Krvavý oheň

Krvavý oheň https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/229817/bmid_krvavy-ohen-229817.jpg 4 327 43

Černý Rogan, kdysi proslulý zabíječ Avarů, pak dědic černokněžnického rodu, se z vůle bohů vrátil ze záhrobí, získal démonický meč Krutomor a teď míří na kouzly nasáklou Kančí horu. Tam jej ve svatyni jeho předků čeká Krvavý oheň, zřídlo nesmírné čarodějné moci. Než jej však bude moci ovládnout a konečně se tak stát vyvoleným bojovníkem s temnými mocnostmi, čeká ho válka s uctívači nepřátelského Belboha. Navíc Vraniborské knížectví na severním toku Moravy ohrožuje rasa divokých, krvelačných goričů, kteří se po staletích sjednotili a chystají se k drtivému útoku. Bohyně smrti Morena bude sklízet bohatou úrodu...... celý text

OlafSveinsson
OlafSveinsson
06.03.2024 4 z 5

Poslední část putování za mocí Krvavého ohně je pořádně zamotaná. A rozhodně to není bezpečná cesta. Vede na zemi i pod ní, do hloubi Jesenných hor. Přes bitvy, potoky a řeky krve ke konečnému rozzuzlení.

mataj
mataj
25.01.2024 4 z 5

Příběh Rogana, Mireny a Goryvlada spěje k vyvrcholení. Do cesty jim vstupují noví hrdinové ale i mocnější nepřátelé, a tentokrát půjde do tuhého. Jejich vzájemná řež je snad ještě drsnější, potoky krve se valí z každé strany a magie a čáry dají všem opravdu zabrat. Kdo z toho všeho vyjde jako vítěz odhalí až poslední stránky knihy.


Lolila
Lolila
23.10.2023 4 z 5

Veľmi dobrá oddychovka z fantasy žánru. Akčné, vtipné, veľa zvratov, démonov, krvi,.... plus výborné ukončenie série. A Rogan spolu s vlkom Goryvladom sú podarená dvojka:-), ktorá príbeh robí ešte zaujímavejším.

Nuttelka
Nuttelka
11.06.2023 5 z 5

(Audiokniha)
Uf.. tak poslední díl mě nenechal snad ani na minutu vydechnout. Dělo se toho strašně moc, vše směřovalo k závěrečnému boji.. bylo to hodně krvavé, nechutné, obětavé, ale mělo to grády! Oblíbila jsem si celou "partičku", ale jak už to bývá, bohužel ne všichni dojdou až do cíle :-( Hlášky a nadávky mě fakt bavily, je to takové zpestření ve všem tom napětí.. A ano, i můj největší oblíbenec je Gorja :-)

Carmaykl
Carmaykl
27.04.2023

jo,jo spousta nasili potoky krve.hmmm ale pribeh je fakt dobry.

kamil6084
kamil6084
31.03.2023 5 z 5

super série

Marek82
Marek82
25.03.2023 4 z 5

Oproti predchádzajúcim dvom dielom je Krvavý oheň menej priamočiary, menej predvídateľný. S každým dielom autor vylepšuje techniku písania a prístup k postavám. Stále však ide o akčnú fantasy, kde je na prvom mieste boj. Ten, kto hľadá akciu a šťavnaté popisy bojov, bude spokojný. Rafinovanosť dialógov a zápletky z neskoršej autorovej tvorby (Stein a Barbarič, Kapitán Bathory) tu však ešte nie sú, hoci séria má zlepšujúci sa priebeh s každým dielom a zapamätateľné postavy, ku ktorým si vybudujete vzťah. Okrem popisov boja a rozličných démonov pribudlo aj veľa zvratov a postáv, ktoré robili príbeh zaujímavým, ale zároveň ťažšie sledovateľným a zapamätateľným. Už deň po vypočutí by som mal zrejme problém vyrozprávať príbeh bez vynechania nejakej zaujímavej situácie alebo postavy. Celkovo som však nadšený, že v priebehu mesiaca vyšiel v audioverzii Krvavý oheň, prvý diel Bohatiera a ešte aj Zakliaty kláštor. Ako fanúšik autora som nadmieru spokojný

JanusRay
JanusRay
13.03.2023

Závěr božské bitky Rogana Conana Slovaka. Nepřátel jsou odhaleni, zrádci prohlédnou a napraví se, zlo je potrestáno a Conan, co to plácám Rogan se těší na malá Rogančata. Neurazí, nenadchne.

PitoR
PitoR
25.02.2023 4 z 5

Moje prvé zoznámenie s tvorbou Juraja Červenáka. Na odporúčanie známeho, ktorý má „zmáknutú“ jeho tvorbu…

Aby som si vôbec dovolil hodnotiť toto dielo, prečítal som v jednom ťahu všetky tri knihy tejto série. Pri niektorých dejových zvratoch som sám sebe kládol otázku; skutočne si hľadal práve toto? Treba však mať na pamäti, že ide o kategóriu, v ktorej sa dej dokáže v okamihu zmeniť o 180 stupňov k dobrému alebo zlému. A pomoc hlavným hrdinom prichádza z miest, ktoré by ste nečakali. Dovolím si napísať, že v prvej časti sa autor ešte "hľadal", ale čítalo sa to samo. V dvojke a trojke je to už vyzretejšie, lepšie a aj zaujímavejšie.

...a neľutujem. Už mám dokúpené takmer všetky Červenákove knihy, takže postupne budem pokračovať v čítaní.

marco026
marco026
25.12.2022 4 z 5

Kniha má opäť dobrý začiatok, ktorý začína takmer okamžite bojom. Máme tu aj kapitolu z minulosti, ktorá nám ukazuje smrť Roganovho otca. Dej ani na chvíľu nenudí a opäť tu je veľa brutálnych súbojov, ale čo patrí medzi najväčšie plusy sú dve hlavné záporné postavy. Čakal som, že sa tu autor zameria najmä na Kruga, ale nakoniec jeho syn Svarun dostal oveľa viac priestoru, čo je na jednu stranu dobré. Najlepšiu časťou knihy je veľká bitka proti goričom, no posledný súboj mi prišiel trocha krátky. Napriek tomu vynikajúce zakončenie, ktorému nemám skoro čo vytknúť a najbližšie si určite prečítam aj štvrtú knihu s názvom Vojna s Besmi.

Maud22
Maud22
22.10.2021 5 z 5

Na cestě na Kančí horu do svatyně Krvavého ohně Rogan, Mirena, Dagomir a démonický vlk Goryvlad, familierně zvaný Gorja, procházejí přes Vranibor. Nové postavy patří k Roganovu příbuzenstvu z matčiny strany a on sám spěje k poslednímu boji k příbuznému z otcovy strany - jeho bratru a zároveň vrahu Krugovi. Zrada je pronásleduje i zde. A boj se neobejde bez obětí. Bitva o Skalhrad přerůstá v heroic fantasy. Rogan hodně ztrácí, a to co získá, je spíš břemeno než odměna. Zamilovala som sa do tiech všetkých postáv - bosoráka, vedmy aj ozrutného čierneho vlka, vodca Černobohovej svorky, Goryvlada. :-)

ludek.n
ludek.n
24.09.2021 4 z 5

Pokud se Černému Roganovi podaří úspěšně projít přes válčící Vraniborské knížectví, porazit uctívače Bělboha a ovládnout Krvavý oheň, pak se možná stane bojovníkem, jenž dokáže chránit smrtelníky před mocnostmi ze stínů a jiných světů. Červenákova trilogie Černokněžník dospěla do svého finále. Na rozdíl od svých předchůdců začíná opatrně, skoro by se chtělo říct ospale. Je koneckonců pochopitelné, že dnes nebudeme utrácet síly v nevýznamných šarvátkách, ale uděláme vše pro to, abychom byli připraveni na VELKÉ závěrečné zúčtování. A autor pro něj snová nitky a chystá prostředky opravdu důkladně a nemilosrdně. Jenže co to? Ještě nejsme na Kančí hoře u zřídla Krvavého ohně a už planou vášně, srážejí se šiky a jiskry odletují od křížících se mečů na Skalhradě. Se slzou v oku počítáme první významné ztráty. Ach, moji hrdinové, kteří bohové jsou za takovou hrůzu zodpovědní…!?! V porovnání s touto krvavou řeží, je pak vlastní finále už trochu zklamáním, takovou malou domů. Chybějí výraznější emoce a vlastně i nadšení. Na druhou stranu je závěr Krvavého ohně natolik solidní, aby to nezkalilo celkový dojem. Takže shrnuto kolem a kolem - spokojenost…

Luigi1
Luigi1
05.07.2021 5 z 5

Ďuro pokračuje ve své vysoko nasazené laťce.Výborné čtení.Doporučuji.

verense
verense
09.10.2020 4 z 5

Zase o level výš, než předchozí díl, ale na plný počet to není. Samotný boj o Kančí horu mi přišel takový odbytý (jako by se autor už vyčerpal předchozím bojem se Svarunem), a taky se mi tak nějak pořád míchala některá jména dohromady a vždycky jsem se musela zastavit a ujasnit si, o kom že to je vlastně řeč. Nicméně dobrý (skoro) konec série, palec nahoru, že si autor odpustil happyend "Rogan a Mirena žili šťastně až do smrti". Jdu válčit s běsy...

slawa.cap
slawa.cap
13.07.2020 4 z 5

Jako líbilo se mi to, ale přišlo mi to slabší, než předchozí díly. Příběh mi přišel předvídatelný a jen jsem čekal, v kterou chvíli se bude ubírat podle mých očekávání. Myslel jsem si že povodí Oskavy znám jako své boty, ale buď nás autor trochu houpe, nebo mám nedostatky ve vzdělání, ale ani geograficky mi to úplně nesedí. Vranibor bude možná Vranová Lhota a Skalhrad asi Rabštejn, jen nevím, kam zařadit Kančí horu. Ač jsem to neměl v plánu, do Rogana si dám krátkou pauzu, ale určitě si jeho poslední příběh dočtu.
Edit: tak jsem zkusil Google. Vranibor je Olomouc a Skalhrad čistě fiktivní místo :)

Oplak
Oplak
26.06.2020 4 z 5

Rogan vyráža ku Kančej hore dovŕšiť svoju úlohu - vyčistiť svätyňu Krvavého ohňa. Belbohovi vyznávači, váš čas sa kráti!
Veľká poklona autorovi.
Výborný koniec nadupanej série.

K Černokňažníkovi neodmysliteľne patria nádherné obálky od Michala Ivana.

skepsi
skepsi
21.04.2020 2 z 5

No... trvalo mi dlouho dokopat se ke komentáři.

Červenák opravdu prozaicky zraje s každou další knihou. Co ovšem nejvíc ční před dvojkou je autorova snaha vyzdvihnout, ne-li doslova upřednostnit zápornou postavu Svaruna, což knize dodalo neuvěřitelného drajvu :).

Každopádně se ale stále jedná o silný průměr až podprůměr... 4,5* / 10*

yerry
yerry
15.10.2019 4 z 5

Morenine zuby! Opäť o čosi lepší diel ako ten predchádzajúci. Čierny Rogan, Mirena, Goryvlad a lesovik sa na svojej ceste na Kančiu horu za Krvavým ohňom tentokrát presunú do oblasti severnej Moravy, kde sa zapletú aj do epickej vojny Vraniborského kniežatstva s divými kmeňmi goričov. Okrem známych božstiev Černoboga, Belboga, Chors a Moreny obohacuje Červenák túto časť o niekoľko veľmi kvalitných besov. Hneď v úvode je jednou z nich úchvatná Krvica. Perúnové fúzy, čo je to za hnus?!

Autorovou prednosťou je určite fakt, že nechutnosti, priebeh bojov, súbojov, popis zbraní a opevnení má do detailu zmáknuté tak, že sa na neho nechytá ani majster Erikson s MKP a vnímaš ich, akoby si ich mal priamo pred očami.

Zlepšili sa dialógy, text aj súdržnosť príbehu. Veľmi dobré ľahšie čítanie a ako bonus Slovanská fantasy navyše. Odporúčam ako oddychové čítanie s dávkou poučenia z histórie…

vasekv499
vasekv499
23.05.2019 4 z 5

Celou sérii jsem četl už několikrát. Krásná oddychovka. Ostatní asi múzy líbají, Juru nějaká rovnou přefikla. A doufám, že Vám Míra odpustil toho ztopořeného bůžka jménem Žamboh. Fakt sranda.

Igor1311
Igor1311
22.02.2019 5 z 5

suverénne najlepšia časť z celej roganovskej série. o stupen lepšie ako vládca vlkov či radhostov meč