Lady Remoska

Lady Remoska https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/312415/mid_lady-remoska-tVI-312415.jpg 3 7 4

Malý příběh o velkých věcech a množství úžasných receptů dvou osobností světa jídla. Remosky, tvořící už více než půl století nedílnou součást naší kulinární kultury, a Mileny Grenfell-Bainesové. Drobné dámy s mimořádným osudem a energií, díky které vykročil český divotvorný hrnec na cestu zahraniční slávy. Vyprávění o jedné cestě vlakem sira Nicholase Wintona, odvaze, lásce, obyčejných hodnotách, kterým se říká opravdové, i o tom, jak připravit jídla plná života pro nedělní rodinný oběd, večeři s přáteli nebo jen tak pro potěšení. Pohlazení na duši!... celý text

Přidat komentář

madem
12.05.2020 3 z 5

Remosku jsem dostala k Vánocům a potřebovala jsem návod, co s ní. Na to je knížka skvělá. Má v sobě základní návod na použití. U jednotlivých receptů je to horší. Část z nich používá suroviny, které v ČR neseženu, další část počítá, že kromě remosky použiji i pánev, hrnec a další nádobí. Což se mi nechce, když mám remosku. Takže receptů použiji jen pár.
Spíše je zajímavý úvod knihy, kde je životopis Lady Mileny, jednoho ze zachráněných děti od sira Wintona.

PetraDamianova
17.12.2018 4 z 5

Spojení kuchařky s životopisem lady Mileny se mi zdá jako skvělý nápad. Kuchařek je přece na trhu milión a jedna jak druhá, zatímco tahle je naprosto originální tím, že je to "kuchařka života", stojí za ní skutečný příběh, navíc velmi působivý a čtivě napsaný. Znáte snad jinou kuchařku, která by zaujala i toho, kdo nevaří? Já jsem o paní Mileně předtím neslyšela a až prostřednictvím Lady Remosky se s ní seznámila, děkuji tedy vydavatelství za tento úctyhodný a odvážný počin. Knížka je pečlivě připravená včetně krásných fotek, není ani v nejmenším odfláknutá a i toho je potřeba si cenit v době, kdy se každý snaží vydávat kdeco, bez ohledu na úroveň, hlavně aby se to prodalo. Přeju knížce i paní Mileně jen to nejlepší.


boxas
24.09.2018 3 z 5

Knížku jsem dostala právě kvůli receptům. A ty jsou dobré. Oceňuji, že autorka všechny recepty nejen vyzkoušela, ale i opakovaně používala. V záplavě nejrůznějších kuchařek je tato opravdu jiná, na knize je poznat, že autorka remosku miluje, a vlastně se ani nedivím tomu, že zpopularizovala její použití natolik, že ji v Anglii překřtili na "Lady Remoska". A že je kniha proložená autorčiným vyprávěním o životě? No a co má být? Na rozdíl od jiných ona má aspoň o čem vyprávět. Body jsem ubrala jen kvůli tomu, že Slovo na úvod je příliš dlouhé a patří evidentně do jiné knihy. Takhle je to trochu, jako když Pejsek s Kočičkou dělali dort, a splácat válku a odjezd židovských dětí do Anglie s recepty, co se dá udělat v remosce, to opravdu nebylo nejšťastnější. Je to ovšem spíš chyba vydavatele, ne autorky, té to měl někdo zavčas rozmluvit. Škoda.

triatlet
10.08.2017 2 z 5

Příběh Wintonových dětí využitý k vydání kuchařky. 35 stránek zachycuje osud Mileny Grenfell-Bainesové, následují recepty a fotky.
Formát mi přijde zbytečně "luxusní".

Autorovy knížky

2016  69%Lady Remoska

Kniha Lady Remoska je v

Přečtených12x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce3x
Chystám se číst1x
Chci si koupit1x