Už mě vidíš?

Už mě vidíš? https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/167592/bmid_uz-me-vidis-hlY-167592.jpg 4 921 252

Lacey Flint série

1. díl >

Novodobý Jack Rozparovač děsí Londýn. Je tady ovšem jeden podstatný rozdíl... Konec devatenáctého století. Londýnskými ulicemi obchází vražedný přízrak, který si nechává říkat Jack Rozparovač. Své oběti zohavuje a vyřezává jim vnitřnosti. Policii posílá výsměšné dopisy a je na své činy zjevně pyšný. Nikdy není dopaden. Začátek jednadvacátého století. Jack Rozparovač se vrací. Jako by se zhmotnil jeho duch, jen tentokrát nevraždí laciné prostitutky, ale dobře situované ženy středního věku. Postupuje systematicky a brutálně, přesně podle svého vzoru: obětem podřízne hrdlo a vyjme orgány. Opět posílá dopisy na policii. A policie je bezradná stejně jako tenkrát. Jeden rozdíl tady ale přece jenom je: vrah je podivně fixovaný na mladou policistku Lacey Flintovou. Proč se jí v dopisech vysmívá? Proč si vybral zrovna ji? Co od ní chce? Možná je klíč k dopadení pachatele právě v odpovědích na tyto otázky. A možná si nakonec bude Lacey přát, aby ty odpovědi nikdy nenalezla...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Domino
Originální název:

Now You See Me , 2011


více info...

oleg121
oleg121
10.03.2024 3 z 5

Priemerná, ničím výnimočná detektívka, akých dnes vychádza mraky.

petraj30
petraj30
07.03.2024 5 z 5

Tohle mě dostalo. Bylo to úžasné. Sice jsem se občas ztrácela ve jménech a nevěděla, která bije, ale užila jsem si to.
Samozřejmě jsem měla problém s vrahem. Chvílemi jsem vinu házela na všechny, pak zase na někoho jiného, ovšem celkový závěr mě překvapil. To byla bomba, i když jsem si několikrát myslela, že to tak bude:-)
Moc se těším na další díly, protože první se mimořádně dobře povedl.


Duchoslp
Duchoslp
06.03.2024 5 z 5

Tak tohle se mi opravdu líbilo. Skvělá zápletka, dějové zvraty, nechybí napětí a bombastické překvapení na závěr.

Deia
Deia
25.01.2024 4 z 5

Od autorky som už jednu knihu čítala, Obětinu, a tá aj keď mala parádny námet, tak mala príšerný koniec. Tu je to trošku lepšie, ale stále to pre mňa nie je ono. Opäť, námet je veľmi zaujímavý, hlavne tá podoba s vraždami z konca predminulého storočia. Ale postupne sa to nejak zvrtne a problém som mala hlavne s Lacey, pretože tá tají, kým v skutočnosti je a celé jej správanie som často nechápala. Dosť toho pred polícii nepovedala a mne sa to nepáčilo, taktiež mi to nesedelo k tomu, že chce pomáhať ľuďom. Navyše jej totožnosť sa od istého bodu dala celkom rýchlo odhaliť. Škoda, že to neostalo iba pri tom napodobovaní. Príbeh opäť začal veľmi sľubne, len pre mňa sa to potom vydalo zlým smerom, ale stále je to zaujímavý a napínavý prípad. Či ale budem v sérii pokračovať, to si ešte premyslím.

Holly.W
Holly.W
02.01.2024 4 z 5

Prasklina brilantní. Obětina strašná. Rakvář průměr. Už mě vidíš? - skvělá.
Kniha měla vše, co si u dobré detektivky představuji - napětí, spád, překvapivé momenty, silná hlavní hrdinka a překvapení na závěr.
Určitě si přečtu další díl. Už teď se těším.

Lucciella_L
Lucciella_L
31.10.2023

Knížka měla dobrý nápad, myšlenka využít příběh Jacka Rozparovače se mi líbila. Postupné odhalování pachatele a osudy hlavních postav byly tak pěkně zamotané, že udrží čtenáře v napětí až do samého konce.

Hvězdinka
Hvězdinka
25.04.2023 4 z 5

Pět set stránek uběhlo jako voda, čtivý příběh se zajímavým koncem. Doporučuji.

Twinny
Twinny
28.02.2023 3 z 5

Tohle bylo... zvláštní. Rozhodně příběhu nemůžu upřít čtivost. Docela mě to bavilo, ale byly tam věci, co mi nesedly.
Mám z toho dojem, že si autorka tu zápletku vymýšlela na cestě a od začátku netušila, že jí z toho vyjde tohle. Přijde mi, jako by jí to napadlo postupně a prostě mi přijde, že ten začátek možná měl směřovat k jinému konci, ale někde uprostřed autorka změnila směr.
Ten vztah mezi Lacey a Markem se mi nepozdával. Ke konci jsem tušila, že rozuzlení bude nějaké podobné, jaké bylo, sice jsem to neprokoukla na 100%, ale překvapená jsem nebyla. Jen mi přijde divný, že se jedna věc (ti co četli, vědí) podařila, ne jedné, ale rovnou dvěma osobám. A z toho je jedna policajtka.
Zatím mě pokračování nelaká, ale možná někdy.

jprst
jprst
22.12.2022 5 z 5

Vydařený thriller, napínavý, mrazivý, parádní a nečekaný závěr, pro mně prostě prima počteníčko a pozvání k dalším dílům.

tess.de.veles
tess.de.veles
25.06.2022 3 z 5

(SPOILER) Knihy o Lacey se mi dostaly do ruky ve skoro opacnem poradi, nez vysly....takze jsem zacinala 4.dilem, pak 3. dilem....ted jsem docetla 1. a ceka me 2. dil....
Knihy s Lacey a Markem mam rada, ale presto se nedokazu ubranit pocitu, ze zatim tenhle je ze vsech tri nejslabsi...Bylo to takove divne....divoke....Mela jsem pocit, ze nejprve se autorka hodlala drzet napadu, ze nekdo replikuje vrazdy Jacka ....a az pak, nekdy v polovine knihy ji napadl napad s Viktorii.... Tohle bylo moc prekombinovane.....v jednoduchosti je sila, rekla bych.....A ten konec, tomu jsem vubec neverila....Jedna sestra jde na dozivoti a druha, policistka s tim jen tak souhlasi......a obe jsou az temer stoicky klidne??? Kdepak......

jjanca
jjanca
20.05.2022 4 z 5

Na mňa to bolo miestami trochu zdĺhavé, ale rozhodne je to kniha (snáď aj séria), ktorá stojí za prečítanie. Rozhodne sa pustím do ďalších dielov a teším sa, ako to všetko s Lacey nakoniec dopadne.

ArwenAragorn
ArwenAragorn
07.05.2022 5 z 5

81%

Po několika letech jsem si přečetla znovu první díl s Lacey Flintovou. Líbil se mi stejně jako tenkrát. Lacey je sice občas na facku, ale moc mě baví, stejně jako jiskření mezi ní a Markem. Novodobý Jack Rozparovač navodil patřičně napínavou atmosféru, zápletka je skvělá a konec očekávaně-neočekávaný.
Knihu bych znovu doporučila, je moc dobře napsaná.

Ráčkajda
Ráčkajda
13.04.2022 5 z 5

Tak to bylo naprosto super... čtivé, napínavé, krátké kapitoly. Konec jsem tak nějak podobně tušila, přesto jsem spokojená. Těším se na další díly.

Mihal27
Mihal27
20.03.2022 5 z 5

(SPOILER) Veľmi zaujímavé čítanie. Príbeh bol neskutočne napínavý až do samého konca. Lacey mi hned prirástla k srdcu a Mark čo napísať? Typický policajt v anglicku. Osobne sa mi pozdávalo aj to že to bolo v tieni Jacka Rozparovača a jeho vraždy v 1888. Toto bolo pre mna TOP. Brutalita akou sa zabíholo mi vyrážolo dych. Koniec ma celkom dostal.

"Obvykle ke spracování dostávam víc materiálu"

cukrovka
cukrovka
16.03.2022 5 z 5

Zajímavé a hodně napínavé čtení. Knížka má krátké kapitoly a příběh nás udržuje v neustálém napětí. Přišlo mi to trochu překombinované, ale rozhodně hodně čtivé. Závěr překvapivý.

Majuš333
Majuš333
25.02.2022 5 z 5

Opäť ďakujem Jenny46, že ma nalákala na ďalšiu skvelú sériu :) Naozaj sa nedalo odtrhnúť, krátke a svižné kapitoly, napätie až do konca.
Lacey bola sympaťáčka a do Marka som sa zabuchla hneď :)


„Brutalitu, s níž byla vražda spáchána, nelze vůbec popsat ani pochopit.“

„Londýn je ochromen hrůzou.“

„Jestli umřeš, nemůžu žít.“

Jenny46
Jenny46
14.02.2022 5 z 5

Tak to byla jízda!!!! Nedalo se odtrhnout děj, zápletka byla napínavá až do poslední stránky, i když trochu konec překombinovaný to mi až tak nesedlo....

Jsem zvědavá jestli osobní život Lacey F. se bude řešit v dalších dílech, to by mě zajímalo, protože některé maličkosti, bych ráda měla ještě vysvětlené...

Téma Jack Rozparovač zvolila autorka dobře jen mě udivilo a tak trochu musím vytknout, že vyšetřovatelé v Londýně nemají přehled o sériových vraždách Jacka R. a mladá vyšetřovatelka je musí zasvětit takové neuvěřitelné..
Ale nic na tom nemění, že kniha byla super a já se těším na pokračování, doporučuji 4,5*

ElizPetrova
ElizPetrova
13.02.2022 4 z 5

Skvělý thriller. Jednotlivé kapitoly jsem poměrně krátké a zakončené tak, že vás to nutí pokračovat ve čtení. Sama jsem se o tématiku Jacka Rozparovače nikdy moc do detailů nezajímala, tak mě teorie uvedená v knize celkem překvapila, nicméně dává mi i docela smysl. Vyšetřování je napínavé, mrazivé a vy do poslední chvíle netušíte, jak to celé skončí, protože si s vámi autorka celou dobu hraje. Jako jediné mínus beru to, že mi hlavní hrdinka nebyla příliš sympatická, ale celkově knihu hodnotím velmi kladně.

PetK
PetK
07.02.2022 4 z 5

Myslím, že tahle série mě bude bavit. Takové to, jak se to čte úplně samo, a pořád vás to baví. Pravda, kdybych chtěla být rýpavá, mohla bych říct, že stačilo málo (otevřít pusu) a poslední třetina knihy by nemusela vůbec být, ale tohle není ten typ příběhu, kterému bych to chtěla vyčítat. Na konci jsem trochu musela přemýšlet, jak že to teda vlastně bylo, ale nic, co by se nedalo zvládnout. Už se těším na druhý díl.

ydnac
ydnac
07.02.2022 5 z 5

TAK TOHLE JE PECKA :-)

Napětí od začátku do konce, přečteno za pár hodin :-)
Děkuji všem přátelům na DK za jejich recenze, které mě opět přivedly na skvělou sérii :-)
Myslela jsem si, že tuším jak to bude a ejhle všechno bylo jinak.
Lacey Flintová je náhodou přítomna u smrti první oběti současného Jacka Rozparovače.
Přidává se k týmu, který začíná vraždu vyšetřovat a rozhodně mají co dělat.
Nezůstane jen u jedné...
Doporučuji :-)