Ostrozub, vládce Východního Pomezí

Ostrozub, vládce Východního Pomezí https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/149709/bmid_ostrozub-vladce-vychodniho-pomezi-rhC-149709.jpg 5 65 8

Kůstek série

< 4. díl >

Už čtvrtá kniha oceňované komiksové fantasy série. Kůstkova cesta pokračuje… V tomto díle Kůstka najdete hned dvě komiksové knihy: Ostrozub, vládce východního pomezí a Starcova jeskyně. A všechno se komplikuje. Na krk Kůstkům se pověsí krysáčí mládě, do cesty se jim postaví obří šelma, prastaré chrámy, bitvy i samo snění – a vrací se i Králpes, vůdce krysáků. Schyluje se k velké válce… a k jednomu tajnému obřadu ve svitu měsíce. Zásadní tajemství budou odhalena – a někdo přitom může přijít o život.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Fantasy

Vydáno: , Crew
Originální název:

Bone Volume Five: Rock JawMaster of the Easten Border and Bone Volume Six: Old Man´s Cave , 2011


více info...

Přidat komentář

horalkaH
31.05.2022 5 z 5

opět skvělí díl. Úžasně jsem se pobavila.

Oddychovka. Doufám že budou vycházet další a další díly.

jen mi trochu vadí že v příběhu nebyla ani jednou trmka ale jináčdobrý.

SeanFifield
07.07.2019 5 z 5

Jo, jo a jo, další skvělá cernobílá jízda!!! Rozděleno na dva příběhy. Vrátil se humor a smysl pro lásku. Švanda je borec a všichni Kůstkové se snaží aby byl příběh perfektní. Já si to užíval. Za mě jednoznačně pět hvězd.


Mamosvain
03.06.2019 5 z 5

Za mě jeden z těch slabších dílů. Ale to nic nekazí na mém celkovém dojmu ze série Kůstek. Ostrozub, který je v téhle knize docela velkou rolí, je krásně nakreslen a mé malé já ještě několik týdnů po dočtení téhle části po svých sešitech ve škole čmáralo cosi, co se zdánlivě přibližovalo právě tomuto zvířeti. Jsem spokojen s tím, jak se děj této knihy nádherně přelévá do děje následujících dílů.

katallinka
11.04.2019 4 z 5

Opět příjemné čtení, i když tentokrát trošku pomalejší.

Terva
23.11.2018 4 z 5

Hele!
Vidíš? Není to nádhera?
„FŇUK“
Takhle se rodí sendvič!

….........................................................ČÁST PRVNÍ ****

…..............................OSTROZUB – VLÁDCE VÝCHODNÍHO POMEZÍ

Při čtení tohoto příběhu jsem poslouchal skupinu Sabaton a její Best of.

Tak to vypadá, že se vrátil humor. Opět se o něj nejvíce stará..inu, kdo asi? Švanda Kůstek. Na scéně se objevuje Ostrý zub, řečený Ostrozub, ale tak mu říkají jen sklerotický imbecilové a také se, konečně vrací parta tří posumů. Jo a Ferda Kůstek už zase uspává okolí čtením z Bílé velryby.

Malá ochutnávka:
Copak je to s váma? Já myslel, že ste masožravci, a ne nějaký stařenky, co jedí zapékánky!
Ale vidím tu jen párek stařenek, co jí zapékánky.
…Komu říkáš stařenka, co jí zapékánky!!!!!

Vrcholem příběhu je Ferda. Přednesl báseň, ale nikdo se opravdu nesmál. Fakt nekecám, byli i tací, kteří plakali. Možná smíchy, ale kdo ví.

Citát: Vraťte se, my vás přechytračíme až do žaludku!

V tomto dobrodružství mě strašně fascinovala želva a ten její nosič, asi to je křeček. Tahle dvojice byla ze sirotků nejlepší. A pak ten jejich akční výpad. Paráda, snad to nebyl jen sen.


….........................................................ČÁST DRUHÁ ***

…....................................................STARCOVA JESKYNĚ

...a to nemluvím o tom, že mě shazovali z útesů,
máchali ve vodopádech,
promokl jsem na kost, a vůbec jsem si všechno odnášel od prvního dne,
co jsem vstoupil do tohohle pitomého údolí!

Při čtení tohoto dobrodružství jsem poslouchal Jethro Tull a jejich CD z roku 1992 A Little Light Music.

Citát: A mám po žížalkách!

Tak zatím, co předešlá kniha se věnovala převážně Ferdovi a Švandovi Kůstkovi, a byla to celkem sranda, je tento příběh opět o něco smutnější. Lidé jsou vystrašení a hádají se. Kresba zůstává stejná, ale dialogy opět postrádají humor a ironické poznámky. Tady, pokud se neobjeví Tedy. To je ten brouk, co je geniálně nakreslený.

Malá ochutnávka: DIALOG
Švanda: Ajaj!
Ferda: Ajaj, co?
Švanda: Ajaj to!
Ferda: Ajaj!
OBA: Krysáci!!!!!!!!!

Tak jo, pár ironických vtípků se tu najde. Například „třešňová“ bitva je boží. Jenom škoda, že je tak krátká. Příběh je opět vážnější a jako by se ztrácel sám v sobě. Opravdu jsem čekal, že celá série bude jen švanda a legrace. Nemám rád smutné příběhy.

Citát: Kde je hospoda U sudu? …...Stojíme na ní!

Musím vyzvednout jednu kresbu. Tedy, krom Teda brouka, je tu ještě krásně nakreslená Trnka. Hlavně v situaci, kdy vyráží do Krysáckého ležení (to není spoiler), tady je nádherně nakreslená a nedivím se, že je do ní Ferda Kůstek tak paf. Tady spadla čelist i mě.

TimeLord
26.09.2018 5 z 5

Moc ma to bavilo, celá táto séria

trudoš
04.04.2018 4 z 5

Události konečně nabírají konkrétní směr a mnoho dosud nejasných věcí je se slávou osvětleno. Přitom stále obdivuji, jak skvěle se daří Jeffu Smithovi kloubit dohromady hororovou atmosféru s klasickou fantasy a situační komikou, což ještě podtrhuje málem až disneyovská kresba. Je to jako sledovat krvavou odyseu barbara Krtečka. Ale funguje to, jen si na to člověk musí zvyknout.
Čtvrtá kniha předkládá skutečně velkolepé dobrodružství. Ať už jde o zběsilou honičku s krysáky v troskách zapomenutého chrámu, nebo vysvobozování Podfi a Trnky ze zajetí Černé kápě, napětí zkrátka prýští z každé stránky. Vyhrocené drama se trochu odráží na úbytku humoru, ale to je tak nějak přirozené, tady už prostě na legraci není prostor. Snad jen, že všechno to zlo v rámci jedné zapomenuté vesnice na konci světa působí lehce absurdně. Autor se nás sice snaží přesvědčit o fatálnosti celého konfliktu, ovšem druhý Pán prstenů se rozhodně nekoná. Pro děcka ale určitě fajn, možná si i strachem cvrnknou do kalhot.

Kapis
18.02.2013 5 z 5

Tak jsem to včera zhltal jak malinu a baví mě to moc. Je ale dobře, že svítí světlo na konci tunelu, že snad ještě letos budeme mít Kůstka komplet ukončeného, této sérii by neslušela "nekonečnost". Věděl jsem, že možná někdo zemře, tak jsem si furt tipoval, který z kladných hrdinů to bude....a ona ta série na ty zásadní zvraty opravdu není kdovíjak bohatá a na to práve finále si budu muset zjevně ještě počkat. Věřím, že to bude zajímavé, konec dává tušit, že možná už zemřel i někdo, kdo se zdá, že nezemřel, děj se rozhodně posunul a celé se to vyvinulo, takže se docela těším jak to celé dopadne v poslední trilogii. Musím pochválit i tu oranžovou barvu, konečně to jde vidět, co je na hřbetu napsáno;-)

Kniha Ostrozub, vládce Východního Pomezí je v

Přečtených91x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených6x
Knihotéce37x
Chystám se číst9x
Chci si koupit5x
dalších seznamech2x