Láska jako z filmu

Láska jako z filmu https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/237057/bmid_laska-jako-z-filmu-hWI-237057.jpg 4 212 55

Kensington Shawová má slibně rozjetou kariéru v reklamní agentuře, úžasného snoubence Bradleyho, se kterým chystá pohádkovou svatbu a plánuje velkou rodinu, i přátele. Žije si zkrátka jako v pohádce. Alespoň si to snaží namluvit, přestože v hloubi duše cítí, že všechno zase tak skvělé není a že by to možná chtěla jinak… Třeba nemuset věčně poslouchat ódy svojí matky na perfektní snachu a být si jistá, že chystaná svatba je s tím „pravým“. V práci najednou taky neví, kam dřív skočit, a kamarádce nemůže věřit? Do toho se objeví její bývalý Shane a začne jí motat hlavu tím, že ji uvádí do situací, v nichž spolu prožívají scény z filmů, na které se kdysi tak rádi dívali – třeba ze Samotáře v Seattlu, Deníku Bridget Jonesové, Pretty Woman či Hříšného tance. Stačí týden a Kensin život se ocitá v naprostém chaosu. Bradley nebo Shane? Bradley se perfektně hodí do jejich rodiny, všichni ho zbožňují. Vztah se Shanem bylo jedno velké zemětřesení, které sice onehdy skončilo pohromou, avšak když se na ni podívá, zem se chvěje dosud. Jenže svatba se nezadržitelně blíží a tlak okolí sílí. Zasáhne osud a ukáže Kensi, kdo je hlavním hrdinou ve scénáři jejího života?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Love Like the Movies , 2014


více info...

Přidat komentář

Katy_vKnihách
02.11.2023 3 z 5

Mám ráda narážky na filmy, ať už je to kdekoliv. Hlavně z toho důvodu jsem četla tuto knihu. Musím ale říct, že ze začátku to autorka nepojala zrovna nejlépe, protože první narážky mě vůbec jako z filmu nepřišli. Časem se to zlepšovalo, a opravdu člověk dostal to, co se píše v anotaci. Jen škoda, že z toho vzešla tak extrémně nereálná kniha a hlavně s nereálným mužským hrdinou. Ale to napovídá už samotný název knihy "...jako z filmu". Mohlo se to pojmout trochu víc realisticky a hrdinka mohla zažívat věci jako z filmů, ale až takto? Bylo to na mě opravdu trochu moc. Ale, cílem téhle knihy je se opravdu dostat do jiného světa, kde je vše v zásadě růžové. A já růžovou opravdu nerada, takže za mě průměrné.

florentinas
19.11.2022 4 z 5

Krásný příběh! Hned bych ráda viděla filmové zpracování, to by mě také dost bavilo :)


Ana72154
02.05.2022 3 z 5

Příběh pěkný, jenom bych nejraději pár osobám nafackovala za jejich chování a výstup.

Mufka
05.03.2022 5 z 5

Klasická romantická kniha, milý příběh a moc pěkně zapracované scény z romantických filmů. Doufala jsem, že se Kensington nakonec rozhodne tak, jak se rozhodla, a že si začne plnit své sny.

Angie.D
03.02.2022 3 z 5

Príjemná romantická oddychovka. Čítalo sa to ľahko a rýchlo, avšak nebolo to ničím výnimočné, bolo tam pár klišé scén, predvídateľných momentov, otravných postáv, čiže preto hodnotím ako dobrý priemer.
Rada by som to ale videla sfilmované :)

Andynka
09.02.2021 3 z 5

Kniha je přesně o tom, co napovídá název.
Hlavní hrdinka Kensington hledá lásku jako z filmu.
Taková příjemná oddechovka, velmi nenáročná a předvídatelná.
Ale líbilo se spojení s filmy, které zná každý. Je zde taková ta naivní romantika.
Prostě letní čtení, u kterého nepotřebujete přemýšlet.

Ivet1990
25.06.2020 3 z 5

Příběh jako takový nebyl špatný, ale na mě tam asi bylo až moc filmových scén kvůli, kterým sem se chvílemi ztrácela v příběhu. Přišlo mi to jako, kdyby kniha byla vytvořena všemi možnými scény z těch nejvíce romantických filmů. Knihu bych doporučovala někomu kdo miluje romantické filmy. Příběh se dobře a rychle četl což je plus.

MarkétaI.
20.06.2020 5 z 5

Jsem romantická duše, takže se ke knížce velice ráda vracím :-) Je to nenáročné a oddechové čtení :-)

Vilma232
13.03.2020 2 z 5

Knihu jsem si "vylosovala" v rámci valentýnské akce v knihovně. Normálně bych se jí vyhnula velikým obloukem, protože tyto knihy prostě přenechávám jiným. Přijala jsem statečně výzvu a opravdu příběh dočetla. Vzhledem k tomu, že většinu romantických filmů taky nemusím vidět, bylo to náročné čtení. Našla jsem si tam pár vtipných situací - za ně dávám své osobní dvě hvězdičky.

Nikychlupova
11.03.2020 4 z 5

Krásný romantický příběh.

Markett
20.10.2019 4 z 5

Tohle je moc příjemná a krásná kniha, ač je hned ze začátku jasné, jak to asi dopadne... ale to vůbec nevadí! :)
Už když jsem se dala do čtení, kniha mě rychle vtáhla do děje, stránky příjemně plynuly, děj pokračoval ve správném rytmu a ten námět - jedna radost. :)
Co se postav týče, tak mezi mé oblíbené rozhodně patřil Shane... opravdu je takový mužský jen v knize? Kenzi byla taky výborná, moc se mi líbily situace, ve kterých se vždycky ocitla. :)
Ačkoliv je to taková oddechová "jednohubka", určitě knížku doporučím všem, kteří milují zamilované příběhy, a kdo se rád zasměje při čtení, tohle se opravdu povedlo. :)

monushka
19.10.2019 4 z 5

Roztomilá kniha, u níž jsem se culila jako čerstvě zamilovaná. Ano, děj je sice předvídatelný, ale chtěla jsem při nastupujícím podzimu nějakou romantiku, a tou Láska jako z filmu rozhodně je.

Luc.i
09.10.2019 4 z 5

Knížka sice ohromný předvídatelná a první půl mě moc nebavila ale když se to rozjelo tak jsem se nemohla odtrhnout. ..
No a ten epilog to bylo fakt nádherný. .....sice neskutečný klišé ale fungovalo to

Marfuška89
30.09.2019 4 z 5

To bylo tak milé, hezké :) !
Pravda, ten začátek byl průměrný. Jenže pak se to rozjelo a mě to moc bavilo. Jak se tam objevil Shane začalo to mít ten správný šmrnc. S kamarádky se stala pěkná potvora, Bredley byl taky na facku!
A ten epilog? Bože to byla taková krása :) ! Z toho jsem byla tak na měkko. Nádhera :) !

marara
20.08.2019 4 z 5

Skvělé čtení na pláž. Je to samozřejmě předvídatelný slaďák jako hrom, ale výborně vymyšlený. Půlku čtení jsem se culila a párkrát smála nahlas. Když se díváme na romantické filmy, je nám jasné, že je to jen filmová pohádka. Ale když jsem pak o těch filmových pohádkách četla v knize, na chvíli to bylo, jako by romantičtí muži, kteří ženu dokážou vnímat a jsou ochotní plnit její (byť potřeštěná) přání a sny, opravdu existovali. Bublina sice splaskla, ale i tak je to kniha, která vám zlepší náladu a připomene, že pustit si trochu romantiky do života je fajn. Jen toho pláče tam bylo opravdu příliš.

Terka357
15.08.2019 5 z 5

Tak to byla jízda! Přečteno za jeden den na pláži. Prostě mě to vtáhlo do děje a nepustilo až do konce. Postava Kensington mi byla od začátku sympatická a měla jsem ji moc ráda. Doufám, že na autorku ještě narazím, protože jsem z této knihy opravdu nadšená.

LiLinka
23.06.2019 3 z 5

Děj má pomalejší rozjezd a i když hlavní myšlenka je všem od začátku jasná, je zde i pár zvratů, které překvapí. Milá oddechovka, líbila se mi a můžu ji doporučit.

Marci18
08.05.2019 5 z 5

Kniha dokáže rychle vtáhnout do děje a nejde přestat číst. Knihu jsem přečetla za jediný den, protože jsem byla zvědavá, jak to vše dopadlo, i když jsem tak ani ne od poloviny tušila, jak by to mohlo skončit.
Zajimave bylo zakomponování filmových scén, které jsme všechny neznala, ale u některých jsem se navnadila na shlédnutí.

ladna
15.03.2019 4 z 5

Kniha mě hned vtáhla do děje, protože má úžasný spád i se zasmějete. Ke konci už byla trochu uřvaná...samé slzy dojetí...na mě už přehnané. Proto nedám plný počet.

PerfectionistKa
19.02.2019 3 z 5

“Zlato? Co děláš?”
Co dělám? Přeobsazuju 27 šatů.

Některé představované rom-kom jsem neviděla, takže mě tak nebavily, ale 27 šatů, Svatbu mého nejlepšího přítele (úžasná scéna) nebo nákupy s Pretty Woman jsem si užila. Vedle toho... Shane byl tak přehnaně přeslazený až mě to rozčilovalo, stejně tak scény jako z Lásky nebeské (jako ve filmu žejo, co bych chtěla.... :D) a nebo epilog - ten byl BRUTÁLNÍ. Určitě z toho byl někdo nadšený, ale já z toho chytla možná tak cukrovku. Často to bylo prostě až moc, přestože jsem se někdy přistihla s tím připitomělým úsměvem. Nedobrovolně.
Líbil se mi vývoj Ren, no ale Kensington (jsem si jistá, že tohle příšerné jméno musela dostat za trest) se chovala často otravně. Někdy to bylo pochopitelné, ale někdy absolutně přehrávala.
První půlka knihy záživnější (a zábavnější! pak už “Kenzi” jenom brečela a brečela, štěstím neštěstím) a celkově takový oddechový knižní průměr.

Štítky knihy

film romance

Autorovy knížky

2015  74%Láska jako z filmu

Kniha Láska jako z filmu je v

Právě čtených4x
Přečtených286x
Čtenářské výzvě17x
Doporučených13x
Knihotéce165x
Chystám se číst99x
Chci si koupit9x
dalších seznamech3x