Laska po SMS

Laska po SMS https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/43650/laska-po-sms-43650.jpg 2 12 3

Příběh napsaný jako milostný rozhovor ve formě zpráv SMS. Gabriela se právě rozešla se svým přítelem, píše smsku svojí kamarádce, ale ta dojde omylem Dominikovi, který se také právě rozešel se svojí přítelkyní. Oba, zklamaní a rozčarovaní, nacházejí společnou řeč a sdělují si svoje pocity, touhy a přání. Brzy dojde k osobnímu setkání a vzniká velká, romantická, nepřemožitelná láska. Celý příběh je psaný jen v smskách, které si zamilovaní neustále píší, když se spolu nemohou zrovna vidět. Vyjadřují skrze ně své city, naděje, přání do budoucnosti i sexuální představy.... celý text

Žánr:
Literatura česká

Vydáno: , Práh
více info...

Přidat komentář

ArkAngel
27.03.2023 4 z 5

Vopěnka dostává body za originalitu, protože románů v podobě SMS zpráv je sakra málo a ještě méně jich je v českém jazyce. Příběh a způsob zpráv je na hraně reality a klasické love story, kdy jsou tu pasáže, které působí neskutečně realisticky a pak takové, kdy si člověk zase říká, že by tak konverzace asi neprobíhala, ale na druhou stranu vždycky záleží jenom na pisatelích a lidé jsou opravdu různí. Přezdívky na začátku i sexting ale SMS komunikaci opravdu vystihují a stejně tak absence diakritiky, byť osobně nepatřím mezi lidi, kteří by tak psali.

Metcheque
15.02.2016 4 z 5

Přestože to bylo místy kostrbaté a v reálu si podobný příběh moc nedokážu představit, šoupnu Vopěnkovi bez pocitu zabředávání do braku čtyři hvězdičky, protože kniha byla parádní.

Dobrá, začátek trošku klišovitý. Holčina si splete číslo a napíše sms cizímu klukovi. Čirou náhodou jsou oba nezadaní a ještě k tomu (no ne!) mají čerstě po rozchodu a jejich krvácející srdce touží po útěše. Tuto obezličku bych však autorovi nezazlíval, protože u takového tématu prakticky nemáte možnost, jak jinak příběh navléct. Anebo můžete ve snaze o autenticitu fabulovat složitěji a výsledkem bude, že čtenář knihu odloží po pěti stranách, protože příběh bude ještě méně pravděpodobnější.

Co však stojí za ocenění, je originalita formy. Vopěnka je dle dostupných informací prvním (a zřejmě prozatím posledním) autorem, který napsal celý román ve formě smsek a osobně mohu potvrdit, že jako čtivo je to setsakramentsky chytlavé.


Morgainne
21.09.2012 1 z 5

Autor zjevně nikdy nepsal smsky, především ty zamilované. Takhle stupidně by snad nikomu nepsal.

(rano tretiho dne)

SEDIM TED ZROVNA NA SKALNI VEZI V ADRU. KOLEM LESY A LABYRINT SKAL. OBRAZ MOJI DUSE. ZDRAVIM VAS.
takze pan horolozec si privstal. ne, nebudite mne. mastim do pocitace nejakej preklad a vubec me to nebavi. vecer musim byt hotova.
UPRIMNE VAS LITUJI, PANI PREKLADATELKO.
neztracejte cas litosti, pane horolezce. ostatne, kdyz mate kamennou dusi, jiste i vase srdce je kamenne.
MATE PRAVDU. A NAVIC SE DROLI. PRIVAL JE LEHCE VYKOTLA.
prival deste?
PRIVAL LASKY.
aha.

Autorovy další knížky

Martin Vopěnka
česká, 1963
2011  65%Spící město
2015  76%Nová planeta
2012  84%Spící spravedlnost
2013  79%Spící tajemství
2009  74%Pátý rozměr

Kniha Laska po SMS je v

Přečtených16x
Knihotéce4x