazi z krestanske euroamericke civilizace, neni kniha "zastropena" krestanskym svetonazorem. Naopak, hned v prvnich kapitolach se hrdina (ktereho bychom mohli oznacit za hlavniho) rozejde se svoji rodinou, ci spise je vykopnut jako heretik. Podezrivam autora, ze v tehle pasazi byl castecne autobiograficky. Ac z krestanske civilizace, pro pokryteckost a soucasne bezradnost soudobeho out-of-fuel "krestanstvi" dosel jako clovek hledajici Pravdu k vychodnimu uceni - k joze. Dialogy mezi nim a rodinou, argumentace pomoci krestansko-spolecenskych dogmat (ve stylu Takhle je to spravne protoze takhle to delame vzdycky) versus touha po ryzim poznani a nadseni z perspektiv duchovniho vyvoje, jsou velmi velmi uveritelne - a poucne, protoze verim ze kazdy clovek, jakkoliv verici nebo neverici, nekdy v duchu vede takovy dialog s vlastnimi pochybnostmi aby si ujasnil jestli to oficialni nabozenstvi je teda spis dobre nebo spis spatne.

Nejde tady ale o to jednobarevne zkritizovat krestanstvi. Jde o to ze kazde nabozenstvi bylo vzdy lakavym povozem pro dosazeni jinych cilu. Podobne to v knize schytava treba i kasta hinduistickych knezi. V knize jsou vubec cetne odkazy do islamu, hinduismnu, aztecke kultury a samozrejme pro evropu "defaultni" recke rimske a egyptske mytologie. A vse je integrovano na homogennim duchovnim pozadi. Trochu mi tohle sjednocovani nabozenstvi pripomina vetu co si pamatuju z Lemovy Kyberiady - tak jako ruka kdyz se vynoruje z vody: nejdriv vidis jednotlive prsty a nechapes ze patri stejne ruce.

Hlava to ma snadne ale srdci jsou slova cizi takze je obtizne popsat to konejsive rezonovani vyrcenych pravd s Pravdou, to vzruseni z pochopeni pri cetbe kdy jedno "Ahaaaa" stiha druhe "Ahaaaa". Nedokazu odprisahnout co z toho pribehu bylo vymyslene. Pribeh sam samozrejme ano, pozadi na kterem stoji ale klidne muze byt pravdive beze zbytku. Snad akorat ze Avastove nemeli pevnost na Sahare. No anebo ji mozna meli zrovna tam, co ja vim :)

123
23.01.2012 5 z 5

Kniha je moc zajímává .Má hloubku myšlení. Doporučuji

Pajinka
22.01.2012 5 z 5

Děkuji za vysvětlení, proč mi zmizel můj komentář k této knize. Kniha je moc hezky psaná, popisuje realitu a nejlepší na ní je to, že dává řešení k mnoha otázkám našeho života. Určitě se k ní nejednou vrátím.

Pella
22.01.2012

Knížka, která má hlubší přesah. Hranice mezi fantazií a realitou se místy stírá.

evka.p
21.01.2012 5 z 5

Výborná kniha, ke které se stále vracím. Příběhem zasazeným do světa, který osobně prožívám jsem vtažena do poznání, prostě super!

radek_fm
20.01.2012 5 z 5

Velmi vzácná kniha, kterou jsem fakticky četl s radostí a nadšením. Má hloubku, má spád, je poučná. Prostě má vše, co má výborná kniha mít. Byl jsem i na křtu této knihy, když byla v prosinci uvedena do prodeje. Je to povedený kousek. Legenda se odehrává v současnosti. Má několik dějových rovin. V závěru zápletka vychází jakoby do neurčita, ale současně se otevírá nová neočekávaná možnost řešení. Čtenář je vzhledem k úzkému navázání na skutečnost opakovaně v situaci, kdy si klade otázku: je to ještě pravda o současnosti nebo už příběh legendy ?

motory
20.01.2012 5 z 5

Jestliže na něco v životě hledáte odpověď ,tato kniha Vám dokonale odpoví na všechny otázky.Je to geniální dílo týkající se této doby a nabízí řešení dnešních problémů.

olgaz
20.01.2012 5 z 5

vyborna kniha ktora potesi dusu

dada108
20.01.2012 5 z 5

Kniha je hodně podobná Silmarilionu, kdo ho miluje bude moc spokojený!!! Popisuje o dávné říši vznešených bojovníků světla rodu Avastů a jejich boji proti temnotě.. Krásně napsané doporučuji všem milovníkům fantasy a konspiračním teorií..

Ansku
20.01.2012 5 z 5

Informace o světové politice, ekologii, náboženstvích, o dávných civilizacích - plus spousta věcí, které jsou na hranici fantazie - to vše mě přimělo strávit několik dlouhých a plodných večerů u internetu vyhledáváním a ověřováním, probíráním se spoustou textů různé kvality - a vedlo k malým vítězstvím nad spoustou balastu alespoň u těch témat, které mě zajímaly nejvíc: Stará města na území Jižní Ameriky, historie Slovanů - naše kořeny a slovanské pohanství před kristianizací;

Našla jsem nakonec i webovky chlapíků bavících se vytvářením kruhů v obilí, to bylo super pátrání :) - ufoni, mystické symboly - nebo sympatičtí profesionálové? Posuďte sami, koho to zajímá: www.circlemakers.org/ - v knížce byly kruhy taky zmiňované.

Zajímalo by mně, jestli někdo z ostatních čtenářů nalezl na netu něco o těch tzv. dávných civilizacích Zlatého věku. Tedy něco archeologicky doložitelného - autor nálezy zmiňuje, ale mě se ještě nepoštěstilo.

Autorovy další knížky

Gregoire de Kalbermatten
švýcarská, 1949
2011  91%Legenda o Dagad Trikonu
2008  87%Advent
2012  100%Legenda o Dagad Trikonu: Návrat Avastů
2008  60%Inkognito

Kniha Legenda o Dagad Trikonu je v

Právě čtených4x
Přečtených24x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených8x
Knihotéce11x
Chystám se číst15x
Chci si koupit9x