Kutálí se ze dvora

Kutálí se ze dvora https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/134595/kutali-se-ze-dvora-134595.jpg 4 33 10

Propojte říkadla s pohybem! Lidová říkadla a rýmy s návodnými texty na podporu cvičení dospělé osoby s dítětem. Na 14 stranách plných půvabných i veselých barevných obrázků Dariny Krygielové najdou děti říkadla, která znají z mateřské školy nebo kurzu plavání. Jde o říkadla, u kterých děti cvičí a procvičují pohyb i jemnou motoriku. Pokusili jsme se stručně doplnit rýmy texty, které připomenou dospělým, jak s dítětem cvičit.... celý text

Přidat komentář

los
28.07.2023 4 z 5

přidávám se, u nás taky vede Brambora; hlavně opakovat, opakovat a pořád dokola opakovat, pak jsou mrňata spokojený, a samozřejmě "cvičit" společně s dítětem, zrcadlovým napodobováním se učí nejrychleji (obrázkový doprovod by mohl být trochu výraznější, myslím třeba s tmavými konturami)

alef
27.07.2023 4 z 5

Vtipná interaktivní říkanková knížka pro nejmenší děti.
Říkadla jsou krátká, dobře zapamatovatelná, jednoduše navádějící k úplně jednoduchým přirozeným pohybovým aktivitám.
S 1,5 letou vnučkou opakujeme stále dokola a dokola a stále nás to baví ;-) ... zejména splašená "brambora" ... ta jednoznačně vede :-))).


Knihomolka506
12.07.2023 5 z 5

Kutálí se ze dvora
Taakhle velká brambora .

Rytmické povídání, které můžete spojit s pohybem a může z toho vzniknout krátké představení na školkovskou besídku

sheldon8410
27.09.2022 5 z 5

Nejoblíbenější kniha dvouleté dcerky.

Briv
10.08.2022 5 z 5

* Po zapůjčení z knihovny jsem knížku utíkala koupit, protože tohle nás s naším tříletým synkem tak bavilo, že nešlo jinak :).
Sice moc nemluví, ale velmi rychle se naučil skoro všechny pohyby k říkankám a museli jsme je opakovat pořád dokola. Tohle dokáže dát dítěti opravdu hodně. Skvělá knížka, která lze použít různými způsoby. Určitě doporučuji. Oba hodnotíme 5*.

Daněla
15.03.2021 5 z 5

Krásná knížečka s hezkými obrázky. Básničky propojené s pohybem jsou pro děti super. Dříve jsme některé cvičili na plavání, teď jsme si je alespoň osvěžili.

muchomurka
15.05.2020 5 z 5

Hravé a milé verše, i ilustrace nejsou špatné. A velmi oceňuji nápad na propojení veršů s pohybem. Má u nás úspěch.

Petja
11.08.2019 3 z 5

Vše podrobně popsala tatjana1737. Za ilustrace, které jsou pro malé děti málo výrazné, ubírám dvě hvězdičky, u leporel kvalitní ilustrace považuji za důležité. Knihu jsme dostali, sama bych ji nevybrala, max. půjčila z knihovny.

tatjana1737
28.12.2015 4 z 5

Leporelo, které je de facto takovou knížkou 3v1: Zaprvé je to leporelo pro děti s obrázky, zadruhé knížka obsahuje dětská říkadla, která podporují smysl pro rytmus, popisují některé činnosti a úkony během dne, a zatřetí jde o návod pro rodiče na jednoduchá tělesná cvičení s dětmi (každé říkadlo obsahuje pod řádkem rýmu v závorce menším písmem návod, jak se s dětmi na danou větu hýbat). Jednu hvězdičku ubírám jen za obrázky, protože ty mne moc neoslovily :-).

Knížka obsahuje tato říkadla:
Přivítání, Brambora, Mraveneček, Vrabec, Deštík, Tetka, Myška tanečnice, Čtyři koťata, Letadlo, Autobus, Bublina, Žabák, Voda.

Podobný typ knížky (nejde však o leporelo, ale o "odbornou" publikaci pro rodiče a další vychovatele) je od Grady "Pohyb s říkadly pro nejmenší. Pro děti od 6 týdnů do 5 let" od Zuzany Pospíšilové a Petry Poláčkové (2009). Tento titul má výhodu, že obsahuje říkadla určená i pro malinké děti ("Kutálí se ze dvora" na obálce uvádí, že je pro děti od 2 let) + říkadla jsou členěná dle různých činností či dle denní doby (říkadla při čištění zubů, při žehlení, při koupání, ...).

ledmed
23.12.2013 5 z 5

Opravdu vyvedené leporelo s krásnými ilustracemi a ještě povedenějšími říkankami.