Láska a boj

Láska a boj https://www.databazeknih.cz/img/books/84_/84911/laska-a-boj-84911.jpg 5 16 4

Podnázev: Cesta ke spokojenému manželství (Finding the marriage you've dreamed of). John Eldredge, dnes jeden z nejpopulárnějších autorů duchovní literatury, zaujal ve svých knihách (u nás vyšly např. Cestou touhy, Chraň svoje srdce a Pozor, srdce muže) čtenáře svým neobvyklým pojetím popisu skrytých tužeb srdce. Nebojí se pracovat s těmi nejsilnějšími obrazy klasické literatury i úspěšných filmů, aby poodhalil roušku našich nejzapadlejších tajemství – touhu prožít něco mnohem většího, než nám nabízí život bez Boha. V této knize přivádějí manželé Eldredgeovi své čtenáře k samotné podstatě manželství. Popisují svůj příběh od naivních představ o manželství přes myšlenky na rozvod, přes nové hledání lásky skrze Boha až po nalezení smyslu trvalého vztahu. Všichni žijeme ve Velkém příběhu, který se odehrává uprostřed boje. Je pouze na nás, zdali chceme tento boj vést s Boží pomocí, a otevřít si tak bránu do spokojeného manželství. Manželství Johna a Stasi Eldredgeových však ilustruje, že to za to stojí. John Eldredge je spisovatel spirituální literatury, terapeut a ředitel společenství pro duchovní poradenství Ransomed Heart Ministries v americkém Coloradu. Stasi Eldredgeová se na práci svého muže podílí jako spoluautorka některých knih a vedoucí ženských programů v Ransomed Heart Ministries. Za Johna je vdaná 25 let a má s ním tři syny.... celý text

Žánr:
Náboženství , Literatura naučná , Rodina

Vydáno: , Portál
Originální název:

Love & war , 2009


více info...

Přidat komentář

ThrisaManx
27.09.2017 5 z 5

Naprosto perfektní kniha, kterou jsem rozhodně nečetla naposledy. Její myšlenky a tolik upřímné svědectví manželů Eldredgeových si musím ještě mnohokrát připomenout. Ach, jak se mi ulevilo, když jsem si během čtení tolikrát mohla oddechnout: "Tak nejsme v tom sami, takto to nechodí jen u nás!" Z celého srdce doporučuji.

Páájí
30.06.2015 5 z 5

Eldredge je spisovatel z Božího povolání. Podle toho také vypadají všechny jeho knihy. Láska a boj není výjmkou. Úžasná kniha, jejíž myšlenky můžeme praktikovat nejen v manželství...


nickym
29.08.2014 5 z 5

Moc mě zaujali úžasné rady a podměty jak zlepšit manželství a náhled na problémy, jak je řešit a jak se pak z neřešitelných záludností stanou radostné chvíle pro dané manžele :) Skvělá kniha, doporučuji k přečení všem manželům, kteří prožívají nějaký problém ve svém vztahu... :)

Karcoolka2210
19.09.2013 5 z 5

Povinne citanie!!! Teda predovsetkym pre veriacich ludi, alebo pre tych, pre ktorych Boh nieco znamena. Neuveritelne uprimne a silne svedectvo manzelskeho paru, ktory ma za sebou 25 rokov spolocneho zivota a ktory si presiel dobrym, zlym a este horsim obdobim. Fakt kniha ponuka pravdive, konkretne situacie zo zivota, rady a navody ako veci robit inak, zlepsit mozno zmenit niektore veci na tom co a ako robim, alebo ako sa staviam k veciam a ludom okolo seba. Fakt, ak mate chut pozriet sa na manzelstvo aj z duchovnej stranky, precitajte si tuto knihu. Velmi inspirativna a povzbudiva :)