Kvantový doktor

Kvantový doktor https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/190869/mid_kvantovy-doktor-mEq-190869.jpg 4 21 8

Podle kvantového fyzika Amita Goswamiho je medicína připravena na aplikaci nového vědního oboru založeného na prvenství vědomí. Tento nový směr má působivou schopnost integrovat konvenční vědu, spiritualitu a léčitelství. Medicína versus alternativní terapie. V tomto novém vydání své populární knihy Kvantový doktor Goswami odvážně reinterpretuje přední metody alternativní medicíny – homeopatii, čínskou medicínu, akupunkturu, ájurvédu a konvenční medicínu. Ukazuje, jak mohou být tyto zdánlivě odlišné modely propojeny v nový systém integrativní medicíny a nabízí hluboký vhled do vztahu fyziky a vědomí. Tento přístup nabízí lékařům i pacientům zcela nový způsob aplikace zdravotní péče s větším potenciálem k vyléčení a může se stát základem pro zásadní změnu paradigmatu v medicíně.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Zdravotnictví

Vydáno: , Anag
Originální název:

The Quantum Doctor , 2004


více info...

Fallenyard
Fallenyard
03.10.2022 1 z 5

Samá teorie a cizí výrazy, kvůli nimž text působí kostrbatě, špatně se čte a ještě hůř vstřebává. Nevím, pro koho pan Goswami knihu psal, ale buď pro své kolegy nebo jen pro sebe. Když už se poštěstí a přijde nějaký praktický příklad, na němž se teorie nejlépe vysvětlí, tak si můžete být jistí, že je na dlouho poslední. Na to, jak je kniha strukturovaná, je poměrně chaotická. Teorie se pak začíná hodně opakovat a vlastně knihu zavíráte s tím, že jste se moc nedozvěděli. Józe byl věnován jen malý odstavec a i to pouze hatha józe. Nedoporučuji.

vlkcz
vlkcz
02.10.2022 5 z 5

Čteno souběžně s Molekulami emocí od Candace Pert, se kterou se výtečně doplňuje.
Přiznávám, že moje hodnocení nutně odráží skutečnost, že jsem se v této knize setkal s precizně formulovanými vlastními názory. Není to úplně jednoduché čtení, ale na druhou stranu nic, na co by člověk musel mít doktorát. Spíš to chce otevřenou mysl a ochotu opustit myšlení "buď anebo" a připustit, že i "jedno i druhé" může být správně.
Nejvíc mě nadchla autorova syntéza ajurvédy a tradiční čínské medicíny.
Pro ty, kteří nevnímají slovo alternativa jako vulgarismus jde, myslím, o povinnou četbu.


Bytost na cestě
Bytost na cestě
10.04.2022 4 z 5

S některými věcmi nesouhlasím a je znát, že některá dogmata a stará paradigmata vědeckého a lékařského světa je pro autora ještě těžké opustit. Viry, geny atd. Ale jinak přínosná kniha, pokud se o toto téma člověk zajímá, nade si tam to, co potřebuje. :)

Jana_Z
Jana_Z
23.01.2022 5 z 5

Pro mě je ta kniha trochu jako zjevení. Spousta věcí, které jsem někde slyšela nebo četla, najednou začala dávat smysl. Pro hlubší pochopení je potřeba přečíst další texty, ale základ je jasný.

Magrat_von_G
Magrat_von_G
20.03.2021 2 z 5

Absolutně se nebráním jinému názoru nebo vhledu na to, jak svět funguje. Nejsem materialistický fundamentalista. Nicméně když chce autor představovat svou novou teorii, nemůže se uchylovat k vágním a nepodloženým tvrzením typu "účinky homeopatie byly dokázány několika double blind studiemi". Škoda, že nějakou nejmenuje, dosud bohužel žádná taková opravdu seriózní neexistuje a zeptáte-li se homeopata, bude kličkovat frázemi typu "já vím z praxe, že to pomáhá". Takže tohle byla pro mě bohužel nepřekonatelná překážka a dál jsem se nedostala, autor je pro mě nevěrohodný a další četbu považuji za ztrátu času. Škoda.

jaroiva
jaroiva
22.02.2019 3 z 5

Na můj vkus hodně teoretická kniha, příliš mnoho cizích slov, často i zbytečně (i když někdy bych vinila spíš překlad).
Začalo mě to trochu zajímat až za polovinou, když přišly na řadu čakry, ale celkově mě knížka spíš nebavila a moc mi nedala.

martin7848
martin7848
25.10.2018 5 z 5

Tahle kniha mě docela dostala. Ani nevím proč, ale má představa (spíš neuchopená) o tom jak fungujeme my jako lidé se velmi velmi shoduje s tím, co tu autor odkrývá. U mě to je prostě ten click, který se dostaví, když Vám něco přesně zapadne na své místo.
Kniha se velmi podobá klasické učebnici, a proto i když se velmi dobře poslouchá doporučuji pořídit si ji i v papírové formě neboť se k jednotlivým pasážím budete chtít vracet a dělat si do nich poznámky. Pocit z jejího čtení jsem měl jako na VŠ, když jsem studoval odbornou literaturu, která mě sice bavila, ale byla psána věděcky. I když zde autor pravidelně odlehčuje text názornými příběhy a činí tak knihu ještě lépe stravitelnou.

Alma5
Alma5
04.08.2018 5 z 5

Autorův koncept "pěti těl vědomí" , kterým propojil moderní i starodávnou medicínu, ba i čakry, se mi velmi líbí a podle mně dává smysl. V knize nenajdeme žádnou zázračnou metodu na uzdravení, ale mnohé inspirace určitě ano.
Nakonec mne zaujal i věk autora, při čtení knihy mi připadalo, že to psal někdo mnohem mladší ...

Štítky knihy

léčitelství alternativní medicína

Autorovy další knížky

Amit Goswami
americká, 1936
2014  70%Kvantový doktor
2021  87%Vesmír vědomý si sám sebe
2019  69%Kvantová kniha odpovědí
2016  73%Kvantová kreativita

Kniha Kvantový doktor je v

Právě čtených5x
Přečtených30x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených3x
Knihotéce15x
Chystám se číst44x
Chci si koupit17x
dalších seznamech4x