Kto je to dievča?

Kto je to dievča? https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/173373/kto-je-to-dievca-173373.jpg 4 316 81

Keby som vedela to, čo viem teraz... Predstavte si, že by ste sa mohli vrátiť o desať rokov späť a stretli vaše mladšie ja. Aké rady by ste mu dali? Používaj krém na opaľovanie, vyberaj si len bavlnené oblečenie, nedávaj tomuto idiotovi svoje telefónne číslo, ale tento je ten pravý a nenechaj ho odísť. Hlavná hrdinka Charlotte sa v knihe stretáva so svojím mladším ja a má to prekvapivé následky ... Charlotte je úspešná v oblasti PR, má vlastnú firmu, kopec peňazí a príťažlivého priateľa. Napriek tomu je neurotická, vystresovaná a pesimistická. Jedného dňa na ceste do práce je uzavretá diaľnica a doprava je odklonená. Počas tejto obchádzky sa Charlotte stretne so svojím o desať rokov mladším ja. Zisťuje, že vtedy bola oveľa bezstarostnejšia a uvoľnenejšia. Staršia Charlotte sa snaží svojej mladšej verzii posunúť rokmi nadobudnuté skúsenosti a zároveň sa ju snaží varovať pred chybami, ktoré počas rokov urobila. Čoskoro sa však aj ona dozvedá niečo podstatné...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , Noxi , Kristián Entertainment
Originální název:

Who's That Girl , 2009


více info...

Přidat komentář

Ennie
13.03.2024 3 z 5

U Alexandry Potter mám mírné obavy, vždy když začínám číst další knihu. Moje první zkušenost s ní byla naprostá pecka. Pak jsem objevila ještě jednu moc dobrou, jednu moc zlou. A pak je to takový průměr. Takhle knížka je lepší průměr. Musela jsem se prokousat prvními sto stranami...ale pak to stálo za to.
Jako vždy je to oddechový příběh, který tentokrát přináší i trochu originality.

Sixtínka
05.11.2023 4 z 5

Potterová je pre mňa stávka na istotu - a opäť nesklamala.


Kory98
31.07.2023 3 z 5

Hodně dlouhou dobu mi trvalo než jsem se začetla a v závěru bylo spousta věcí vysvětleno. Zajímavý pohled do života ženy a do její minulosti setkáním s o deset let mladším já. Jako oddechovka se to dalo.

Janík61
14.02.2023 4 z 5

Ale jo, bylo to čtivé, moje první kniha od autorky, která mě pobavila. Chvilku mě trvalo se začíst, ale nelituji.

mia.com
05.02.2023 3 z 5

Knihu jsem znovu cetla po presne deseti letech, protoze mi jako jedna ze tri od autorky lezela v knihovne a pamatuju si, ze me celkem bavila. Vlastne mi bylo dvacet a ted jsem ji znovu cetla ve triceti. Zajimava nahoda,ze? A to jsem to cilene neplanovala. :D Mimochodem obsahuje celkem dobre rady. Dokud jsem byla stihla, nosila jsem kratke sukynky a sortky, splnila si sen podivat se do USA a mazala jsem se opalovakem, protoze jako zrzka se slunkem valcim. Takze doporucuji knihu cist, kdyz je vam kolem dvaceti :). Nicmene hlavni hrdinka je ze zacatku dost otravna, ale pak jsem si celkem zvykla. Pribeh je klasicka romanticka oddechovka, ale libil se mi prave ten fantasy nadech.

VMJoze
17.02.2022 4 z 5

Velmi příjemné překvapení, tahle kniha klame svou debilitou jako blázen :) i když to není můj šálek kávy, nebo spíš můj šálek ledového latté (hahaha), tak mě příběh a jeho zakončení donutilo dát 4 hvězdy****

Jungkookie
14.12.2021 odpad!

Neskutečně vytáčecí pipka a je zvláštní, že nikoho neštve i chybný překlad. ( V cz verzi je to KDE je ta holka)
Prostě o ničem.

Biba_with_Book
08.11.2021 2 z 5

Celkem dobry namet, ale to je asi tak vse. Hlavni postava mi nebyla moc sympaticka a navic mi prislo nepravdepodobne, ze by si nepamatovala jaka byla a co delala 10 let zpatky?
Konec predvidatelny, klasicky happyend.
Celkove mi to prislo napsane jak pro pubertalni slecny a dalsi knihy od autorky radsi v planu nemam.

Áža707
17.05.2021 3 z 5

Od knihy jsem nečekala nic extra a říkala jsem si, že to bude něco jako filmy "Znovu 17" či "Přes noc třicítkou".

Musím říct, že mě příběh velice překvapil, krom toho, že byl vtipný, tak myšlenka byla doopravdy zajímavá. Hlavní hrdinka se najednou nestane dvacetiletou, ale své minule já dokonce potká. Cestuje pak z přítomnosti do minulosti (a naopak) a chce aby její dřívější já, Lottie, se chovalo střídměji a víc o sebe pečovalo a nejlépe neprošlo všemi chybami. Protože Charlotte má dokonalý život, práci i přítele, sice zapomíná, co to je kvalitní jídlo a nebo kamarádi, ale zdá se být spokojená. Až po setkáních s Lottie zjišťuje, co vše ji v životě chybí.

Charlotte jsem si oblíbila, obě dvě její já měla něco do sebe a já jsem se náramně bavila nad jejich rozhovory. Vanessa byla správná kamarádka i přes to, že Charlotte neměla čas a často upřednostňovala práci před čímkoliv. Miles byl podle mě blbec od pohledu a přišlo mi, že on sám se snaží Charlotte nastrkat do pozice, která je pro něj nejlepší, ale neohlížel se po Charlotte a jejich přání. Například za ní mluvil v restauraci a nenechal ji aby se vyjádřila sama. Já bych ho hned hnala pryč!
Další skvělou postavou byl Oliver a byla jsem ráda, že on byl postavou v obou časových linkách (ale víc si budete muset přečíst sami!).

V některých věcech byla kniha odhadnutelná (např. Kdo byla žena sedící s Charlotte na lavičce), ale v jiných věcech dokázala překvapit. Samozřejmě zde nechyběl zajímavý zvrat, uvědomění si hrdinky, že jen práce za to nestojí a potom šťastný happy end.

Takže stručně kniha není nijak náročná, spíš odpočinková, ale má skvělou myšlenku a humor a já jsem si čtení doopravdy užila. Pokud hledáte něco příjemného na čtení, tak mohu tohle jen a jen doporučit :)

⭐ 4/5

lisell
24.03.2021 3 z 5

Čtivá forma. Za mě zvláštní pojetí děje, které mě místy trochu nudilo, ale to se změnilo v druhé polovině. Po knížce jsem sáhla, protože jsem si chtěla odpočinout od silných, ale smutných lidských osudů. Což mi bylo splněno. Příjemná romantika.

Dashmo
27.10.2020 5 z 5

Toto bol tak krásny príbeh. Ako jasné..žiadna svetová literatúra, bestseller atď..ale takéto spomienkové- do minulosti sa vracajúce romány mám rada. Páčilo sa mi sledovať tú úžasnú premenu Charlotte späť na Lottie, že našla pravú lásku a šťastie. Krásne :)

lencin
27.09.2020

Poměrně jednoduchá, byť čtivá forma. Vtipné, ale zklamala mě nedbalá redakční práce a gramatické chyby.
(2013)

JessiMeidoom
18.05.2020 5 z 5

Toto byla první kniha, kterou jsem od Alexandry Potter četla. Moc se mi líbilo, že to bylo trochu takové fantasy. Příběh jsem zhltla jedním dechem a už se těším na další její knihy, které si přečtu.

laura
01.04.2020 3 z 5

Hezké. Moc jsem od toho nečekala, začátek byl zvláštní, ale nakonec jsem byla příjemně překvapená. Určitě se mi líbila víc než autorčina prvotina Není přání jako přání, ale zase nebyla tak dobrá, abych ji zařadila mezi ty, které mě uchvátily...

Každopádně byla vtipná, romantická, něžná a překvapivá. Zcela jistě patří mezi ty lepší od této autorky...

zuzana4291
07.03.2020 3 z 5

Kniha, která nenadchne, ale ani nezklame. Hezký příběh, kdy "úspěšná" podnikatelka, která má všechno, co si přeje náhodou jednou potká při objíždce své mladší já. A nakonec zjistá, že nemá všechno, že se vzdala všeho, co chtěla a jen přežívá. Kniha k zamyšlení a o tom, kam směřujeme a co chceme.

Dáduše
17.01.2020 2 z 5

První kniha od autorky. Docela vleklé. Nápad dobrý, ale něco mi chybělo.

greetchen
08.04.2019 2 z 5

Knihy Alexandry Potter mám ráda, i když jde o klasickou naivní holčičí literaturu bez hloubky a jakékoli přínosné hodnoty. I když tato patří mezi autorčiny rané knihy, já se k ní dostala až nyní. Je slabší, je na ni vidět jistá nevypsanost, nedostatek fantazie, tuctový sladký scénář, snadno odhadnutelný. Místy je ta naivita, hlopost a předvídatelnost až iritující. I když hledáte jen oddechové čtení, existuje spousta lepších knih, i v portfoliu této autorky. Za mě je to nejslabší "potterovka", přesto ale asi její knihy nepřestanu číst. :-) Každý má nějakou svou literární guilty pleasure.

Lumanels
07.08.2018 5 z 5

Naprosto mě ta knížka uchvátila, na to jak dlouho jsem se na ní chystala, jsem ji zhltla pomalu hned. Líbilo se mi na té knížce vše, pořád jsem měla potřebu číst dále a dále a ten konec, pecka! :) Určitě doporuččuji :) a určitě si přečtu i další knihy od této autorky :)

Reniee
23.06.2018

Druhá přečtená kniha od této autorky a lepší jak předešlá (Tentokrát to bude jinak), akorát mě tam vadilo, jak se Charlotte hrozně divila, jak se chová její 21leté já, jak žije atd....vždyť to bylo jen 10 let zpátky..to přeci nemohla takhle zapomenout. Jinak, ale velmi čtivé a zajímavé. Já bych na svém mladší já neměnila nic, i když by to bylo lákavé. Ale to bych pak v současnosti byla úplně někde jinde než jsem a někdo jiný než jsem. A třeba by to nebylo k lepšímu. To jaký jsme, utváří naše zážitky, zakopnutí, výhry i prohry, a kdyby jsme to změnily, pak budeme někdo úplně jiný.

Zlatinka.Emilly
12.06.2018 5 z 5

Alexandra Potter se stává moji oblíbenou autorkou. Mě se příběhy od ní líbí. Je to takový únik z reality. Komu se stane, že náhodou potká své mladší já? Bylo by to zajímavé, kdyby to mohla být pravda. Co bych svému mladšímu já řekla? Uměla bych ho uchránit od toho, co v reálu nedopadlo dobře? O tom si však můžeme nechat jen snít a proto je tady Alexandra, aby nás svými sny provázela.