Labyrint (1.-3. díl)

Labyrint (1.-3. díl) https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/267979/mid_labyrint-1-3-dil-XNi-267979.jpg 4 210 47

Labyrint série

>

Kompletní vydání série Labyrint v jediné knize. Thomas se jednoho dne probudí uprostřed Labyrintu bez jediné vzpomínky na to, kým byl předtím. Za vysokými hradbami a nekonečně proměnlivým bludištěm čeká svoboda, ale nikomu se ještě nepodařilo uniknout. Thomas s ostatními chlapci je odhodlán to změnit. A pak se objeví dívka. Vůbec první dívka. A zpráva, kterou nese, je děsivá…... celý text

Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

Maze Runner - omnibus edition


více info...

Přidat komentář

apq
27.01.2024 5 z 5

Celou sérii hodnotím jako lehce nadprůměrnou. Dobře se to čte, je to docela napínavé a druhý díl byl podle mě vážně exkluzivní.
Celá série má hlavu a patu.

bydza
15.04.2022 4 z 5

Lehce čtivé, místy zajímavé, místy nudné. Nenadchne, ani neurazí. Takový popíček :))


Tereza137
19.03.2022 4 z 5

1. Díl - Útěk 5/5*
Hned od první stránky mě kniha chytla, nemohla jsem přestat číst. Bylo tam tak akorát akce. Skvěle promyšlené postavy, ač na mě jich bylo až moc, a s postupem času jsem začínala bohužel zapomínat kdo je kdo. Tento díl má v sobě hodně zvratů a nečekaných událostí. Na konci jsem i uronila slzu a vážně mi bylo líto, jak první díl skončil.

2. Díl - Spáleniště zkouška 4/5*
Opravdu hodně napínavý začátek ve kterém hned od začátku nechápete, co se vlastně děje, protože všechno Vám začne zapadat až za nějakou chvíli. Vyskytují se zde nové postavy, kterých bylo také hodně a myslím si, že byly i zbytečné. První půlka knihy byla opravdu na 5 hvězd, bohužel v druhé půlce knihy mi některé věci přišly hodně zbytečné a autorovu myšlenku jsem moc nepochopila. Dále se v tomto dílu setkáváme se zradou a poučením, že i když Vám je někdo blízký, neznamená to, že s Vámi chce táhnout za jeden provaz. Konec knihy už byl na mě takový až moc překombinovaný.

3. Díl - Vražedná léčba 3 a půl/5*
Začátek opět zajímavý a hodně napínavý. Hodně akce (asi nejvíce z celých dvou předešlých dílů) možná až moc a některé činy hlavních postav byly až moc hloupé a pro mě nepochopitelné. Bylo zde i setkání se starými postavami, což mě upřímně uchvátilo a hodně překvapilo. První půlka knihy opět byla na 4 hvězdy, ale pak se to začalo moc kompilovat a některé pasáže tam vůbec být nemusely. V posledním díle jsem také uronila pár slz, jelikož mě mrzelo, jak se to vše vyvinulo. Konec celé série za mě byl opravdu skvělý, podle mého lepší být ani nemohl.

Shrnutí celé série, hodnotím 4/5*
Za mě určitě úžasný dystopicky příběh, který s hlavními hrdiny prožívate od začátku do konce. Hodně originální a čtivé. Nejvíce se mi líbil jejich slang, který si mezi sebou vytvořili. Rozhodně doporučuji všemi deseti, a kdo má rád YA, akci, dystopii, knihy, které jsou napínavé od začátku do konce a nevíte do poslední stránky jak to dopadne, příběh, kde uroníte pár slz a nervy, které si musíte držet na uzdě, tak do této série rozhodně jděte!

meteleskum.
12.02.2022 3 z 5

Námět je originální a celá podstata příběhu se hezky poodhaluje po dobu všech tří dílů, šoky a zvraty tu nechybí. Ale asi je jich na mě až moc, neustále se něco děje a ve spojení se stylem psaní na tom trpí celková atmosféra, hlubší pochopení postav atd. Myslím, že by v knihách obecně neměl být děj jako takový to nejpodstatnější. Což je vlastně sebeobrana, protože jak by se jinak nejmenovaná vysokoškolačka donutila přelouskat všechny ty odborný knihy o ničem, že jo... Nicméně tohle je nepopulární názor, takže jestli máte náladu na napínavou knihu dostatečně tlustou, aby vydržela na celou dovču, jděte do Labyrintu.

KLHannah
02.12.2021 5 z 5

Mám tento typ knih ráda. A taky mi vyhovuje, když mám rovnou všechny díly najednou a nemusím rok čekat na další díl. Labyrint je rozhodně zajímavá myšlenka, boj nakažených a testovaných, který je nám, obzvlášť v této době, velice blízký. Některé pasáže knihy, obzvláště ty ze 3. dílu, ve mně vyvolávaly mrazení.
Placeři mi přirostli k srdci. Thomas, Newt, Minho... Líbil se mi i jejich jazyk, jejich slova, které jsem přenesla do svého běžného slovníku, i když nikdo moc nerozumí. Jediný, kdo mi nesedl, byla Teresa. Tak nějak jsem sdílela pocity k ní s hlavním hrdinou. Celou dobu jsem si říkala: Co ta holka vlastně chce? Kdo je? Hraje? Nehraje? Co vlastně hraje, jestli hraje.
Vyhovoval mi, téměř čistě, chlapecký a mužský kolektiv. Teresa s Brendou se daly snést, o pár dívkách z druhé party nemluvě.
Příběh měl spád, napětí, emoce, překvapení, někdy byl až moc krvelačný, ale! Asi mi chybělo nějaké pořádné vysvětlení, co si myslel a kdo byl, Thomas před labyrintem. Možná se dozvím v následujících dvou prequelech.

11jana3
25.06.2021 3 z 5

Relax. Také jednoduché čítanie.

pavel8652
22.02.2021 4 z 5

Ač je kniha určená pro děti a mládež,velice mě překvapila.Nerad hledám u knih nedostatky,beru je většinou takové jaké jsou,a tahle byla neskutečný relax

Majkl1989
18.02.2021 odpad!

Lidé, co to hodnotí jinak než jako odpad, asi četli nco jiného než já. Je to naprostý brak se zcela nelogickým chováním postav. První díl ještě jde, protože je obestřen tajemstvím, ale pak to jde rychle dolů z kopce a konec naprosto nedává smysl. Ani překlad samotný za moc nestojí, ale takový brak si asi větší péči nezasloužil.

Marie022
01.02.2021 5 z 5

Napínavé až do konce :)

milan3696
30.04.2020

Útěk jsem přečetl jedním dechem. U Zkoušky to chvíli trvalo, než se něco začalo dít. Léčbu jsem dočítal už spíš z povinností - přece to nenechám nedočtené. No, závěr, jakkoliv se snažil být napínavý, jsem prostě odzíval. Celek hodnotím 80%. Sestupná tendence zábavy knize v mých očích velmi ublížila. I tak jí hodnotím jako nadprůměrnou hlavně díky vykreslení dystopického světa. Vztahy a motivace postav mi občas nepřišly úplně logické a přirozené. Bylo by lepší, kdyby si s nimi autor více vyhrál, klidně na úkor popisných pasáží.

eva1770
08.08.2019 4 z 5

Skvělá kniha s neustálým napětím které čtenáře nepustí od knihy

Lucie.H
04.08.2019 5 z 5

jedna z mých velmi oblíbených knih.

Liana
19.06.2019 5 z 5

Vynikajúca séria. Každým dielom to bolo lepšie a napínavejšie. Napriek tomu, že som videla aj filmové spracovanie, som absolútne (až na prvý diel) netušila čo a ako dopadne, keďže sa kniha po konci prvého dielu akosi uberala úplne inakšou cestou ako film. A kniha sa mi páčila 1000x viacej ako filmová verzia.
Odporúčam!

AngelSarah
05.05.2019 5 z 5

Moje ❤️❤️

Fazulajda
29.12.2018

Četla jsem každou knihu zvlášť a jsem za to ráda. Teď to bude hodně povrchní, ale já si na vzhledu knih celkem zakládám.
Když se podíváte na obálky těch tří knih (první bez přebalu), zjistíte, že jsou moc pěkné. Kdežto tohle mi přijde jako skutečná katastrofa. Samotný obrázek je z filmu, což je něco, za co bych vraždila, pokud se to nepovede udělat pěkně, plus ta scéna v knize, mám, pocit ani nebyla. Kdyby to byl alespoň přebal a pod tím to bylo taky tak pěkné, ale je to tam natisklé a (nevím jestli, to jsem nezkoumala) "pohyblivý" (jako u mnohem zdařenějších Hunger Games) efekt tomu opravdu moc nepřidal. A pak, když už jsem myslela, že to horší nebude, vezmu tu knihu do ruky a zjistím, že strany jsou (na okrajích) ohavně zelené. Nevím, jak to vypadá, když už to máte doma, ale mně to přijde jako něco, co mělo vzniknout jinak nebo vůbec.
Příběh je opravdu dobrý, proto mi přijde jako výsměch ho obléct do takového kabátku

BlazingHeart
27.12.2018 3 z 5

Jednička dokonalá, dvojka skvělá, trojka na nic. Ukončení mě zklamalo, ale i tak, nápad to byl dobrý, jen by se to dalo provést lépe.

Ebeca
30.11.2018 2 z 5

Začátek pecka, dál jen zklamání, otravný hlavní hrdina a rozvleklý příběh. Čekala jsem víc.

Lucik100
12.11.2018 5 z 5

Skvělý originální nápad, který je velmi dobře zpracován.

Kikulka97
11.08.2018 3 z 5

Parádní vydání, osobně se mi moc líbí zpracování knihy a to, že je dost bytelná na to, že má zhruba 750 stránek. Za to palec nahoru.
Jinak série sama o sobě je skvělá, dobře se čte. Milovníkům Hunger games se dozajista bude líbit. První dva díly, stejne jako u HG velmi dobré, třetí, ale už nic moc. Zde to platí dvojnásob.

Marsí5
30.07.2018

Kniha má rozhodně lepší příběh než filmy, u kterých je děj hooodně upravený.

Štítky knihy

nebezpečný virus sci-fi

Autorovy další knížky

James Dashner
americká, 1972
2014  85%Labyrint: Útěk
2015  80%Vražedná léčba
2014  83%Spáleniště: Zkouška
2016  79%Rozkaz zabít
2015  85%Labyrint (1.-3. díl)

Kniha Labyrint (1.-3. díl) je v

Právě čtených20x
Přečtených340x
Čtenářské výzvě33x
Doporučených49x
Knihotéce183x
Chystám se číst113x
Chci si koupit55x
dalších seznamech5x