Přízračné kruhy

Přízračné kruhy https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/170933/bmid_prizracne-kruhy-ZF7-170933.jpg 4 55 7

Kůstek série

< 5. díl >

Přírodní katastrofa a nadpřirozené zlo se setkávají v páté knize ze série Kůstek. Dlouhá léta dřímající sopka právě explodovala. Její kouř zakryl slunce a naplnila vzduch prachem a popelem. Pán kobylek se dostává ze svého vězení a apokalypsa se blíží. Kůstek spolu s Trnkou prochází skrz smrtící Přízračné kruhy, aby se dostal bezpečí. Jenže armády krysáků jsou stále v pohybu a nepřátele nespí.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Bone 7: Ghost Circles , 2011


více info...

Přidat komentář

SeanFifield
07.07.2019 4 z 5

Po rozjetém čtvrtém sešitě je tady cítit nejedn drak, ale i jakési utlumení zábavy. Jakoby už tu šlo do tuhého. Zmizel v podstatě humor a svižnost zábavy. Trochu zklamání, ale i tak dobrá jízda.

katallinka
23.06.2019 3 z 5

Tentokrát strašně zmatené. Doufám, že závěrečný díl vše objasní.


Mamosvain
03.06.2019 5 z 5

Tenhle díl mě zaujal společně s tím posledním nejvíce. O to víc mě mrzí, že tady má o něco nižší procentuální průměr. Ale to samozřejmě nic neubírá na tom, že je tenhle komiks stejně jako zbytek série napsán i nakreslen velmi zábavně a malé děti nadchne svou rozsáhlostí.

Terva
30.11.2018 3 z 5

Draci....
stáhli se do podzemí...
prý nadobro.
Povídala babča.


Dnes mi došla jedna zajímavá věc. Rád čuchám ke komiksům, ale při rozbalování Kůstků mě ani jednou nenapadlo přičuchnout. Tělo i mysl automaticky asi ví, že černobílé knihy nevoní nějakou barevnou škálou, ale jsou cítit pouze tiskovým inkoustem. Ke Kůstkům se nečuchá.

Jest-li draci nadobro zalezli do Tanen Gard, blíží se konec světa. Na scéně je opět geniálně nakreslený Ted. Brouk, co je snad rychlejší než blesk. Jeho přesuny celým údolím a horami jsou mnohdy tak rychlé, až z toho bolí hlava. Neuvěřitelný je ten Ted.

Malá ochutnávka:
Pokud si pospíšíme snad zvládneme zvrátit většinu toho, co Kruhy napáchaly. Držte se přesně v mých stopách. Pokud šlápnete do skutečného Přízračného kruhu, přestanete existovat.
…..HEJ! Zpomal! Někdo tu má dřevěnou nohu!

Tak vám nevím. Už je to zase spíš smutné, moc jsem se nezasmál. Trochu mi to připomíná Hobbita a celé to dobrodružství je taková cesta tam a zase zpátky. U tohoto příběhu jsem se trochu nudil.

Při čtení této knihy jsem poslouchal Devilment a jejich druhé CD The Great and Secret Show z roku 2014

Citát: Něco je špatně. Cítím to, něco se začíná měnit

trudoš
11.07.2018 3 z 5

Zábava na stejné úrovni, jako v případě minulých dílů, jen dějová linka zase stagnuje - je znát, že Jeff Smith příběh uzavřít ještě nechce, přestože vizi konce má, díky čemuž toho páté album moc neřekne. Spíše naopak, ožívá úhlavní záporák a zlo vítězí na ještě více frontách, než bylo prve vůbec myslitelné. Jenže to je v kostce asi tak všechno. Zápletka se tentokrát omezila pouze na dva proudy, ale že by to mělo za následek přímočařejší gradaci, to se bohužel říct nedá. Za trochu krkavčí považuji hlavně celý ten motiv Přízračných kruhů, jejichž smysl zdá se mi poněkud zbytečný. Ale třeba se ještě ukáže, jak zmýlený jsem byl. Rozhodně však díl pro fanoušky série, každý jiný v tom bude lítat jako pučmeloun v sádelnici. Ne že by to nebylo báječné čtení, ale souvislosti vyžadují znalost předchozích událostí. Ovšem těžko si nezamilovat statečného Ferdu, potřeštěného Švandu nebo věčně spekulujícího Podfu, především kvůli smělým dialogům, jež jednotlivé postavy polidšťují až na samotnou dřeň.

Kapis
25.11.2013 5 z 5

Musel jsem si opět trochu zopáknout aspoň konec předchozí knihy a pak jsem to přečetl na jeden zátah. Přituhlo opravdu pořádně a už i z těch srandovních krysáků jde strach. Je poodhalena zase část historie, postavy se chovají konzistentně a už se to celé blíží k vyvrcholení, které bude určitě fantastické. A proto mě docelá štve, že Crew posunula vydání konce, který měl být naráz v jedné knize letos na vánoce a teď už to plánují rozdělit na dvakrát s tím, že poslední díl vyjde někdy za rok...to mě neštve, ale spíš dost sere, radši měli vydat jednoho Naruta a Bleache o měsíc později!! Jdu bečet na stránky Crwe, ať s tím něco udělají;-)

Ikkju
25.09.2013 5 z 5

Zprvu jsem myslel, že obálka je odfláklá a Trnce to nesluší, ale má na obličeji modré válečné pruhy... Začíná přituhovat, ze světa jsou trosky, a sny a skutečnost si jsou blízko, téměř na délku paže. Je parádní, jak musel mít autor spoustu motivů připravených dopředu, věci které vypadaly v minulých dílech jenom jako náhody najednou dávají smysl. Moc doufám že hrdinové přežijí až do konce série, jsou hodně sympatiční (dokonce i Podfa)..