Láska podle Shakespeara: Daniel & Aubrey

Láska podle Shakespeara: Daniel & Aubrey https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/291460/bmid_laska-podle-shakespeara-w0H-291460.jpg 4 418 118

Láska podle Shakespeara série

1. díl >

„Milovat, či nemilovat svou studentku, to je, oč tu běží...“ I v 21. století může na univerzitě vzkvétat zakázaná láska jako ze Shakespearova dramatu Aubrey Priceové začíná poslední semestr jejího bakalářského studia na torontské univerzitě. Zdá se, že už brzy v poklidu dokončí svá studia Shakespearových děl. Pak se ale na katedře objeví nový asistent Daniel a Aubrey se do něj zamiluje. Ani jemu není chytrá, vtipná a nezávislá dívka lhostejná. Ale je tu přísný zákaz vztahů mezi učitelem a studentkou na univerzitě, fakt, že je Daniel děkanovým synem, a také jeho temné tajemství z minulosti…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Cosmopolis
Originální název:

The Weight of Words (Words, #1) , 2013


více info...

Přidat komentář

TercaHoney
02.03.2024 5 z 5

Většinou, když dočtu knihu, ihned píši komentář. Nyní to bylo po dlouhé době jiné, že jsem nejdříve vše musela vstřebat, urovnat si myšlenky, ale hlavně emoce. Pokud se někomu líbí příběhy o zakázané lásce, nádechu erotiky a nevadí mu občas nějaké to sprosté slovo, stejně jako mě tak si s touto knihou přijde rozhodně na své. Poslední knihu, kterou jsem četla byli Malé ženy. Tato kniha má přes 400 stran a četla jsem jí skoro 3 týdny. Tuto, která měla také přes 400 stran, jsem měla přečtenou za necelé 3 dny. Děj mě vtáhl tak do děje, že jsem se totálně vžila do role Aubrey. Cítila jsem každou emoci a každé vzrušení co ona. Dokonce jsem se i několikrát přistihla, jak se při čtení usmívám jak nějaká puberťačka a doma se na mě dívali, jestli jsem v pořádku, když se usmívám do knížky, to bylo pak vysvětlování. Když jsem si říkala, že musím jít už spát, abych ráno vstala, příběh začal být tak napínavý, že jsem musela číst dál, protože bych zřejmě neusnula. Včera večer jsem knihu dočetla a byla jsem na sebe naštvaná, že jsem si v knihovně nepůjčila rovnou i poslední dva díly. Začala jsem číst tedy další knihu, ale nakonec jsem jí zavřela, jelikož mi myšlenky stále přebíhali do právě dočtené knihy. Kniha stoprocentně stojí nejen za doporučení a šest hvězdiček, ale rozhodně se pro tento rok umístí i v mé TOP10 nejúžasnějších knih. Jelikož sama píší knihy, tak tato kniha mi byla velkou inspirací a cílem, jednou takový příběh také napsat. Tuto knihu si určitě koupím a zařadím do se knihotéky.

babystar
03.11.2023 2 z 5

Uf, tak jsem to dočetla. Nebýt čtenářské výzvy a nutnosti přečíst něco o zakázané lásce, tak bych se tak nemučila. Skoro pět set stránek o tom, jak se milují studentka a asistent na vysoké škole, ale nemohou to nikomu říci, bylo na mne trochu moc. Hlavní hrdinové mi také moc sympatičtí nebyli. Jsem ze staré školy a sprostá slova z úst krásné dívky mi nepřipadají moc sexy. Trochu to zachránily úryvky ze Shakespeara, ale další díly obejdu obloukem.


tinka1974
31.10.2023 4 z 5

Čtivý romantický příběh a každá kapitola uvedena odkazem na Shakespeara. Když se začtete, pak děj svižně plyne a vy čekáte, jaké zápletky ze vztahu mezi Aubrey a Danielem vyvstanou. Včera jsem dočetla a plynule navázala na další díl. Tam, kde jedna kniha končí, začíná ta druhá. Už se těším, jak spolu budou překonávat následky Danielova tajemství. Držím oběma palce

janasim
26.06.2023 3 z 5

Zpočátku mě čtení bavilo, ale podle mého by kniha mohla být kratší. Myslím, že by jí to prospělo. Ke konci už se jen omýlalo řečené, žádná extra zápletka... Nevím, jestli se pustím do dalších dílů.

Pavla79
15.07.2022 2 z 5

Ze začátku se mi kniha moc líbila, ale přiznám se, že pro mě měla klesající tendenci a posledních 100 stran jsem dočetla s nudou. Závěrem mi i hlavní hrdinové spíš lezli na nervy, než abych s nimi prožívala jejich příběh. Další díly zatím odložím...

Kristy.Seb
27.05.2022 5 z 5

Krásně napsané. Skvěle v příběhu použitý knihy od Shakespeara. Ač je příběh možná zbytečné natáhlý, člověka příběh zcela pohltí!

Booky84
26.04.2022 3 z 5

Za mne taková průměrná romantická pohodovka - nejvíc se mi líbily citáty na začátku kapitol i v rámci knihy.

Dela90
02.04.2022 5 z 5

(SPOILER) Zamilovala jsem se, a to doslova. Nechápu, proč jsem to nečetla už dřív. To byl tak krásný a plný příběh, dvou lidí, kteří spolu chtějí být, ale nemůžou. Doslova jako Romeo & Julie. Neustálé narážky na Shakesperova díla, dávaly knížce vyšší váhu, hrozně moc jsem si to užila, to, jak se mezi sebou dohadovali v učebně před zraky ostatními, právě citáty ze Shakesperovských děl. Do pana Pobudy, jsem se zamilovala, okamžitě - učitel, který cítí něco ke své studentce, ale etický kodex mu nedovoluje, aby si s ní něco začal. Jeho pozornosti, maličkosti, kterým ji dával najevo, že ji má rád. Bylo to sladké. Na první polibek jsem se těšila, jak malá holka.
Musím vyzvednout i citáty na začátku každé kapitoly - které jasně dávaly najevo o čem, že kapitola bude. Knížka je vyprávěna z pohledu Aubrey, až na konci je i vsuvka s Danielem, což je velké plus. Vidět, co se mu děje v hlavě. Plus ta nádherná obálka. V tomhle příběhu si každá romantická duše přijde na své.

“Opravdu byl jako chodící exemplář zmatku.”

“Náš hněv nám k škodě,
maře přáteli, se kloní v slzách k jejich popeli.
Když láska procitne, tu želí hříchu,
a hnusná zášť se prospí bez ostychu.
- Konec vše napraví - jednání páté scéna třetí (str. 397)

janina74
10.12.2021

Mně se ta kniha hrozně líbí

anej
04.10.2021 5 z 5

Tato kniha mě zaujala naprosto boží obálkou a taky propojením klasické literatury a červené knihovny 21. století. Nečekejte žádné velké zázraky. Za mě je kniha velmi dobře čtivá. Člověk chce vědět, jak to dopadne, i když to vlastně tak nějak tuší. A k mému překvapení mi knížka doteď leží v hlavě, protože mi dala pár docela podstatných myšlenek a bodů k zamyšlení ohledne lidských vztahů.

AriaLovesBooks
15.08.2021 4 z 5

Kdo mě dobře zná, tak ví, že čistě romantické knihy nemám většinou moc v lásce (až na výjimky). Je to hlavně kvůli velkému množství klišé, které v nich člověk nachází. A ačkoliv jsem počítala s tím, že v této knize klišé chybět rozhodně nebudou, tak jsem si ji koupila, protože mě zkrátka nalákalo to téma zakázané lásky. Zakázaná láska je téma, které miluji jak ve filmech, tak v knihách.

Aubrey mi byla vcelku sympatická, byla velice chytrá, dokázala svým přátelům pomoct v téměř každé situaci a milovala literaturu. Nepřišla mi naivní, zato Daniel takový byl a nejen to. Byl hrozně tvrdohlavý a nenechal si skoro nic vysvětlit. A popravdě nevím, proč by holka jako Aubrey chtěla být ve vztahu s někým jako byl Daniel. Ano, sice byl starší než ona a podle popisu i hezký, ale ačkoliv se při hodinách choval perfektně, mimo vyučování to byl blbec a najednou mu to vůbec nemyslelo. Kvůli tomu mi začal Daniel být extrémně nesympatický. Jinak mi příběh rychle utíkal, neustále se v něm něco dělo a osobně jsem se u této knihy nenudila. Nejvíce se mi líbily citáty z Shakespearovských děl na začátku každé kapitoly. Jednalo se o takový milý úvod do každé kapitoly. Děj byl samozřejmě jednoduchý a svižný, jako to bývá u romantických knih zvykem a humor zde také nechyběl.

Myslím si, že pokud máte rádi romantiku, oddechovou četbu a Shakespeara, měli byste tuto knihu alespoň zkusit.

DomenicaRisa
12.08.2021 3 z 5

První díl dobrý, ten mě bavil. Ty druhé dva už se mohly scvrknout do jednoho a nic by se nestalo. Až moc jednoduchý příběh a "zakázaná" láska. Prostě chodící klišé.

mira399
15.06.2021 4 z 5

Tak co bych k tomuhle napsala... je to naivní,předvídatelné a musí mít na toto čtivo člověk to správné rozpoložení.Univerzitní témata moc nemusím,ale tohle v rámci žánru šlo :-)

JanuldaN
30.05.2021 3 z 5

Oddechová, lehká, slabší romance. Když si od ní neslibujete něco víc, pobaví a odpočinete si. Příjemné čtení na nedělní odpoledne.

lisell
01.03.2021 3 z 5

Tahle knížka mi připomíná dívčí romány, které jsem hltala v pubertě. Jednoduchý příběh, kde do sebe všechno až moc okatě zapadá. Hlavní hrdina je princ snů z bohaté rodiny, který se úplně náhodou zamiluje do holky, která ho zbožňuje od první chvíle, kdy ho uvidí. Ale ruku na srdce, občas je fajn něco podobného přečíst, obzvlášť v této pesimistické době.

zandu
25.02.2021 5 z 5

A mně se tohle moc líbilo. Přistihla jsem se, že se u čtení často culím jako blbeček :-D příjemná romantická oddechovka

LaBobule
30.01.2021 3 z 5

Co to sakra bylo? Ctu uz druhy dil. Dohromady storo 1000 stranek a absolutne o nicem a zaroven o vsem. Proste jsem to musela docist. A uz pokukuji po 3. dile. Na tolika strankach je popsano pouze par mesicu!!! Co je uplne top - je obalka, je dokonala. Neni to nic co bych si pamatovala dlouho, ale cetlo se to hezky. Trochu mi vadila az neskutecne dokonala a bezchybna rodina Daniela. Byl to mozna az moc pan bozsky. Asi to k tomu ale patri.

E.lisabeth
07.01.2021 4 z 5

Prijemna oddechovka, jo jasne, je to plne klise a dokonalosti a uzasnosti hlavnich hrdinu, ale to je prece to, co nas donuti slastne vzdychat nad romantickyma scenama a nedovoli knihu odlozit. Rada se k takovemu tipu knih vracim, hlavne kdyz potrebuju moc nepremyslet.

Myška43
06.01.2021 4 z 5

Mám ráda knihy o zakázané lásce studentky a učitele a pár jsem jich už přečetla. Tento příběh má další pokračování, takže je jasné, že autorka nikam nepospíchala. Asi do poloviny knihy se pomalu seznamujeme s Aubrey a jejími přateli, Danielem, jeho rodinou a celým děním okolo studentského života. Když se Daniel nečekaně vyzná ze svých citů, nabere příběh jiný směr. Flirtování, osudová přitažlivost, nutkání poznat do hloubky jeden druhého, boj nepřekročit tu pomyslnou hranici a udržet v tajnosti vzájemnou náklonnost a lásku, to autorka popsala dokonale. Originální jsou samozřejmě citáty ze Shaespearových děl, kterými každá kapitola začíná. Oživením příběhu byl i pohled Daniela, ikdyž krátce. Myslím, že kdyby byla kniha psána od začátku z obou pohledů, bylo by to zajímavější. Třeba se dočkám v pokračování, které si rozhodně přečtu. Jinak jsem si moc oblíbila Matta a Julii, mám pocit, že takoví přátelé žijí jen v knihách. Doufám, že jim autorka dá v pokračování trochu více prostoru.

Tam často selže očekávání, kde nejvíc slibuje; a nezklame, kde mizí naděje a zoufáme.

Madelisi
14.11.2020 3 z 5

Kniha má rozporuplné hodnocení. Jedni vynáší do nebe, pro druhé zklamání. Já zůstanu má zlaté střední cestě.
Zklamal mě konec, ale jenom protože jsem si myslela, že další dva díly tvoří volnou sérii, ne pokračování. Takhle jsem celou dobu čekala, kdy konečně Aubrey ukončí předmět a oba se budou moci veřejně přiznat ke svému vztahu. Dále si myslím, že katalyzátorem událostí nemusel být definitivní odchod jedné studentky.

Danielovi se dá rozumět, proč se chová, jak se chová, osobně mě štvala Aubrey tím, jak ho v jednu chvíli podporovala a v druhou chtěla, aby porušili vlastní stanovená pravidla. Je vidět jejich věkový rozdíl.

Celkově jde o příběh zakázané lásky mezi dvěma lidmi, co mají rádi Shakespeara a z rukávu sypou jeden jeho citát za druhým. To tento příběh spolu s citáty uvozujícími kapitoly dělá výjimečným. Plusem je i nástin kanadského vysokoškolského života.
Na milostný příběh je tento příběh také vpodstatě cudný. Ráda jsem ho přečetla, vše rychle ubíhalo, jenom nejsem správně zvědavá, co se stane dál. Ale na druhou stranu to znamená, že vše bylo ukončeno a to je také umění.

Štítky knihy

láska univerzita

Autorovy další knížky

2016  78%Láska podle Shakespeara: Daniel & Aubrey
2016  81%Láska podle Shakespeara: Marná touhy snaha
2017  81%Láska podle Shakespeara: Sen noci univerzitní

Kniha Láska podle Shakespeara: Daniel & Aubrey je v

Právě čtených8x
Přečtených559x
Čtenářské výzvě63x
Doporučených33x
Knihotéce302x
Chystám se číst250x
Chci si koupit32x
dalších seznamech9x