Perla v mlze

Perla v mlze https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36476/mid_perla-v-mlze-Boj-36476.jpg 4 104 18

Landry série

< 2. díl >

LANDRY II. série

2. díl

Ruby je pravým opakem své sestry - dvojčete Gisselle, vypočítavé, sobecké, nesnesitelné manipulátorky. Přesto je Ruby nevýslovně šťastná, že má rodinu, že našla otce a sním i rodičovskou lásku, kterou předtím nepoznala. Nevlastní matka v ní však vidí vetřelce, snaží se ji z domu za každou cenu vyštvat, a tak sedmnáctiletá Ruby odjíždí do internátní dívčí školy. Je to ale správné rozhodnutí? Aby zapomněla na příkoří, začne se opět věnovat malování a najde i lásku...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Ikar (ČR) , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Pearl in the Mist , 1994


více info...

chaera
chaera
17.02.2022 3 z 5

Líbilo se mi to o něco méně než první díl - já zkrátka nemůžu přijít hlavní hrdince na chuť. Spíše než soucit k jejímu nešťastnému osudu jsem se cítila otrávená. I v tomto díle mám problém s jednotvárnými postavami (kdy jsou všichni buď 100% hodní nebo 100% zlí), přičemž ty zlé postavy slouží jenom k tomu, aby ztěžovaly osud hlavní hrdince bez zjevného důvodu. Kniha je neuvěřitelně čtivá, autorka používá výborný jazyk a celá atmosféra knihy na mě přím dýchá. Ale postavy nedokážu vystát a každá kapitola následuje vzorec: Ruby je šťastná → bez zjevného důvodu se jí něco špatného stane → Ruby neudělá nic proto, aby svou situaci změnila. Její role trpitelky začala být velmi brzo ohraná. 3/5

georginaa
georginaa
04.10.2020 5 z 5

Pokračování Ruby, která je zase o nějaký ten rok starší. Prožívá nový život na internátě, její první lásku a začíná si uvědomovat, co vlastně od života chce.


hana.v
hana.v
23.03.2020 4 z 5

Kniha se skvěle čte a stejně tak, jako první díl, ani tenhle druhý mě nezklamal. Opět napínavý příběh plný zvratů nutí ke čtení jedné strany za druhou. Některé části mi ale přišly, že jsou až příliš "přitažené za vlasy".

ivca84
ivca84
24.01.2019 5 z 5

po dalších tragediích se hlavní hrdinka zase vratila do své rodné zatoky

Arsi
Arsi
23.08.2018 5 z 5

Jako obvykle, čtivé a napínavé.

PavlínaAlžběta
PavlínaAlžběta
26.01.2018 5 z 5

Velmi levně jsem si zakoupila knihu a opět ze série, přiznám se, že mě zaujala obálka a netušila jsem ani o jaký žánr jde. Nečetla jsem první díl a pravděpodobně mě hodně uniklo. Přesto tato kniha je velmi poutavá, smutná, ale čte se jedním dechem, nechybí v ději napětí, které mám ráda. V příběhu samotném je dost zášti i zloby, jakého si egoismu a chvílemi jsem měla i chuť knihu odložit, protože na mě dopadaly nepříjemné pocity, a nekonečné hrubosti vůči hrdince. Přesto jsem knihu dočetla, je to opět pro mě něco nového a zkusím přečíst díl první a doufat, že v dalším nastane zvrat.

LuckyZ
LuckyZ
24.09.2017 3 z 5

Pokračování dlouhého vyprávění, a soužití dvojčat, které se znají pouze rok. Čtivé, ale nijak oslnivé.

monte
monte
03.07.2017 4 z 5

ani druhý díl mě nezklamal. Už se těším na pokračování této čtivé ságy.

Danago
Danago
02.02.2017 5 z 5

Autorka Virginia Cleo Andrews je věrná svému stylu psaní, po pentalogii Květy z půdy, se nese podobným stylem i tato série. Kniha je plná zvratů,napětí , zla, nenávisti, sobectví a nespravedlnosti kterou odnáší vždy ti dobří . Přesto je knížka neuvěřitelně čtivá a nutí vás číst stále dál a dál a doufat......Knížka je opět určitou formou ukončená, přesto se chystám i na další díly . Zvědavost mi nedá si je nepřečíst.

bookmania
bookmania
03.12.2016 5 z 5

Bohužel jsem nečetla první díl. Vlastně jsem až do teď nevěděla,že tato kniha je druhý díl série. Jsem ale velmi mile překvapená a knihy si musím co nejdříve přečíst. Její knihy jsou dokonalé,plné nečekaných zvratů. Konkrétně tato kniha byla velmi smutná a depresivní. Zanechala ve mě mnoho pocitů a klidně bych si ji přečetla znovu. Těším až si přečtu další díly a doufám,že to bude brzy!!!

TessaJean
TessaJean
01.08.2016 4 z 5

Nádherně se čte! Pořád jsem musela obracet listy a číst dál a dál...
Kniha mě pohltila natolik, že jsem ji stihla přečíst za dva dny, což se mi běžně opravdu nestává :)

cukrovka
cukrovka
29.02.2016 5 z 5

Skvělé pokračování, jen se mi zdá, že je tam hodně zla a nenávisti. Ruby je mi líto, její dvojče je opravdu příšerné. Vždy vše špatné odnese Ruby. Doufám, že v dalším díle už konečně Gissel dostane co si zaslouží.

Marselle
Marselle
20.10.2015 5 z 5

Moc pěkná kniha :-) První díl mě nalákal a druhý nezklamal. Už se těším na další díly.

Edona
Edona
27.08.2015 4 z 5

Oproti prvnímu dílu z této pentalogie je Perla v mlze mnohem zajímavější a napínavější. Už jsem tam rýsují jakési znaky rodinné ságy, doufám, že další díl této pentalogie pojme větší časové období.

Val
Val
19.05.2015 5 z 5

Souhlasím se Šánkou...... K tomu skoro nelze napsat víc. Jsem povaha mírumilovná a myslím, že i klidná, ale být na místě Ruby, tak je její dvojče v přímém ohrožení života :-)

Šánka
Šánka
16.04.2015 3 z 5

Po nadšení z prvního dílu jsem tentokrát nějaká rozladěná.Tolik zla, nenávisti, sobectví a odnesli to vždy ti dobří a nejvíc Ruby. V tomto dílu nebyl snad jediný spravedlivý okamžik, až jsem zuřila na Ruby, ne ji obdivovala!, že si ten psychoteror od svého dvojčete nechá líbit. Je to teprve 2. díl, ale já si teď od tohoto příběhu musím dát chvilku pauzu.

Atuin
Atuin
29.05.2013 4 z 5

Líbí se mi zajímavý styl této autorky,líbí se mi neobvyklé peripetie,ale povětšinou se mi z celé série líbí nejvíce poslední díl, který se časově vrací před všechny předchozí a kde je je nejvíce ke všem problémům budoucím řečeno. (V této sérii je Matoucí zlato).Perla v mlze mě zaujala tím že je zřejmé kam se ponese duch třetího dílu,a to do zpět do zátoky.
Ovšem potom co mi Ghiselle tak lezla na nervy opravdu nevím jestli nebude lepší se vrhnout do kouzla zátoky hned a zjistit tak záhady rovnou pátým dílem:)

knihomilka
knihomilka
16.04.2013 5 z 5

Gisselle je odporná sestra. Rozmaznaná, nevie, čo od dobroty, druhým len spôsobuje zármutok a najmä svojej sestre znepríjemňuje život a teší sa z toho. Je sebecká, zneužíva, manipuluje a využíva ľudí pre svoje ciele, pre svoje zábavky. Ani autonehoda ju nezmenila, dokonca bola ešte neznesiteľnejšia. Ruby musí každý ľutovať. Toľko dobra je v nej, nezištnosti, a toľko nespravodlivosti sa na ňu valí. Dodržiava pravidlá, je usilovná, pomáha, nesebecky ľúbi a aj tak si musí vždy odpykať trest za svoju sestru, keď niečo vyvedie. A ešte je neprávom obviňovaná, že to spôsobila ona. Vždy je zodpovednosť na Ruby, hoci každý by sa mal zodpovedať sám za seba. No je to silná osobnosť, ktorá sa nedá zlomiť údermi osudu. Pri čítaní len čakám, čo si zase jej sestra vymyslí a čo na ňu zasa našije. No Ruby má v sebe niečo, vďaka čomu dobrí ľudia vycítia, že sa jej môžu zveriť s najtajnejšími tajomstvami. Ako to urobila jej priateľka z internátu, vnuk zakladateľky školy, aj jej učiteľka výtvarnej výchovy. No je smutné, že prišla o možnosť byť so svojimi priateľmi vďaka jej intrigánskej sestre.

Štítky knihy

ságy

Autorovy další knížky

Virginia Cleo Andrews
americká, 1923 - 1986
1998  89%Květy z půdy
1993  85%Lístky ve větru
1995  88%Nemilovaná
1994  84%Svítání
1993  80%Vykoupení ohněm

Kniha Perla v mlze je v

Právě čtených1x
Přečtených203x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených9x
Knihotéce181x
Chystám se číst48x
Chci si koupit10x
dalších seznamech3x