Ledař: Zpověď nájemného vraha

Ledař: Zpověď nájemného vraha https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/193182/bmid_ledar-zpoved-najemneho-zabijaka-YKu-193182.jpg 4 122 36

Pronikněte do mysli jednoho z nejbrutálnějších masových vrahů v dějinách kriminalistiky, o kterém HBO natočilo tři dokumenty. Philipa Carla zaujal životní osud Richarda Kuklinského, muže který brutálně zavraždil více než 200 lidí. Autor vychází z více než dvě stě čtyřiceti hodin rozhovorů, které uskutečnil v Trentonské státní věznici v New Jersey. Strhující mrazivé líčení pozoruhodně vystihuje Kuklinského postupný vývoj v nelítostného a úzkostlivě pečlivého zabijáka.... celý text

Literatura světová Literatura faktu Biografie a memoáry
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Ice Man: Confessions of a Mafia Contract Killer , 2006


více info...

Přidat komentář

ZuzanaZ83
07.03.2024 4 z 5

Velmi detailní vyprávění o dětství, dospívání i dospělosti jednoho z nejhorších vrahů všech dob. Richard Kuklinski byl bestie, ale také týrané dítě. Byl krutý a zároveň milující manžel, bezcitný vrah se zásadou, že ženy a děti nevraždí.

Aghatte
20.10.2023

Nechápu, jak někdo může napsat, že si Richarda oblíbil. Zabil desítky, možná stovky lidí, jen proto, že se blbě koukli.
Ženu mlátil, chudák nevinná holka, jak ji dostal do pařátů, už nikdy neměla klid. První tři děti z ní doslova vykopalprvní ženě jen tak uřezal bradavky.
Otec ho mlátil často a často do hlavy. Rodinné zázemí nula. Jen násilí, krutosti, ponižování, bratra mu otec umlátil.
Kolik takových rodin je?
Kolik lidí zabil, a nikdo to ani nezaznamenal ani nevyšetřoval, prostě tvrdé City, mafie a účty.
Hrozný.
Podezírám ho z pozérství. Celá ta kniha je jen samohana.
Oblibu ani lítost ze mě nevykřeše. Je to strašný, příšerný čtení.


MMacicekk
14.01.2023 4 z 5

Výborně a detailně napsaná kniha o nájemném vrahovi Richardu Kuklinském, který se neštítil téměř ničeho. Začátek vás ihned vtáhne, u popisu jeho dětství vám zůstane rozum stát, z takového prostředí nemohlo nikdy vzejít nic dobrého. Zhruba uprostřed knihy hrozí přesycení informacemi a příběh si tak vynutí odložení. Mnoho jmen a postav vám to totiž vůbec neusnadní. Závěr přečtete jedním dechem. Autor má obdiv za to, kolik informací sesbíral a že z nich utvořil ucelený příběh.

Maki21
04.01.2023 3 z 5

Knihu jsem měla dlouho v sekci "chystám se číst", a měla sem jí na doporučení holek z Opravdových Zločinů. Ze začátku byla kniha velice zajímavá, ale ke konci podle mě příliš natahovaná. Neříkám že se měla zkrátit ale podle mě tam bylo moc popisů. Nemyslím si že bylo potřeba vyjmenovávat všechny oběti je měl vrah na svědomí ale chápu že autor chtěl být podrobný.

kazatell
25.11.2022 4 z 5

Tuto knihu jsem dlouho odkládal a bál jsem se, jesli mě bude bavit a jestli neskončí mezi rozečtenými. Nakonec jsem ji přečetl jedním dechem a příběh Richarda Kulinského mě naprosto dostal.
Příběh i popis je sjvěle čtivý a pokud na to máte žaludek, tak si to dokážete i živě z popisu představit.
Jediné co mě otravovalo bylo časnté opakování některých informací a to tak že se některá věta objevila na ř stránkách za sebou a pak ještě několikrát. Nejpíš pro to že to bylo důležité a autor to chtěl vypíchnout, ale něco tam bylo tolikrát, že kdyby to z knihy vynechali, byla by asi poloviční

zandu
25.11.2022 5 z 5

Výborná kniha. Neuvěřitelné je to, že to není vymyšlený příběh.

Lka
30.05.2022 5 z 5

Fascinující, šokující kniha, výborně napsaná. Je až neskutečné, jak se zrodí nájemný vrah, který nemá žádné city a bez pocitu viny vraždí lidi na potkání. Dokonce vraždil tak, aby obět hodně trpěla a s ním to nic neudělalo. Shlédla jsem i dva dokumenty, natočené HBO. V jednom dokumentu na konci psychiatr popíše Kuklinskému jaké poruchy má a jejich příčinu. Opravdu velmi zajiímavé.

Irsaf
28.03.2022 4 z 5

Pěkně napsána biografická kniha a nájemném vrahovi Richardu Kuklinském…
Přezdívka Ledař na něho opravdu sedí…

Merlin_CZ
23.03.2022 5 z 5

výborně napsaný příběh z kterého ale mrazí. Jasně, v dnešní době už by to tak jednoduše neprošlo , ale i tak.
Přečetl jsem to víceméně jedním dechem a chystám se na film IceMan :)

Sofós
20.06.2021 5 z 5

Šokující, brutální, neuvěřitelné. Masový vrah, v dětství krutě týraný, vypráví jak, kdy a proč vraždil. Ale má i druhou tvář - milující otec a oddaný, i když neskutečně vznětlivý manžel. Tato nevšední kniha rozhodně stojí za přečtení.

Maco353
07.04.2021 5 z 5

Dobře sepsáné

barbora1636
25.05.2020 5 z 5

Knihu jsem četla, až po zhlédnutí dokumentů. Které nakonec hodnotím jako vcelku zcestné. A musím uznat, že kniha je napsána skvěle, navazuje, má jasné spojitosti - "lepší je dávat nez dostávat" někdo myslí dárky Richard Leonard Kuklinski myslel rány...byl opravdu zvláštní a to i oproti jiným "psychopatickým vrahům" o kterých jsem četla. I přes všechny ty zvěrstva co bez pochyb spáchal a mluvil o nich vskutku bezprostředně měl i zásady a světle stránky... v celem příběhu jsem jako největší zlo vnímala jeho ženu. "Trpěla" všechno, po odhalení vystupovala jako mučednice a já se při čtení nemohla zbavit pocitu, že si ten luxus a provokaci zvrácené užívala. Zajímavé čtení " každý by se měl prostě živit tím, co mu jde nejlépe"

Marek.Sc
20.04.2020 5 z 5

Kniha o nájomnom vrahovi. Áno. Ale všetko je v nej reálne. Spisovateľ vstupuje do hlavy chladnokrvného nájomného vraha. Taký tichý pán Kuklinski, žije svoj dvojaký život. Na jednej strane rodina a deti, na tej druhej strane nájomné vraždy pre bossov. Nepodlieha nikomu, žiadnemu veľkému šéfovi, je nestranný. Len odstraňuje nepohodlných ľudí. Kto sa mu postaví do cesty alebo naruší jeho súkromnú auru rodiny, to má zrátané. Dokonca si sám vymýšľa nové postupy, ktoré tento sadisticky chladne kalkulujúci stroj zdokonaľuje. Čítanie je pútavé, veľmi dobre spracované a nemal som pocit, že čítam autentické, zdokumentované veci. Je to napínavá kniha a po príbehoch pána Mraziara vám bude po chrbte behať mráz. Niekto možno videl aj nejaké rozhovory na dokumentárnych kanáloch s pánom Kuklinskim, ale kniha je kniha. Odporúčam čítanie na "pokojné a melancholické zimné večery".

Nika_bk
15.03.2020

Silný príbeh o tom, ako sa z dieťaťa, ktoré prežilo týranie stane vraždiaci stroj bez kúska citu. Richard Kuklinksy bol človek, ktorý si vytvoril svet podľa vlastných morálnych pravidiel a nerobilo mu problém vysporiadať sa s tým. Za mňa výborné čítanie

Anne95
02.09.2019 5 z 5

Ledař mě zcela pohltil a knihu jsem přečetla velmi rychle. Děj ubíhá i přesto, že Richardových zážitků je v ní požehnaně. Některé z nich by i člověk rád znal více do hloubky. Z některých mrazí. Ale co jiného byste také od této knihy čekali, že? Čtenář z jakéhosi podivného důvodu Richardovi fandí a na konci je mu ho i líto. Mě bylo. Kniha zcela splnila má očekávání a nemůžu jinak, než dát 5*. Rozhodně doporučuji každému, kdo má tento styl rád a nějaká ta nechutnost ho jen tak neodradí. Příběh začíná narozením a končí smrtí. Richardův život je zde popsán velmi detailně, přestože se soustřeďuje jen na důležité okamžiky.

Miluska2810
29.07.2019 5 z 5

Viem, ze seriovy vrah musi byt potrestany a vacsina ludi nenavidia tieto individua, ale tu som to nemala. Nejakym sposobom som si ho oblubila aj napriek tym obludnostiam. Spisovatel nasiel metodu ako to cele opisat i ked, ako bolo napisane, nemuseli sa opisovat pasaze stale dokola. Pre mna dobra citatelna kniha.

JiříM
01.09.2017 5 z 5

Pěkné čtení, jen slovem "nedávno" se mohlo pošetřit.

blesecka
23.01.2017 5 z 5

neuvěřitelné, šokující, velmi zajímavé čtení.

Guepp
16.01.2017

Zajimava sonda do zivota najemneho vraha. Bohuzel me asi nic nedonuti ji docist. Autor se casto v informacich opakuje a prostredni cast knihy je velmi zdlouhava, popisuje stale dokola stejne veci ve stejnem rytmu. Mozna by byl konec zajimavejsi, ale jak jsem rekla - uz se k nemu nedostanu. Radeji se vrhnu na jine knihy s mafianskou tematikou :)

Pampalini
28.11.2016 3 z 5

Premýšľam, čo pozitívne táto kniha prináša a nenapadá mi nič. Podobné prípady by mali zostať na úrovni fikcie a nie byť popisom skutočných udalostí. Súťažíme v obludnostiach? Z vrahov sú celebrity, ktoré obdivujeme? Ich mená treba zabudnúť, nie pripomínať. Čo ak sa s takým človekom celkom náhodou zrazíme, niekde v parku, aby nám do hlavy vpálil šípku? Len tak… aby bolo v knihe and čím žasnúť.

Štítky knihy

mafie

Autorovy další knížky

Philip Carlo
americká, 1949 - 2010
2014  89%Ledař: Zpověď nájemného vraha
2022  84%Richard Ramirez: Night Stalker
2010  74%Mafiánsky hrobár
2012  73%Gaspipe

Kniha Ledař: Zpověď nájemného vraha je v

Právě čtených1x
Přečtených158x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených17x
Knihotéce115x
Chystám se číst99x
Chci si koupit38x
dalších seznamech3x