Láska a úcta

Láska a úcta https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/201875/laska-a-ucta-201875.jpeg 4 32 9

Láska, po níž ona tolik touží. Úcta, kterou on tak zoufale potřebuje. Žena má jednu důležitou potřebu - musí cítit, že ji manžel miluje. Pokud je tato její potřeba naplněna, je šťastná. Muž má také jednu důležitou potřebu - musí cítit, že si ho manželka váží. Když je tato jeho potřeba naplněna, je šťastný. Jestliže některá z těchto potřeb naplněna není, situace začne být zoufalá. Kniha Láska a úcta vám ukáže, proč na sebe manželé reagují negativně a jak lze rychle a bez zbytečných těžkostí vzájemné konflikty vyřešit. Kniha vychází z třiceti let poradenské praxe a vědeckého zkoumání.... celý text

Literatura naučná Rodina
Vydáno: , Návrat domů
Originální název:

Love & respect , 2004


více info...

Přidat komentář

Artim
02.03.2024 5 z 5

Tato kniha mi přinesla mnoho vau efektů a to nejen co se lásky k mé ženě týká (její vnímání, potřeba, posilování), ale hlavně poznání a popsání úcty, kterou jsem potřeboval, ale neuměl tuto potřebu formulovat.
Zároveň mi dodala sílu a motivaci ustát mnohé náročné chvilky a zároveň zkoušet neroztáčet kolo šílenství ale najet co nejdříve na kolo motivace.
Co mi ale trochu vadilo, bylo pánbíčkaření, na kterém se celá kniha nese. Chvilkami to vypadá, že člověk věřící v něco jiného než křesťanského boha, je odsouzen k zatracení a nemůže dosáhnout "spásy".
Celkově ale pro mě naprosto přelomová kniha co se vztahů týče!

RebeccaLynn
21.06.2023 5 z 5

Nežiju ve vztahu, ale i tak mě knížka velmi obohatila a pomohla mi pochopit mnohé věci. Nicméně těch dopisů a příkladů, které autor používá, by mohlo být trochu méně. Chvílemi to bylo trošku "únavné". Nicméně, až budu ve vztahu, určitě se ke knize vrátím.


Starmoon
14.12.2020 5 z 5

Svojho času to bola pre mňa jedna z najkľúčovejších kníh o vzťahoch. Myslím, že najmä pre mnohé ženy bude objavné, prečo a ako možno manželovi vyjadriť úctu. O láske sa predsa len hovorí viac ako o nej, po dočítaní však určite pochopíte, že neprávom.

palocx
29.09.2020

Jedinečná kniha, která nám výrazně napomohla zachránit a obnovit manželství!
Doporučuji opravdu každému, včetně těch kdo mají krásné manželství.
Ideální číst spolu
---
rozhodně dobré se k této knize vrátit

evinenka
23.12.2018

Knihu právě čtu a naprosto souhlasím... Pomohla mi pochopit v některých směrech mužské reakce, které jsem považovala za nepochopitelné (a to mě považují za dost empatickou). Ale souhlasím, že se autor dost opakuje. Možná proto, že každý lépe pochopí tuto jednoduchou pravdu na jiném příkladu ze života.

essterkaa
31.05.2017 5 z 5

Opravdu skvělá vztahová kniha. Sice je psaná pro lidi, kteří již v manželství žijí a to já ještě nejsem, ale myslím si, že věci v ní napsané je dobré vědět i dopředu! :)

strana1-100
29.12.2016 5 z 5

Jedna ze dvou nejpřesnějších vztahových knih, jaké jsem kdy četla (druhá je Pět jazyků lásky). Téměř se vším, co autor píše o ženském vnímání a potřebách ženy, jakožto žena souhlasím. U každé kapitoly jsem jen přikyvovala - jo jo, přesně tak to je, to se ani nemusí vysvětlovat. Zato mužské potřeby mi přišly trochu zvláštní. Dala jsem proto knihu přečíst muži. Řekl mi: "S 95 % toho, co se tam o mužích píše, naprosto souhlasím. Ale to ženské vnímání je nějaké divné..." :-) Mám za to, že porozumět způsobu vnímání, který nám není vlastní, může zabránit mnoha zbytečným nedorozuměním.

janulka1310
13.03.2016 5 z 5

Na téma vztahy mezi partnery jsem přečetla mnoho knížek, proto mohu porovnávat. A jednoznačně je kniha Láska a úcta TOP1. V knize je popsána a vysvětlena tak hluboká a přitom jednoduchá pravda, že to pochopí každý, kdo chce na sobě a na svém vztahu pracovat. Opravdu doporučuji nejen přečíst, ale hlavně uvést do každodenního života.

Asterionela
25.02.2016 3 z 5

Základní myšlenka této knihy je naprosto výborná, praktická a výstižná. Proto knihu velice doporučuji. Přesto se nemohu ubránit dojmu, že kdyby autor rozsah knihy zkrouhl na třetinu, o nic bychom nepřišli, protože mnohokrát opakuje různými slovy totéž.

Štítky knihy

láska partnerské vztahy manželství úcta

Autorovy další knížky

Emerson Eggerichs
americká, 1951
2012  83%Láska a úcta
2015  60%Láska a úcta v rodině

Kniha Láska a úcta je v

Právě čtených6x
Přečtených46x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených3x
Knihotéce20x
Chystám se číst41x
Chci si koupit18x
dalších seznamech2x