Ledové srdce

Ledové srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/308384/mid_ledove-srdce-Fim-308384.jpg 4 169 57

Danu Nolanovou, nadějnou televizní reportérku, unese nepolapitelný sériový vrah, známý pod přezdívkou Doc Holiday. Ač ji nelidsky týrá – mladá dívka se má stát jeho „mistrovským dílem“, jak slibuje –, Daně se podaří jako zázrakem přežít a svého trýznitele z posledních sil zabije… I po deseti měsících léčení a rehabilitace je však Dana stále v žalostném stavu, zejména kvůli zranění mozku. Na podrobnosti onoho traumatického zážitku nemá žádné jasné vzpomínky, na svůj předchozí život se rozpomíná jen pozvolna a pronásledují ji ty nejtemnější noční můry. Když je propuštěna z nemocnice, vrací se z Minneapolisu do rodného městečka, aby našla klid na úplné zotavení v péči své úzkostlivé matky a otčíma. Stane se však přesný opak – to když místní média při příjezdu domů Daně připomenou starý případ Casey Grantové, její nejlepší kamarádky z dětství, která záhadně zmizela o prázdninách, kdy obě dokončily střední školu. A Dana se přímo posedle pouští do pátrání po tom, co se vlastně kdysi stalo…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Cold Cold Heart , 2014


více info...

Přidat komentář

bigben
11.02.2024 3 z 5

Spíše psychologické než klasická detektivka..ale zlo na konci knihy odhaleno, takže vše v pořádku. Takový zlatý střed, neurazí, nenadchne.

DenisaV
12.01.2024 3 z 5

Ledové srdce jsem četla již podruhé, neboť jsem si z prvního čtení téměř nic nepamatovala. Jistě velmi zajímavý námět, ale bylo vcelku těžké se do knihy začíst. Původně jsem chtěla dát pouze dvě hvězdičky, povedený konec si ale zaslouží ještě jednu hvězdičku navíc. Jen škoda, že to bylo jediné napínavé místo celé knihy...


broskev28
04.09.2023 3 z 5

Když jsem přečetla prolog, chtěla jsem knihu odložit.
Tahle témata fakt nemám ráda, ale jelikož už jsem četla Devátou dívku a Hořkou sezonu, sama sebe jsem přemluvila a pokračovala jsem. A dobře jsem udělala, protože tohle, ač se to zdá neuvěřitelné, byl pro Tami Hoag jen odrazový můstek. Nejsem schopná posoudit, nakolik změna postojů hlavní hrdinky souvisela s operací mozku - je jisté, že její chování před hrůzným zážitkem bylo dáno jak samotnou profesí, tak nevědomostí; nikdy nezažila hyenismus reportérů na vlastní kůži a coby hvězda středoškolského studia a poté i úspěšná reportérka Dana Nolanová určitě nepatřila mezi psychicky labilní osoby.
Každopádně výsledkem je možná méně uvěřitelný, ale čtivý a napínavý příběh, ve kterém jsem já osobně našla jen málo sympatických postav. Budiž mi útěchou, že opravdoví padouši to nakonec po zásluze schytali, a to navzdory skutečnosti, že detektivní dvojice L+K se do pátrání vlastně vůbec nezapojila . . .

de6978
18.07.2023 4 z 5

Jakmile se Dana vzpamatovala, byla hrozně "umíněná". Nechtěla poslouchat rodiče a vlastně si jezdila kam chtěla a sama. Děj byl napínavý, člověk čekal, kdo bude pachatel. No konec nakonec nic moc ....

I když má kniha 320 stran, je psáno drobným malým písmem. Takže se čte dlouho :-)

zuzi1162
21.06.2022 4 z 5

(SPOILER) Jako dobre, ale mit v jedne knizce dve hlavni postavy, co obe maji poskozeny mozek ... to me nejak iritovalo, porad jsem se bala, ze s tim rozuzleni bude souviset. nastesti ne.

Sotek43
29.08.2021 5 z 5

Skvělá a napínava knizka

Leena
18.08.2021 5 z 5

Tak to bylo moc pěkné.
Napínavé a dojemné od začátku do konce.
Cítila jsem takový smutek, že příběh skončil...
Moc mě bavila postava Johna a Dana Hardyho.
Doporučuji přečíst.

Belanna
21.07.2021 4 z 5

Zdařile napsaný thriller.
Autorka má dar skvěle vykreslit charaktery a profily postav.
Děj má spád a nechybí notná dávka napětí. Obdivovala jsem vytrvalost a odhodlání hlavní hrdinky a místy jí opravdu hodně litovala. Celkově se mi knížka líbila.

Pavlina50
08.01.2021 3 z 5

Docela zajímavý příběh, i když chvílemi mi připadal docela zbytečně rozvláčný. Samotnou mě ale překvapilo, že jsem docela brzy objevila pachatele..... ne nějakými analytickými metodami nebo postřehem, ale odhadla jsem ho tak nějak intuitivně. Obvykle se mi to totiž nestává a nejsem tak v takových příbězích ochucena o to závěrečné překvapivé rozuzlení, které mám tak ráda. Tady se to bohužel nestalo, dávám 3 hvězdy.

judith141
02.12.2020 3 z 5

I když jsem knihu dočetla celou, musím říct, že mě moc nezaujala. Měla jsem problém se do ní vůbec začíst, až snad posledních 50 stránek mě k ní přitáhlo víc.

ChrisBlack
28.10.2020 5 z 5

Je to moje první zkušenost s touto autorkou, ale jsem z toho nadšený. Nejen z toho důvodu, že hlavní postava mi povahově dost připomínala mě samotného, ale hlavně proto, že k vrahovi mě dovedla intuice a ne chladný rozum. Znáte to, logicky si vytvoříte seznam podezřelých a podle přibývajících informací ho měníte, zúžíte. Jenže pak je tu někdo, o kom nevíte, co si myslet, ale něco vám na něm nesedí a nemáte z něho dobrý pocit. Mno, a v závěru se ukáže, že právě tahle osoba je nakonec vrah. Opravdu jsem si čtení užil.

LussyP
09.08.2020 4 z 5

"Kde je život, tam je i naděje."

Velmi čtivá knížka, mohla by být i delší, hlavně tedy začátek. I když se zápletky mohou zdát jako klišé, vlastně jsem do poslední chvíle nevěděla kdo to udělal a co se tehdy stalo. Pak to začalo vše dávat smysl, konec byl jak z filmu.

Další myšlenka, co mě napadla při čtení je, jak stále soudíme lidi podle toho, z jaké jsou rodiny a jak pomluvy zničí život.

picris
27.06.2020 3 z 5

I já se nemohla do příběhu začíst a dlouho jsem nechala knihu odloženou po přečtení několika prvních kapitol. Nakonec jsem se odhodlala a nebylo to špatné. Jedná se o příběh, který nejspíše nepobaví čtenáře, jež mají rádi klasické krimi s vyšetřováním a výslechy. Příběh je popsán z pohledu několika hlavních osob, přičemž hlavní hrdinka trpící psychickou poruchou ne vždy zaujme. Nápad dobrý, ale stále je zde omíláno to samé dokola, za mne v podstatě zbytečná vata, která má zaplnit stránky. Za polovinou knihy se začne příběh zajímavě rozjíždět a na konci celkem překvapí. Já osobně jsem tipovala jinak, takže nakonec zajímavé rozuzlení, i když některé věci byly jasné již dávno.

knihoženkaS.
17.06.2020 2 z 5

Do knihy jsem se vůbec nemohla začíst..byla to moje první a asi i poslední kniha od této autorky. Tak trochu jsem čekala, že v knize půjde i o samotný příběh toho, jak byla Dana v rukou únosce. Knihu jsem neodložila jen z toho důvodu, že to nikdy nedělám a vždy chci znát konec..Musím uznat, že ten mě překvapil a zhruba za půlkou začal děj konečně odsýpat. Ale bohužel - autorka mě tímto dílem nenalákala na další.

Havrdak
06.04.2020 5 z 5

Po prvních pár stránkách jsem chtěla knížku odložit, netušila jsem, kam by mohl děj ještě směřovat. Ale pak jsem se velice rychle začetla. Přemýšlela jsem o hvězdičce dolů kvůli postavě matky a jejímu:,,Danuško...” ale nakonec dávám plný počet.

Ivana11
10.01.2020 5 z 5

Zajímavé, nejprve se mi příběh zdál trochu rozvláčný, ale postupem se to změnilo, konec byl pro mě překvapivý.

verca0794
14.11.2019 4 z 5

Velmi zajímavé téma poranění mozku a ztráty paměti z prodělaného traumatického zážitku. Začátek a konec byl skvělý, ten jsem hltala. Za to malé písmo a ten střet knihy ubírám jednu hvězdičku, tam to bylo na můj kus zdlouhavé a děj se neposlouval. Ale začátek a překvapivý konec byl skvělý a téma knihy originální, takže hodnotím 4*. Byla to moje první kniha autorky a zauvažuji nad četbou dalších :) Doporučuji

mystar
03.09.2019 4 z 5

Super knizka se zajimavou zapletkou a tematem (porucha pameti, rozpominani se, neduvera, tenka hranice mezi vzpominkami a snem...). Pribehem jsem doslova probehla, abych vedela jak to bude dal. Konec byl prekvapivy. Knizka se mi libila.

marcela3562
16.07.2019 5 z 5

Super napínavé čtení

BlackFun
10.07.2019 5 z 5

Výborný příběh, který je velmi čtivý a napínavý až do samotného konce.

Štítky knihy

thrillery trauma

Autorovy další knížky

Tami Hoag
americká, 1959
2014  84%Devátá dívka
2016  79%Ledové srdce
2004  81%Popel popelu
2018  84%Hořká sezona
2012  86%Hlubší než hrob

Kniha Ledové srdce je v

Právě čtených3x
Přečtených233x
Čtenářské výzvě28x
Doporučených15x
Knihotéce208x
Chystám se číst125x
Chci si koupit17x
dalších seznamech2x